Kernel-Power 41 61 hatası

Bende mavi ekran ya da reset atma gibi bir sorun yoktu lakin bilgisayarı ilk açtığımda bu hatayı görüyordum. Yeniden başlatıldığında çıkmıyordu. Sonra son güncellemeyle alakalı olduğunu anladım. AHCI Link Power Management üzerinden ayarı DIPM yapınca düzeldi. Artık bu hatayı almıyorum.

Hocam bende mavi ekran almıyorum ama nadirde olsa alıyorum 2 3 kere anca aldım mavi ekran ASUS teknik desteke mail yazdım cevap bekliyorum garantiye göndereceğim harhalde. Bu arada şimdiye kadar 100 üzerinde kermel Power hatası Aldım.
Aynı olayı bende yaşamıştım. Sistemdeki görüntü gitmesi tam olarak nasıl oluyor? 41 61 anlık güç kesilmesi demek. Sisteminizdeki ekran kartı PSU veya işlemci de buna sebep olabiliyor. Sistemde görüntü mü gidiyor tam olarak sorunu belirtmeniz gerekiyor. Siyah ekran görüyor musunuz? Klavye mouse ışıkları sönüyor mu? Sistem fan vs çalışıyor mu? Anakart üzerinde EZ Debug ışıkları yanıyor mu?

Not: Bendeki sorun işlemci değişerek çözülmüştü. Ama bu tamamen işlemci veya diğer donanım kaynaklı sorun olup olmadığını donanım değiştirerek çözülebilir testlerde kapanmıyordu bende. PSU’da test edin yine de.

Klavye ışığı gidiyor monitör koyu yeşil veya siyah ekran oluyor ardından reset atıyor.

Hatanın kısa açıklaması şöyle: Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

Donanımsal değişikliğe gitmeniz gerekebilir. Ürünlerin garanti durumları varsa direkt garantiye göndermenizi tavsiye ederim. Fakat onlara çalışmasında sorun olmadığını anlık böyle kapanmalar olduğunu söylerseniz daha iyi olacaktır. Aldığınız yere değil direkt servise gönderin. 2 sıcaklık testi yapıp sana geri gönderiyorlar.

Video TDR hatası ekran kartından kaynaklanıyormuş 2 3 kere aldım bu hatayı garantiye yollayacagım.
Bir de şöyle bir sorun var bazen hiç olmazken bazen de çok sık oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı