Kedim 2. kattan düştü

Düşme durumlarında fiziki muayene şarttır ve mutlaka röntgen çekilmelidir. Buradan size verebileceğim en iyi tavsiye bu olur. Mesajlarınızı okudum yaşınız biraz ufak ve okul durumları vs. var. Kedinizi gözlemleyin yürüyüşünde problem yok ise mamasını yiyor, suyunu içiyor ve tuvaletini yapıyorsa(tuvalet önemli, iç organlarda hasar olup olmadığını ve dolaşım sistemini kontrol eder) muhtemelen sorun yoktur.

Kuru mama yemiyor dudağındaki yara yüzünden galiba, yaş mama yiyor tuvalete gitti çişini filan yaptı gördüm onu, yürümesinde hiç problem yok ama şokta galiba aşırı sakin genellikle uyuyor.
Kral okuldan kaçman doğal bir şey belki yapmamış olabilirsin ama zorunlu durumlarda kullanılabiliyor.

Okuldan kaçmayla ilgili kötü anılarım var bıraktım o yüzden.

Kuru mama yemiyor dudağındaki yara yüzünden galiba, yaş mama yiyor tuvalete gitti çişini filan yaptı gördüm onu, yürümesinde hiç problem yok ama şokta galiba aşırı sakin genellikle uyuyor.
Şahsi fikrim geç kaldığınız yönünde, hiçbir şey yapılmasa bile dudağındaki yaraya krem sürülür daha çabuk iyileşmesi için. Eğer aşırı sakin ise hareketleri normal değil demektir. Kaçıncı kattan düştü bilmiyorum ama ben olsam bir dakika kaybetmezdim. Daha sonra pişman olabilirsiniz.

Arkadaşlar olay dün akşam oldu. Hatta belki daha önce oldu biz geç fark ettik emin değilim. Arkadaşlar bir anda kedimin evde olmadığını fark ettim. Her yerde aradım ama bulamadım. Ben de dışarı çıkıp aramaya başladım her yere baktım en sonunda buldum. Çukur gibi bir yere saklanmış beni gördüğü halde miyavlamıyordu korkmuştu bayağı. Her neyse aldım onu oradan eve getirdim çok kirliydi yıkadım ılık suyla. Temizledim ve kuruladım sonra gidip yaş mama aldım yedirdim yedi hepsini ama dünden beri aşırı sakin. Yürümüyor ve koşmuyor sadece yatıyor ve uzanıyor. Patilerinde yara filan yok kontrol ettim sadece dudağı biraz yara olmuş ama genel olarak bir şeyi yok. Ne yapmalıyım? Dünden beri sadece yaş mama yedi kuru mamasından yemedi hiç. Korkmalı mıyım? Ne yapmalıyım? Cidden dünden beri uyuyamadım bu şekilde okula da gitmem gerekiyor nasıl bırakacağım? Bıraksam bir şey olur mu?

Belki strese girmiş olabilir ve veterinere götürmekte fayda var.

Şahsi fikrim geç kaldığınız yönünde, hiçbir şey yapılmasa bile dudağındaki yaraya krem sürülür daha çabuk iyileşmesi için. Eğer aşırı sakin ise hareketleri normal değil demektir. Kaçıncı kattan düştü bilmiyorum ama ben olsam bir dakika kaybetmezdim. Daha sonra pişman olabilirsiniz.

Belli ki kedisini çok da umursamıyor arkadaş sabah düşüp dişini kıran(dişi kırıldıysa ayakları üzerine düşmüş olamaz yan düşmüş) kediyi sınava gideceğim diye veterinere götürmedi hadi tamam diyelim.
Akşam olmuş hala götürmemiş çoğu kişi iç kanamaya karşı uyarmasına rağmen bir de genelde uyuyor yazmış çıldırmalık vallahi :D
@Barney28 Umarım kedine bir şey olmaz dostum ama evine bir can alıyorsan ne pahasına olursa olsun ona bakman gerek o senin sorumluluğunda artık daha 16 yaşındasın üniversite falan olsan tamam izin alamaz diyeceğim ama bayağı 10.sınıfsın şu an daha rahat bir dönem yok okul hayatında.
O kediyi alıp direkt veterinere gitmeliydin işinizi bu kadar şansa bırakmayın sanki öğretmene kedim 2.kattan düştü veterinere yetiştirdim desen sana kemküm edecek 😡
Normalde bu kadar kızmam ama son zamanlarda çok fazla sorumsuz evcil hayvan sahibi görüyorum sana patladı kabak.

Belli ki kedisini çok da umursamıyor arkadaş sabah düşüp dişini kıran(dişi kırıldıysa ayakları üzerine düşmüş olamaz yan düşmüş) kediyi sınava gideceğim diye veterinere götürmedi hadi tamam diyelim.
Akşam olmuş hala götürmemiş çoğu kişi iç kanamaya karşı uyarmasına rağmen bir de genelde uyuyor yazmış çıldırmalık vallahi :D
@Barney28 umarım kedine bir şey olmaz dostum ama evine bir can alıyorsan ne pahasına olursa olsun ona bakman gerek o senin sorumluluğunda artık daha 16 yaşındasın üniversite falan olsan tamam izin alamaz diyeceğim ama bayağı 10.sınıfsın şu an daha rahat bir dönem yok okul hayatında.
O kediyi alıp direkt veterinere gitmeliydin işinizi bu kadar şansa bırakmayın sanki öğretmene kedim 2.kattan düştü veterinere yetiştirdim desen sana kemküm edecek 😡
Normalde bu kadar kızmam ama son zamanlarda çok fazla sorumsuz evcil hayvan sahibi görüyorum sana patladı kabak.

Arkadaşım kedimi umursamıyor diyemezsin bana hayatımda neler olduğunu filan bilmiyorsun ben senin sandığın kadar müsait değilim ona göre konuş lütfen. Üstelik veterinere götürdüm ertesi günün akşamında önemli bir sorunu yok şu an gayet iyi.

Arkadaşım kedimi umursamıyor diyemezsin bana hayatımda neler olduğunu filan bilmiyorsun ben senin sandığın kadar müsait değilim ona göre konuş lütfen. Üstelik veterinere götürdüm ertesi günün akşamında önemli bir sorunu yok şu an gayet iyi.
İyi bari. Sevindim.

Sınavım vardı gitmeye mecburdum raporda alamazdım evde tektim ne yapmamı bekliyorsun?
Tabii oradan mesajları okuyup hemen bir yargıya varıp "arkadaş kedisini çok da umursamıyor" demek çok kolay.

Sınavım vardı gitmeye mecburdum raporda alamazdım evde tektim ne yapmamı bekliyorsun?
Tabii oradan mesajları okuyup hemen bir yargıya varıp "arkadaş kedisini çok da umursamıyor" demek çok kolay.

Sen burada bir sürü kişi senin kedin hakkında endişelenip fikrini ve çözüm önerilerini belirtirken son durum hakkında mesaj atınca veterinere götürdüğünü belirtmezsen tabii ki tepki alman çok normal bir durum fakat ortada bir can varken herhangi bir bahanen olmamalı burada mevzu benim sana kızmam değil senin kedini o riskli durumda bırakıp sınava gidebilmen.
Bu kanalda konu açarak bizi olaya bağlayan sensin öncelikle bunu unutma hayatında yaşadığın olaylar ve zorluklar kesinlikle bizi ilgilendirmiyor bizi ilgilendiren şey kedinin hayatı.
Belki de şu an dediklerim çok saçma geliyordur sana fakat o gün geldiğinde neden bu kadar sert çıktığımı anlayacaksın.
Bu arada kedinin durumunun iyi olmasına çok sevindim :)
İyi Sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı