Kendi Linux dağıtımınızı yapmak

kali_bash

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar, bu forumda fazlaca kendi Linux dağıtımını yapmak isteyen insan gördüm, bazıları 8-9 yıl Linux kullanmanız gibi saçma şeyler söylemiş fakat bu yanlış. Linux dağıtımı yapmanız için bilmeniz gereken şeyler fish ya da bash kullanabilmeniz, Plymouth teması hazırlayabilmeniz (Plymouth script progress bar vb, çok zor değil internetteki temalara bakarak "bu nasıl yapmış?" demeniz ve çokca merak lazım, eğer ilk yapıyorsanız ve bilgi sahibi değilseniz emin olun en çok zorlandığınız kısım live ISO almak olacaktır, live Build en temiz ve en güçlü seçenek fakat kullanması biraz zor onun aksine Linux live kit kullanabilirsiniz ama oda ISO9660 4 GB sınırı var. Sb dosyasının udf (universal disk format) ise sınırsız diye biliyorum. Eğer yapmak istiyorsanız çekinmeyin denemekden zarar gelmez ama sabrınız biraz taşacak örneğin GNOME kalıntılarını temizlersiniz ve org. GNOME. System. Proxy'yi sildiniz! Bunu yaptığınızda uygulama mağazası çalışmaz hatayı öğrenmek için uçbirimden çalıştırabilirsiniz, yapay zeka yardım edebiliyor mu? Açıkçası denemedim edeceğini pek zannetmiyorum ama deneyebilirsiniz bu işi hobi için yapıyorsanız cubic (OS release dosyasına adını koyar ve Update-initramfs -u gibi komutlar çalışmaz amatör bir araçtır hobi dışında bir şey yapılmaz) fakat zaman kaybetmek istemiyorsanız bu aracı deneyebilirsiniz, bir sorunuz varsa buradan sorabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz bir ekip kurmuştuk, kendi dağıtımımızı yapacaktık Arch tabanlı. Tasarım, masaüstü, tema işlerini ben hazırlamıştım. Ancak Live ISO alma işi o kadar zordu ki biz yapamadık. Yapabilecek kişide bulamayınca projeyi komple çöpe attık. Sistemi komple paketleme ve Live ISO işi cidden çok zor.

Ne uğraştın o kadar plymount teması falan bırak ya al Ubuntu'yu üstüne yaz Zorin OS bitti gitti ya. Birde tema için para iste oohh dünya dağıtım yapımcılarına güzel.

Rehber adı altında böyle bir yazı görmek garip geldi sadece.

Pek rehber tarzı bir içerik olmamış sanki.
Bende yeni farkettim, teşekkürler.

Ne uğraştın o kadar plymount teması falan bırak ya al Ubuntu'yu üstüne yaz Zorin OS bitti gitti ya. Bir de tema için para iste oohh dünya dağıtım yapımcılarına güzel.

Adam haklı gir /etc'ye değiştir osrelease lsb release al ISO'yu gitsin.

Ne uğraştın o kadar plymount teması falan bırak ya al Ubuntu'yu üstüne yaz Zorin OS bitti gitti ya. Birde tema için para iste oohh dünya dağıtım yapımcılarına güzel.

bencede rehber gibi olmamış.

Biz bir ekip kurmuştuk, kendi dağıtımımızı yapacaktık Arch tabanlı. Tasarım, masaüstü, tema işlerini ben hazırlamıştım. Ancak Live ISO alma işi o kadar zordu ki biz yapamadık. Yapabilecek kişide bulamayınca projeyi komple çöpe attık. Sistemi komple paketleme ve Live ISO işi cidden çok zor.
Yoo aslında okadar zor değil live build biraz zor ama linux live kit kullanıcaksanda ana dizinde yeni dosya oluştur işlemleri orda yap.

şu tux tag'ını nasıl alıyoruz? zorin göndermesi güzel bu arada repoları ubuntuya bağlı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı