Kavgadan mahkemelik olunur mu?

Yaşınız kaç? 12 yaşından küçükseniz zaten hiçbir suretle cezai sorumluluğunuz bulunmuyor. Yani ceza alma şansınız sıfır. 12-15 yaş arasındaysanız eyleminizin hukuki anlam ve sonuçlarını anlayabilecek kapasitedeyseniz (ki öyle gözüküyorsunuz) cezai sorumluluğunuz vardır ve yaşınıza göre cezanızda indirim uygulanır. 15-18 yaş arasındaysanız mutlak surette cezai ehlliyetinizin var olduğu kabul edilir. Sadece yaş küçüklüğü sebebiyle cezanızda indirim alırsınız. 18 yaş ve üstüne değinme ihtiyacı duymuyorum.​
 
Korkmaya gerek yok lisede 2 çocuğun kavgasını mahkemenin o kadar takacağını sanmıyorum siz içinizi rahat tutun hiçbir şey olmaz.

Mahkemeyi ne sanıyorsunuz? bilemiyorum! Resmi kurumlar, her dilekçeyi ve suç duyurusunu ciddiye almak zorundalar. Şayet şikayetçi olunursa, savcı isnat edilen suç unsuru oluşmuş mu? suça dair şüphe var mı? İlgilenmek zorundadır.
 
Mahkemeyi ne sanıyorsunuz? Bilemiyorum! Resmi kurumlar, her dilekçeyi ve suç duyurusunu ciddiye almak zorundalar. Şayet şikayetçi olunursa, savcı isnat edilen suç unsuru oluşmuş mu? Suça dair şüphe var mı? İlgilenmek zorundadır.

Ben bile çok daha ağır bir suç işledim daha mahkemem bile olmadı yaklaşık 1.5 sene falan oldu. Ve emin ol bu işlerde tecrübemde oldukça var hiçbir şey olmaz arkadaşa.
 
Ben bile çok daha ağır bir suç işledim daha mahkemem bile olmadı yaklaşık 1.5 sene falan oldu. Ve emin ol bu işlerde tecrübemde oldukça var hiçbir şey olmaz arkadaşa.

Şikayet edilmediğin için ceza almamışsın ama bu durumda şikayet edilseydin ceza alırdın.
 
Yahu hukukçuya hukuk öğretmekten vazgeçin artık!

"Su-i misal emsal olmaz" diye bir şey duydunuz mu?
Tamam arkadaş sonuçlanınca yazsın sonucu buraya hepimiz görelim ne olacak :D .

Şikayet edilmediğin için ceza almamışsın ama bu durumda şikayet edilseydin ceza alırdın.
Ne demek şikayet edilmedim 2 kere karakola ifade vermeye gittim adam hala vazgeçmiş değil.
 
Sehirden sehire savcidan savciya degisir bu durum bu kadar kesin konusmamak gerek bence.​
Şehirden şehire, savcıdan savcıya veya hakimden hakime değişmez. Değişmemeli. Kanunlar bellidir. X savcı suç derken Y savcı suç değil diyemez.
Ben bile çok daha ağır bir suç işledim daha mahkemem bile olmadı yaklaşık 1.5 sene falan oldu. Ve emin ol bu işlerde tecrübemde oldukça var hiçbir şey olmaz arkadaşa.​
Şikayet tabi suçlarda (ki arkadaşın durumunda da şikayete tabi bir suç var gibi gözüküyor. En iyi değerlendirmeyi savcılar yapacaktır. Bizimkisi sadece varsayım) şikayet olması halinde suçun unsurları da oluşmuşsa ceza verilir. Sizin daha ağır bir suçtan mahkemenizin olmamış olması arkadaşın durumunda da olmayacağı anlamına gelmez. BTM ile giderilebilir hafif bir yumrukta bile şikayet halinde kişiye ceza verilir.​
 

Geri
Yukarı