Kendi Linux dağıtımımı yapmak istiyorum

Windows'u birakarak baslayabilirsiniz. Tecrubenizin ve potansiyelinizin tamamini Linux'a verin. Linux'u ve Linux hatalarini Windows kadar tecrube ettikten sonra distrolarin gelistirildigi topluluklara katilin. Onlar size hangi programlama dilinin kullanildigini ve daha detayli bilgiyi VS verecektir. @SIRINDOSCARF neden dusuncelisiniz, bizimle de paylasin da beyin firtinasi yapalim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Linux Mint Xfce, pisi ve Pardus kullandım.

Başka distrolarda deneyebilirsiniz. Arch güzeldir mesela. Arch tabanlı dağıtımlara bakın. Sonrasında Arch kurmayı deneyebilirsiniz.
 
@technoHasanHuseyin2 yanii Linux dağıtımlarını birçoğunun kodlama değil de belli Linux çekirdeklerini kullanılarak yapıldığını düşünüyorum. Tabii gelişmiş olanlar böyledir (kodlama ile)ama küçük bir dağıtım için belli bir dağıtımın sadeleştirilmiş hali gibi yapılabilir. Yani öyle düşünüyorum.
 
@technoHasanHuseyin2 yanii Linux dağıtımlarını birçoğunun kodlama değil de belli Linux çekirdeklerini kullanılarak yapıldığını düşünüyorum. Tabii gelişmiş olanlar böyledir (kodlama ile)Ama küçük bir dağıtım için belli bir dağıtımın sadeleştirilmiş hali gibi yapılabilir. Yani öyle düşünüyorum.
Simdi konu sahibi farkli farkli cekirdeklerle kendi kisisellestirmesini bir araya getirip GIT'e distro sunuyor. Bunun gelistirmesi ne olacak? Hatalara cozumler ne olacak. Diger turlu 1000 tane sozde distro var. Kendini kandirmaca gibi bir sey.
 
Simdi konu sahibi farkli farkli cekirdeklerle kendi kisisellestirmesini bir araya getirip gıt'e distro sunuyor. Bunun gelistirmesi ne olacak? Hatalara cozumler ne olacak. Diger turlu 1000 tane sozde distro var. Kendini kandirmaca gibi bir şey.

Yani. Doğru söylüyorsun. Ama kimsede tek başına hadi ben Linux dağıtımı yapacağım nereden başlayayım dediğinde kernel tasarlamak gerektiğini veya olanları kullanıp belli kodları yazmak zorunda olduğunu söylersen kaçar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı