Keman çalmak zor mu?

485936

Hectopat
2-3 video izledim ve çok etkilendim sesi olsun tutuşlar olsun çok güzel. Yaşım 15 ve fiyatlar olsun hiçbir şey bilmiyorum zorluğunu da. Çok mu zor?

Keşke birileri baksaydı be.

Son düzenleme:
2-3 video izledim ve çok etkilendim sesi olsun tutuşlar olsun çok güzel. Yaşım 15 ve fiyatlar olsun hiçbir şey bilmiyorum zorluğunu da. Çok mu zor?

Keşke birileri baksaydı be.

Dünyanın en zor enstrümanı.
Önce kulak uygunluğuna sahip olduğunuz test edilir daha sonra ders verilir. Eğer müzik kulağına sahip değilseniz boşa uğraşırsınız.

Sanatın her türlüsü güzeldir. Keman gitardan daha karmaşık olabilir doğrudur çünkü notaları kendin kulağınla bulmak zorundasın nota aralığı çok geniş perdesiz olmasından dolayı ve klavyesi küçük olmasına rağmen gitardan daha geniş nota sayısı var komalar vesaire. Fakat zorluğu hangi enstrümanı çalarsan çal sana aitdir senin çalışmana bağlıdır bol bol çalış kas hafızası edin emin ol gözünde büyüttüğün gibi değil enstrüman çalmak. İlk aylar her enstrümanda aşırı zorlanırsın geliştikçe motive olursun bir bakmışsın insanlar seni dinlemeye başlamış no pain no gain zorlanacaksın mecbur.

Ben de aynı şeyi düşünüyorum, üniversite ortalarında başlayacağım vakit bulursam. Her enstrümanın zorluğu vardır, arkadaşın dediği gözünü korkutmasın.
30 senelik müzik hayatı, müzik eğitimi, yüzlerce sahne, tanıdığım her alandan, her türden yüzlerce - binlerce müzisyen, Sahibi olduğum müzik ve kayıt stüdyosu...

Muhtemelen benden de, bu konularda tecrübeli birinden de daha fazla ilgilisin ki "arkadaşın söylediği gözünü korkutmasın" diyebilecek bilgeliğe sahipsin. Merak ettim. Ne çalıyorsun? Ne eğtimin var? Ne tecrüben var? Bu tavsiyenin altında?

Fakat zorluğu hangi enstrümanı çalarsan çal sana aitdir senin çalışmana bağlıdır bol bol çalış kas hafızası edin emin ol gözünde büyüttüğün gibi değil enstrüman çalmak.

Keman öyle kas kafızası, iman gücü ile çalınabilecek bir enstrüman değildir. Masrafa girmeden önce gidin bir müzik kursunda uygunluğunuzu test ettirin.

Müzik kulağımının iyi olduğunu düşünüyorum notaları aklımda tutabiliyorum.

Bu müzik kulağı ile ilgili değil.

Son düzenleme:
30 senelik müzik hayatı, müzik eğitimi, yüzlerce sahne, tanıdığım her alandan, her türden yüzlerce - binlerce müzisyen, Sahibi olduğum müzik ve kayıt stüdyosu...

Muhtemelen benden de, bu konularda tecrübeli birinden de daha fazla ilgilisin ki "arkadaşın söylediği gözünü korkutmasın" diyebilecek bilgeliğe sahipsin. Merak ettim. Ne çalıyorsun? Ne eğtimin var? Ne tecrüben var? Bu tavsiyenin altında?

Keman öyle kas kafızası, iman gücü ile çalınabilecek bir enstrüman değildir. Masrafa girmeden önce gidin bir müzik kursunda uygunluğunuzu test ettirin.

Bu müzik kulağı ile ilgili değil.
Hocam ne ile ilgili bende tam bilmiyorum da nasıl test yapıyorlar?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı