Kemal Kılıçdaroğlu: “Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim”

• Konuyu başlatan detista
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 131
  • Görüntüleme 10.006
Milyonlarca seçmenin gidip oy attığı bir partiye ziyaret yine gündem olmuş. Vallahi ülkecek zihinsel olarak sıkıntılarımızın olduğunu düşünmeye başlıyorum yavaştan. Et yememekten oluyor herhalde, doğaldır. CHP iktidarında et de yiyeceğiz.
Sen kendi aklından şüphe et, Türk milletinin aklından şüphe etmek sizin haddinize değil.
Bebek katili aponun posteri önünde konuşanlara ben terörist diyorum, ayağına gidenler de dahil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir süredir kendimi arındırarak Twitter’da bile Türkiye gündemine bakmıyordum ve bu seçimde HDP ile ilgili bir tartışma çıkacağını tahmin etmiştim.

Türkiye Cumhuriyeti’nde bu kadar hukuksuzluğa rağmen yasal konumda kalmayı başarabilmiş olan, hukuki hiçbir sorunu bulunmadığı için seçimlere bile girebilen, mevcut hükümetin hem ortağı olan MHP faktörünü hem de bu zamana kadar hakkında söylemiş olduklarını bile çöpe atarak çıkarı için ziyaret ederek fotoğraf çektirmiş olduğu popüler bir parti neden ziyaret edilmesin?

Eğer HDP hakkında “terörist” görüşüne sahip olunarak “yanlışa yanlış ile karşılık verilmesin” faktöründen yola çıkılacak ise da bu seçimde Millet İttifakı’nda bile yer almayan HDP konusuna dair olan belirleyici tek faktör Kürt seçmen.

Günün sonunda milyonlarca Kürt seçmenin Millet İttifakı’na oy verip vermeyeceğini popüler bir Kürt ve sol parti olan HDP belirleyecek.

Bu durumda eğer hukuki açıdan hem yasal olduğu hem de Kürt seçmen ve sol görüş amacıyla görüşülen HDP’ye “terörist” diyor iseniz ipin boyutu o zaman milyonlarca sayıda olan Kürt seçmene kadar uzanarak kopar.

Bu konudan bağımsız olarak ise, sol görüş, Kürt milliyetçiliği ve terörü kabul etmeyen fakat “Kürtlük” adı altında ortaya çıkan terör sorunu ile ilgili de ilginç bir bakış açısı olan HDP üzerinden “terör” tartışması yapılacak ise, özellikle de kendisini “milliyetçi” zanneden fakat sol-sağ dünya görüşlerine bakış açısı ciddi manada sığ konumda olan tayfa eşliğinde bu tarz konular sabaha kadar uzayacaktır.

2. turda desteklerse anlarım, ancak ilk turda destekleyecekse veya planlı şekilde seçime girmeden çekilecekse partiyi hemen kapatsın, kendisine inanan insanları boşuna aldatmanın anlamı yok.

Pazar günü üyeleri ile adayı belirleyeceklermiş. Muhtemelen kendisi girecek seçime. Planı, projesi olduğunada inanıyorum. İlk tura kendisi girer, ikinci turda Bay Kemal'i desteklediğini söyler.

Bir süredir kendimi arındırarak Twitter’da bile Türkiye gündemine bakmıyordum ve bu seçimde HDP ile ilgili bir tartışma çıkacağını tahmin etmiştim.

Türkiye Cumhuriyeti’nde bu kadar hukuksuzluğa rağmen yasal konumda kalmayı başarabilmiş olan, hukuki hiçbir sorunu bulunmadığı için seçimlere bile girebilen, mevcut hükümetin hem ortağı olan MHP faktörünü hem de bu zamana kadar hakkında söylemiş olduklarını bile çöpe atarak çıkarı için ziyaret ederek fotoğraf çektirmiş olduğu popüler bir parti neden ziyaret edilmesin?

Eğer HDP hakkında “terörist” görüşüne sahip olunarak “yanlışa yanlış ile karşılık verilmesin” faktöründen yola çıkılacak ise da bu seçimde Millet İttifakı’nda bile yer almayan HDP konusuna dair olan belirleyici tek faktör Kürt seçmen.

Günün sonunda milyonlarca Kürt seçmenin Millet İttifakı’na oy verip vermeyeceğini popüler bir Kürt ve sol parti olan HDP belirleyecek.

Bu durumda eğer hukuki açıdan hem yasal olduğu hem de Kürt seçmen ve sol görüş amacıyla görüşülen HDP’ye “terörist” diyor iseniz ipin boyutu o zaman milyonlarca sayıda olan Kürt seçmene kadar uzanarak kopar.

Bu konudan bağımsız olarak ise, sol görüş, Kürt milliyetçiliği ve terörü kabul etmeyen fakat “Kürtlük” adı altında ortaya çıkan terör sorunu ile ilgili de ilginç bir bakış açısı olan HDP üzerinden “terör” tartışması yapılacak ise, özellikle de kendisini “milliyetçi” zanneden fakat sol-sağ dünya görüşlerine bakış açısı ciddi manada sığ konumda olan tayfa eşliğinde bu tarz konular sabaha kadar uzayacaktır.
Uzatan sizsiniz, oyunlar ile seçime girmesi onların terörist olduğunu değiştirmez. Kürt yurttaşlarımızı HDP-PKK ile ilişkilendiren yine sizsiniz. HDP'nin Kürtleri temsil etmediğini de biliyorsunuz. Ancak böyle devam edin, Atatürk çigisinde Türk milliyetçileri bu milleti size muhtaç etmeyecek.

Malum HDPli şahısın dediği doğruysa, bakanlık talepleri yokmuş bu durumda problem yoktur.
HDP kendi adayını çıkartırsa yada kazanması durumunda seçimden sonra verilirse ne olacak ?
Demirtaşa ve Kavalaya özgürlük vaat ediyor. Adil yargılanmasının önünü açacam dese yine anlarım.

Bu seçim öyle veya böyle kazanılacak ve kılıçdaroğlu oyunu daha fazla artırmak için kürtleri kullanıyor. Böyle bir davranışla milliyetçi kesimden kaybedeceği oyu kürtlerden kat be kat fazlasıyla kazanacağını bilecek kadar deneyimli bir siyasetçi olduğunu düşünüyorum. Yoksa gidip kürtleri gündem etmenin bir anlamı yok.

3-5 oy denilen miktar milyonlardan başlıyor bu arada. İş sadece batıyı almakla kalmıyor maalesef bunların da oyu lazım.

Bu seçim öyle veya böyle kazanılacak ve kılıçdaroğlu oyunu daha fazla artırmak için kürtleri kullanıyor. Böyle bir davranışla milliyetçi kesimden kaybedeceği oyu kürtlerden kat be kat fazlasıyla kazanacağını bilecek kadar deneyimli bir siyasetçi olduğunu düşünüyorum. Yoksa gidip kürtleri gündem etmenin bir anlamı yok.

3-5 oy denilen miktar milyonlardan başlıyor bu arada. İş sadece batıyı almakla kalmıyor maalesef bunların da oyu lazım.
Milliyetçi seçmen zaten o masaya oy vermeyecek. Sizin kaçırdığınız HDP den 1 oy destek alırken AKP seçmeninden alması gereken 10 oyu kaybedecek, bu da planlı kaybetme taktiğidir, devam etsinler.

Bu ülkede sadece Türkler yok. Irkçılık yapmadan 2 saat geçiremiyorsunuz.
Diğer kökenlere laf eden mi oldu? HDP'yi sevmiyorum. Sevmek zorunda mıyım?
Hangi parti HDP ile birlik içinde olursa o partiye ölürüm de oy vermem.
Meclisten atılması gerekiyor bence Kürdistanı kuracağız diyen hayalperestlerin.

Diğer kökenlere laf eden mi oldu? HDP'yi sevmiyorum. Sevmek zorunda mıyım?
Hangi parti HDP ile birlik içinde olursa o partiye ölürüm de oy vermem.
Meclisten atılması gerekiyor bence Kürdistanı kuracağız diyen hayalperestlerin.
İkdidarı muhalefeti yok, kim teröre destek verirse anayasayı çiğnemiştir, sandığa gömülmelidir, cezasını da çekmelidir. 5 yılda bir söz hakkımız var onda da bunlara muhtaçmışız algısı yapılıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı