Kendimi diğer insanlara kıyasla yetersiz hissediyorum

tojixx

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben kendimi derslerde diğer insanlardan çok yetersiz hissediyorum ne yapmalıyım? Dersi dinlesem de çok anlayamıyorum bir test çözme sürem diğer kişilere göre daha uzun sürüyor, ben daha baştaki konulardayken arkadaşlarımın önde olması çok moralimi bozuyor. Ve kendimi çok yetersiz hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar, ben kendimi derslerde diğer insanlardan çok yetersiz hissediyorum ne yapmalıyım? Dersi dinlesem de çok anlayamıyorum bir test çözme sürem diğer kişilere göre daha uzun sürüyor, ben daha baştaki konulardayken arkadaşlarımın önde olması çok moralimi bozuyor. Ve kendimi çok yetersiz hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Eğer kendini düzeltmekte kararlıysan, her gün işlediğiniz derste yazdığın konuları gerekirse dijital gerekirse normal olarak 1-2 kere yeniden yaz ve bu süreçtede okuyarak tekrar et. Derste yaptığınız soruları tekrar tekrar çöz. Kısa süre içerisinde anlarsın bütün konuları. Ama bunu devamlı yapmazsan dinlenecek zamanın kalmaz.

İyi akşamlar. Öncelikle herkes aynı olacak diye bir durum yok. Kimi erken yürümeye başlar, kimi geç konuşur. İnsanların özellikleri ve yapıları farklıdır.
Önemli olan bu farklılıkların farkında olup ona göre hareket etmektir. Araştırmalar yapabilirisin. Ben üniversite sınavına hazırlanırken Türkçe hızlı paragraf çözme taktikleri vs. böyle uygulamlar vardı.
Püf noktalar, anahtar kelimeler ya da konu ipucuları gibi noktalara bakabilirsin.
Rakiplerinin arkasında olduğunu düşünüyorsan ona göre hareket etmen lazım. Senden daha mı öndeler? Sabah saat 9da değil de 8de kalkmaya başlayacaksın. Durumu eşitleyene kadar. İş tamamen sende bitiyor. Sorunlarını daha çok incele ve bunları moralini bozmak için değil, kendini geliştirmek için kullan. Dersler zor anlamıyorum diye isyan etmek sana hiçbir şey katmaz ama dersleri anlaşılabilir hale getirip daha çok verim almak zaman, bilgi, deneyim ve başarı için büyük artıları olur. Kolay gelsin.

İyi akşamlar. Öncelikle herkes aynı olacak diye bir durum yok. Kimi erken yürümeye başlar, kimi geç konuşur. İnsanların özellikleri ve yapıları farklıdır.
Önemli olan bu farklılıkların farkında olup ona göre hareket etmektir. Araştırmalar yapabilirisin. Ben üniversite sınavına hazırlanırken Türkçe hızlı paragraf çözme taktikleri vs. böyle uygulamlar vardı.
Püf noktalar, anahtar kelimeler ya da konu ipucuları gibi noktalara bakabilirsin.
Rakiplerinin arkasında olduğunu düşünüyorsan ona göre hareket etmen lazım. Senden daha mı öndeler? Sabah saat 9'da değil de 8'de kalkmaya başlayacaksın. Durumu eşitleyene kadar. İş tamamen sende bitiyor. Sorunlarını daha çok incele ve bunları moralini bozmak için değil, kendini geliştirmek için kullan. Dersler zor anlamıyorum diye isyan etmek sana hiçbir şey katmaz ama dersleri anlaşılabilir hale getirip daha çok verim almak zaman, bilgi, deneyim ve başarı için büyük artıları olur. Kolay gelsin.

Bu abi benden çok daha mantıklı konuşmuş. Kesinlikle dinle sözünü.

Bir hastalık olabilir. Diskalkuli, Disleksi? Ya da daha olanaklı olarak, ADHD, B12 düşüklüğü? Bunu diyorum çünkü eğer böyle bir hastalık varsa profesyonel destek alınmalı, yoksa hep böyle sorunlar olabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı