Kemer sıkmaya hazır mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uçak sesine alışığım sadece patlamalar korkuttu biraz onlarda sonik patlamaymış.
Önemli olan sesiyle beraber etkisi. Bundan her insan etkilenir, sürekli ölüm antremanları yapan biriyseniz bundan etkilenmemeniz çok normal. Mesela o askerler dahi seslerden ürperken rütbeliler ve harekatçılar çok rahat davranıyordu çünkü alışıklar. Ama milletin bunu ilk defa yaşamış olması, çünkü ses sınırının aşıldığı bir geceydi bu oldukça zor. Mesele bu değil, bunun üstünden 'İslam'ı karalamak, aynı şey 'Hristiyan' bölgesinde olsa onlar için de aynı şeyi söylerim. Çünkü mesele 'İslam' değil aksine 'İnsanlık'tır. İslam sadece bir araçtır, hiç bir din ve inanç bunu kabul etmez.
 
Ülkemizi kolay kolay işgal edemezler, köprülerimiz var bizim (!)
Evet.. Özel sektöre çalışır, özel sektör karşılığını (istediğini) alamazsa benim her ay evime gelen 60TL elektrik faturası bu ay 100TL gelir. Hakkımı aramak istiyorum ulan yeter! dersin memuru hiç bir şey yapamayız der, kendince o da haklıdır. Devlet yaşasın deriz, devlet bizi yaşatmamaya çalışır. Artık güzel günler görmek istiyoruz değil mi?
Çocukların eğitime sevdalı olduğu,
Kadına şiddetin olmadığı,
Her ülkeyle temasta bulunabilecek, düşman ülkelerin bizi tehdit edemeyeceği ve üzerimizde güç gösterileri yapamayacağı,
Kan gölü olan Orta Doğu'da her ülkenin kendi halinde olması,
Trafikte insanların birbirini kırmaması,
Bilim sanat ve kültür de çığır açmış olmamız,
İnsanlarımızın daha sevecen ve hoşgörülü olduğu,
Bir tane 'filozof' çıkmayan ülkeden dünyayı sarsacak ve tebriğini alabilecek bir filozofun çıkıp insanlık adına bir şeyler yapması,
Buradan doğuya 'Allah'a emanet' değil de çok rahat ve güvenli şekilde gidebilecek askerler,
İşsizliğin çok aşırı seviyede düşüş yaşaması,
Ülkemizin her alanda gerçek manada üreten olması,
Sağcısı ile solcusu gözetmeden her ırk ve inanç mensubunun birbiriyle kavga etmeden rahatça yaşıyor olması.

Ne güzel hayal kurdum değil mi?. :)
Ama yok! Olmuyor be arkadaş.
 
Kemer sıkma düşüncenize maalesef katılıyorum. Arap baharı, Suriye'deki iç savaşa falan derken olay artık tamamen bize dönüyor. 100 Yıl önceki, 1. Dünya Savaşı'nda ve Kurtuluş Savaşı'nda aktif olan zararlı cemiyetler ve dernekler bugün yerini PKK, PYD IŞİD gibi örgütlere bıraktı. Aynı zamanda devlet içine sızmayı başarmış insanlar ve Amerikan mandacılığı takip eden kitlenin var olması da söz konusu. Olası bir ters gidişte ilk etkilenecek olan ekonomi yüzünden halk olacak. Şu an rakamlar, istatistikler, veriler ekonominin büyüdüğünü geliştiğini gösteriyor ama maalesef sağlam bir zeminde değil, zayıf bir şekilde oluyor bu. 15 Temmuz'un ardından bir sonraki en küçük bir rüzgarda halk ciddi şekilde etkilecektir.

Bu yüzden yıllardır oturtamadığımız tasarruf bilincini, birikim bilincini oturtmalıyız. Uzun vadede daha sağlam ayakta durabilmek için, acil ve olası felaket senaryoları için ve hem bireysel hem kurumsal yatırımlar için tasarruf ve birikim bilincini oturtmalıyız. Bunun için de artık yavaş yavaş kemer sıkma hallerine, politikalarına kendimizi hazırlamalı ve bireysel de olsa önlemimizi almalıyız. Bunun için de ilk olarak bu gereksiz tüketim ve israf alışkanlığımızı bitirmeliyiz...
 
ata-neyiniz-var.jpg
 
İngilizler kamp kurup Türkiye de yaşayan 50.000 civarı İngilizi uçaklarla taşımayı düşünüyor, 10.000 personelle bu işlemi gerçekleştirme planları yapıyorlar, ciddi bir tehlikeye yaklaşıyoruz. Tanrı yardımcımız olsun.
 
Nedense bu aileyle görüşülmesi medyaya pek yansımadı. Fazla da diyecek bir şey yok; seller kadar anının, sevdiğinin, dostlarının, ailenin olduğu bu toprakları bir daha göremeyeceğiz bir daha belki de. Belki de hiçbir yeri. Ne diyebiliriz? Umarım öyle bir gün gelir ki şu yazdıklarımıza bakar bakar güleriz, "heyt be, amma da paranoyak olmuşuz!" deriz. Vatan sağolsun.
 
Biliyoruz ki artık eski Türkiye değiliz. Ama bu ülke provokasyonlarla çökertilebilecek bir ülke değil. Allah yardımcımız olsun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı