Kepek nasıl geçer?

Çocukluğumda bende de vardı. Head and Shouldres'ı kullandım ve çarem oldu. Şu an o markayı kullanmıyorum ama kepeğim yok. Varken Head and Shoulders'a müteşekkir oldum.

Evet eskiden iyiydi şimdi bozdular.

Haftada 4 5 kez çok fazla dostum, zararini görürsün, Max 1 defa şampuanla

Değişiyor ya bu hafta mesela 3 kere yıkamışımdır.

Doktora görün burada kimseden sağlık hakkında bilgi alman senin yararına olmaz.
Veya daha önceden gitmiş insanlardan tavsiye almanı öneririm.

Şampuandan kaynaklı olduğunu düşündüğün için buraya sordum. Çünkü önceden yoktu. Son 1-2 yıldır var.
 
Çay ağacı yağı veya limon otu yağı kepeğe karşı etki gösterebilen içeriklerdir. İçeriğinde bunlar bulunan şampuanlar denenebilir ya da az miktarda şampuana katılabilir. Öncesinde küçük bir alanda denenmelidir tabii.



 
Hocam bende her gün duş alirim fakat, sampuan haftada 1, fazlası ilerleyen zamanlarda dökülmeye doğru gider

Evet ben de öyle yaparım fakat saçları biraz fazla yıkıyorum sanırım. Şampuan değiştirmemi önerir misiniz? Bu arada dökülme de var elimi dokununca saçıma dökülüyor.
 
Deride kızarma yok haftada 4-5 defa yıkıyorum

Evet daha bugün yıkandım hala kepek var.

O zaman haftada 2 kereye indir, ve mesela 3 kere şampuanlıyorsan 1-2 kere şampuanla ve bütün yağı alma. Sürekli yıkadığında saç derisi kuru kaldığı için yağ salgılamasını artırıyor o yüzden hem çabuk yağlanıyorsun hem de kepekleniyorsun. Derini az yıkayarak ve hafif yağlı bırakarak alıştırman lazım. 2-3 haftada etkisini hissedersin. Şampuan olarak uzman dr. Önermişti 4 sene oldu hala kullanırım ttoThermal 400ML şampuanı kullan. Deride kızarma, hassasiyet dökülme gelişir ve kaşınma başlarsa doktora gir sana mfuro ketoral tarzı steroid ilaçlar yazar onlar çok etkili.
 
Şampuanlama sıklığıyla pek ilgisi yok. Her gün şampuanla yıkayan insanlar da var. Muhtemelen şampuandan kaynaklı çünkü kullandığım zaman saçımı kaskatı yapmıştı. Şampuanı değiştirip Dove falan deneyin.

Evet 1-2 yıldır Head and Shoulders kullanıyorum saçlarımda kepek yoktu önceden. Clear nasıldır peki?

Clear kömürlü kullanıyorum, saç için kazıma tarakları oluyor ondan alıp şampuanla çok sert olmayacak şekilde kafanı tara, sonra sıcak havayla kurut en son soğuk havayla.

Düşüneceğim.
 

Geri
Yukarı