Kekemelikten kurtulmak

mehmetcbb

Hectopat
Katılım
30 Ekim 2021
Mesajlar
2.139
Çözümler
13
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PALIT GTX 1660 6GB

Intel Core i3 10100F

MSI H510M-K PRO

Kingston 2x16GB DDR4 RAM

240GB HP SSD

2TB Western Digital HDD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Selam arkadaşlar, bende biraz kekemelik var heyecanlandığımda ve sevdiğim birine bir şeyi anlatırken çok heyecanlanıyorum. Ama pek takmadığım insanların yanında emin olun sizden bile akıcı konuşuyorumdur ama toplumda da hep olmasa da arada sırada kekelediğim oluyor. Doktora gittim bunun için kaç kez ama her gittiğimde akıcı konuşuyorum anlamıyorum nasıl çözebilirim bunu?
 
Az kitap okumaktan oluyor diye düşünüyorum çünkü bende de mevcut. Kitap okumayı seven birisi misin?
 
Tamam kanka işte sorunu bulduk. Ben de kitap okumayı sevmem hatta hayatımda toplasan 20 kitap okumamışımdır. Bu yüzden diksiyon sıkıntısı çekiyoruz.
Reis acaba kitap dışında internetten metin okusam sesli şekilde yine aynı etkiyi eder mi?
 
Tamam kanka işte sorunu bulduk. Ben de kitap okumayı sevmem hatta hayatımda toplasan 20 kitap okumamışımdır. Bu yüzden diksiyon sıkıntısı çekiyoruz.
Maalesef çoğu kişi böyle. Ben hayatımda bayağı fazla kitap okudum. Kovid döneminde haftada bir kitap bitirirdim ama diksiyona etki etmesi için sesli okumak lazım. Ve alelacele değil de kelimelerin telaffuzuna dikkat ederek okumak lazımmış. Ben o kadar okudum ama bir işe yaramadı diyebilirim. Bazı kişiler ile konuşurken hiç sıkıntı olmuyor ama böyle tam samimi olmadığım kişiler ile konuşurken benim diksiyon kayıyor iyice.
 
Kitapla filan alakası yok. Yaşınız küçük anlaşılan bir dahiliye sonrası endokrinoloji pol. gitmeniz yararlı olur. Ardından bir psikiyatrist görünmeniz gerekir.
Sosyal ortamlarda daha çok bulunmaya çalışın, içe kapanık olmamaya özen gösterin.
Eğer doğuştan gelen bilindik kekemelik değilse bu şekilde çözebilirsiniz. Söylediğiniz kekemelik değil onu belirtmek isterim dil tutulması diyebiliriz :)
 

Geri
Yukarı