Kaybedilen Küçük Bir Can ve Doktorun Kibiri

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
CNC ve Forklift Opr.
Nasıl anlatsam bilemiyorum. Konuyu nereye açacağımı da bilemedim. Söz konusu olay Kayseri Şehir Hastanesinde yaşandı.

Uzun uğraşlar sonucu doğuma gitmeye hazırlanan yengem için, son günlerinde sezaryen doğum kararı alındı. Çocuk ultrason tahimin ile 3.800Gr civarı ve 40+6 günlüktü. Doğuma gittiği akşam sezaryen için olan tüm prosedürleri, oradaki nöbetçi doktor iptal edip, normal doğum yapmak istemesi ile tepki gösterdiğimizde, doktorun tepkisi "Ben işimi bilirim, o doktor öyle yapar ben böyle" şeklinde oldu ve doğum esnasında 10cm açılmanın üzerine 5cm kesi uygulanmasına rağmen, kanalda fazla kalan çocuk nefessiz kalarak beyninden hasara uğramış. Kimseye gösterilmeden yenidoğan çocuk yoğun bakıma alınmış. Söylenen sıkıntı ise "çocuğun pipisinde morluk var" şeklinde oldu. Yenidoğan yoğun bakım bölümündeki doktorla bizzat konuşmam dahilinde, "hipoksik iskemik ensefalopati" yani nefessiz kalmasına müteakip, beyninde hasar aldığını o an öğrendim. Ayrıca çocuk doktorundan, bu zamana kadar sağlıklı olan bir çocuğun şuan bu halde bulunmasının doğum anındaki bir travmadan kaynaklı olduğunu da öğrendik ve teyit ettik.

26.07.2018 tarihinde 18:20'de dünyaya gelen bebeğimiz, yoğun bakımda beyin hasarını durdurmak ve azaltmak adına "hipotermi" tedavisi uygulanırken, yoğun şekilde beyin kanaması geçirdi. Bunun ardından yoğun bir şekilde incelenmeye başlandı ve bizden umudumuzu kesmeye başlamamız istendi. 28.07.2018 sabah 05:00 saatlerinde son kez ağır şekilde kanaması başlayan bebeğimizi kurtaramadık. Son yüzü gözümün önünden hiç gitmiyor.

Kaderi böyleymiş, görüp göreceği bu kadarmış. Annesi kucağına dahi alamadı. 1 defa doğar doğmaz gördü ve daha sonra soğuk bedenini gördü.

Hastane ile ilgili tüm yasal işlem başladı. O küçük bedene otopsi yapıldı. Fakat benim anlamadığım, nedir bu kibir? "Ben yaparım, ben ederim." nedir bu? Söz konusu can değil mi? 3,500gr üzeri çocuklar için sezaryen kesinlikle öneriliyor. Neden kolaya kaçıldı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

IMG-20180729-WA0000.jpg

Basiniz sag olsun oncelikle. Okurken kanim dondu. Kucucuk beden, daha dunyanin hicbir seyinden haberi yokken neler neler yasamis...

Eger bu doguma sezaryen teshisi konulduysa bu hangi akla hizmet kafasina gore normal dogum karari aliyor anlam veremedim. Yani hicbir kontrolu falan yok mu be adam bunun direkt kafana estigini yapiyorsun.

Hicbir sey Ahmet'i geri getirmeyecek ama o doktor ve hastahaneden sonuna kadar sikayetci olun, hakkinizi arayin.

Başınız sağolsun. Bu doktor bir ceza almayacak mı? Gerçi hiçbir ceza geri getirmez minik bebeği ama :cry:
Çok sağolun. Adaletin yerini bulması temennimiz.

Başınız sağ olsun. İnşallah hakkınızı sonuna kadar alırsınız. Ama bir can parayla ölçülemez.
Çok sağolun. Amacımız bu kişilerin cezalandırılması ve başka canlara zarar gelmemesidir. Farklı bir beklentiyi düşünecek kadar sakin bir durumda da değiliz zaten.

Arkası sağlamsa doktorun ceza bile almaz. Başınız sağ olsun.:(
Çok sağolun. İşinde çok iyi avukatlar tuttuk. Bakalım bundan sonrasını adalet karar verecek.

Böyle şeyleri haber yapıp milleti bilinçlendirmek yerine 1 haberi 5 gün veren kanallara selam olsun.
Başınız sağolsun.
Çok sağolun.

Basiniz sag olsun oncelikle. Okurken kanim dondu. Kucucuk beden, daha dunyanin hicbir seyinden haberi yokken neler neler yasamis...

Eger bu doguma sezaryen teshisi konulduysa bu hangi akla hizmet kafasina gore normal dogum karari aliyor anlam.veremedim. Yani hicbir kontrolu falan yok mu be adam bunun direkt kafani estigini yapiyorsun.

Hicbir sey Ahmet'i geri getirmeyecek ama o doktor ve hastahaneden sonuna kadar sikayetci olun, hakkinizi arayin.

Çok sağolun. Gerekenler yapıldı. İşlemler sürüyor. Otopsi raporu için süre zarfı biraz uzun fakat bekliyoruz.

Sabır diliyorum sizlere, çok kötü bir durum. Ben de benzerini yaşadım ve bir nebze dahi olsun sizi anlayabiliyorum. Bu çocuğun annesi-babası için inanılmaz bir travma. "Bir insanı öldürmek, bir aileyi öldürmektir." denilmiş. İnsanın her seferinde unutmaya çalıştığında eskisinden daha derin ve daha kuvvetli şekilde hatırlayacağı nadir olaylardan birisi.

Birkaç gün önce iki polisin 80 küsur yaşında adama şiddet uygulaması sonucunda yaşlı adamın vefat etmesini anımsayalım. Artık okullarda nasıl bir eğitim veriliyorsa anlayamıyorum! İlber Ortaylı ve Celal Şengör aylar önce "Bir süre sonra iğne bile yapamayacak doktorlar türeyecektir." demişlerdi. Şimdi daha derin şekilde anladım o sözü.

Yakın zamanda yaşanılan tren kazasını anımsayın. İhmal etmek hata değil, KASITLI OLARAK SUÇ İŞLEMEKTİR.

Niye bu kadar kin ve öfke sahibi bu insanlar? Neden görevlerini doğru yapmıyorlar? Polislik ruhtur, doktorluk meslekten öte görevdir! İnşallah masum bir bedeni daha toprağa vermeyiz. O son mezar fotoğrafı beni çok kötü yaptı. Çocuğun annesinin-babasının ne düşündüğünü, ne yaşadığını hayal bile edemiyorum. İğrenç ötesi bir durum.

Bu sadece ceza verilerek çözülecek bir durum değil. Doğru eğitim verilsin! Eğitim bitince sıra denetime geçilsin. Doğru ve düzenli denetim yapılsın! Şu masum bebeğin hiçbir suçu yoktu.

Bu insanlar hata yapmıyor, kasıtlı olarak suç işliyor, suç. Serbest bırakılmak yerine ceza almaları gerekli. Daha kaç kişinin canına kast edeceğiz? Bitsin artık şu sorumsuzluk.

Geriye ağlatmaktan başka bir şey bırakmıyorlar.

Sabır diliyorum sizlere, çok kötü bir durum. Ben de benzerini yaşadım ve bir nebze dahi olsun sizi anlayabiliyorum. Bu çocuğun annesi-babası için inanılmaz bir travma. "Bir insanı öldürmek, bir aileyi öldürmektir." denilmiş. İnsanın her seferinde unutmaya çalıştığında eskisinden daha derin ve daha kuvvetli şekilde hatırlayacağı nadir olaylardan birisi.

Birkaç gün önce iki polisin 80 küsur yaşında adama şiddet uygulaması sonucunda yaşlı adamın vefat etmesini anımsayalım. Artık okullarda nasıl bir eğitim veriliyorsa anlayamıyorum! İlber Ortaylı ve Celal Şengör aylar önce "Bir süre sonra iğne bile yapamayacak doktorlar türeyecektir." demişlerdi. Şimdi daha derin şekilde anladım o sözü.

Yakın zamanda yaşanılan tren kazasını anımsayın. İhmal etmek hata değil, KASITLI OLARAK SUÇ İŞLEMEKTİR.

Niye bu kadar kin ve öfke sahibi bu insanlar? Neden görevlerini doğru yapmıyorlar? Polislik ruhtur, doktorluk meslekten öte görevdir! İnşallah masum bir bedeni daha toprağa vermeyiz. O son mezar fotoğrafı beni çok kötü yaptı. Çocuğun annesinin-babasının ne düşündüğünü, ne yaşadığını hayal bile edemiyorum. İğrenç ötesi bir durum.

Bu sadece ceza verilerek çözülecek bir durum değil. Doğru eğitim verilsin! Eğitim bitince sıra denetime geçilsin. Doğru ve düzenli denetim yapılsın! Şu masum bebeğin hiçbir suçu yoktu.

Bu insanlar hata yapmıyor, kasıtlı olarak suç işliyor, suç. Serbest bırakılmak yerine ceza almaları gerekli. Daha kaç kişinin canına kast edeceğiz? Bitsin artık şu sorumsuzluk.

Geriye ağlatmaktan başka bir şey bırakmıyorlar.
Çok sağolun. Duygularıma tercüman oldunuz. Yoğun bakıma alındı alınalı, uyku uyumadık. Toprağa verdikten sonra "bebeğimiz için" bir nebze içimiz soğudu. Anne-baba hala kötüler. Hala uykusuz bitik haldeler. Umarım gereken en ağır cezayı alırlar. Elimizden keşke bir şeyler gelse de yapabilsek.

Haber kanallarını arayıp röportaj için adresinize çağırın mutlaka; bir sorumsuzluk varsa mutlaka cezası kesilmeli. Olabildiğince çok kişiye yaymaya çalışın, haber kanallarını mutlaka arayın, geleceklerdir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı