Kernel-Power 41 Hatası

Eski Corsair PSU'da coil sesi var, RAM'lerden bir sıkıntı görmedim çok şükür ama onları da ayırıp 16 GB olarak tek tek takarak kontrol grubu oluşturucam.

Coil'den ziyade hocam başka bir forumda bir arkadaş Corsair PSU ile daha başka sorunlar yaşamıştı firma zor kabul etmiş almış geri PSU'yu. Bende de mesela 4 GB lowprofile RAM'i vardı Corsair'in daha 1 sene dolmadan bozulmuştu.

Konuyu tekrar hortlatayım; bu sorunun hdmi kablosundan olma ihtimali var mıdır?
Fan çoklayıcı kablo çıktı, allah gani gani belasını versin, tek fan çıkışını üçlüyordum. Herhalde çektiği akımdan dolayı reset atıyordu.

Ürünü merak edenler: 4 Pin to 3 Pin 3 Lü Fan Çoklayıcı Kablo Fiyatları ve Özellikleri

Anakart: Gigabyte X570 Elite, bunun da allah gani gani belasını versin, iyidir hoştur diye aldık ne wifi var ne bluetooth, 2 adet fan çıkışıyla geliyor.
Yanlış alarm, bugün yine 2 kez hata aldım, işlemci ve anakart kaldı, çıldırmak üzereyim.
Benim açımdan sorun çözüldü. 10 gündür problem yok, akım koruyucu prizi bağladığım yonca priz sebep oluyor, bilgisayarda hiçbir sorun yok.

Eğer yeni bilgisayar topladıysanız, parçalardan da çok şüpheniz yoksa önce farklı prizlerde denemenizi tavsiye ederim.

Şu an testi yapıyorum. Umarım doğru ayarladım. Kaç dakika sürmesi gerekiyor ortalama olarak ve burada PSU ile alakalı bir ayar bulamadım ama yine de testi başlattım. Belli bir ayar var ise yapmam gereken yazar mısınız? Şu an işlemci 100 derece normal mi bu.
Son test sonuçları aşağıdadır. Ben herhangi bir sorun göremedim sizce normal mi?

Merhaba bende aynı hatayı alıyordum sorunu şans eseri çözdüm. Hemen konuya gireceğim kasamın demir yerlerinde elektirklenme vardı. Statik elektirk sürekli gelen bir elektriklenme. Prizimdeki topraklamada bir sorun varmış prizimi değiştirdim ve sorunum çözüldü artık bilgisayarım bu lanet olası kernel Power 41 hatası yüzünden yerli yersiz kapanmıyor sizde kasanızı bir kontrol edin.

Gerisi hikaye derken? Umarım kimse bu yoruma bakarak PSU almamıştır. Hatanın çeşitli sebepleri olabiliyor.

Aynen öyle yazılanları okuduysan iş dönüp dolaşıp elektriksel olaylara geliyor daha nasıl inandırağız sizi? Kötü güç kaynağın varsa şase yapıyor, kötü prizin varsa yine kaçak yapıyor sistemdeki tüm parçalar bu elektrik sıkıntısından etkileniyor. Yazdım işte ben her şeyi denedim diye. Varsa bilimsel bir argümanınız buyurun bizde öğrenelim. Sonuçta herkes deneyimlerini yazmış.

Aynen öyle yazılanları okuduysan iş dönüp dolaşıp elektriksel olaylara geliyor daha nasıl inandırağız sizi? Kötü güç kaynağın varsa şase yapıyor, kötü prizin varsa yine kaçak yapıyor sistemdeki tüm parçalar bu elektrik sıkıntısından etkileniyor. Yazdım işte ben her şeyi denedim diye. Varsa bilimsel bir argümanınız buyurun bizde öğrenelim. Sonuçta herkes deneyimlerini yazmış.
Ben Realtek ve hızlı başlatmayı kapatınca sorunu çözdüm?
Bu şekilde çözenler var.
Windows sürümlerini değiştirerek çözenler mevcut.
Nerede burada elektriksel hata şase bilmem ne?
Güç kaynağı en son iş. Millete boşu boşuna PSU aldırma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı