Kesinlikle oyun için almayın dediğiniz dizüstü bilgisayar markası/modeli nedir?

Ben kendi deneyimimden yola çıkarak Acer diyebilirim sadece. Geri kalan markalar için sağdan soldan duyduğum yarısı sallamasyon yarısı deneyimle sabit markalar; Casper, Monster ve MSI giriş seviyesi ürünleri. HP ve diğer markalar hakkında hiçbir bilgim yok.
 
MSI Slim/Thin modelleri, laptopların boyutunu ağırlığını düşürücez diye soğutma bloğu takmamışlar herhalde, sıcaklıklar minimum 90’larda geziyor. 110’ları da buluyor.
 
Arkadaşlar bir yerden sonra bu konu tamamen laptop gömme yeri olmuş fakat atladığınız bir durum var. Ben liseyi ildışında yurtta okumuş şuan yeni üniversiteye başlayan, aynı şekilde ildışında yurtta kalıcak olan bir mühendislik öğrenciyim. Ve oyun oynamayı çok seviyorum azaltabilirim ama bırakamam. Aynı zamanda okuduğum bölümden kaynaklı zaten düzgün sayılabilecek bir bilgisayara ihtiyacım var. Burda kimse laptoplar masaüstünden daha iyi demiyor ama kişiden kişiye göre değişen ihtiyaçlar var ve örneğin şahsen ben ne kadar çok istersem isteyeyim masaüstü alma/toplama şansım yok. O yüzden gaming laptoplar her ne kadar amacından sapmış dahi olsa benim gibiler için bulunmaz nimet. Tabi ki kimse bir masaüstü performansı beklemiyor ondan ama ihtiyaçları karşılayabilecek derecede taşınabilir bir bilgisayar sonuçta. Yurtta kaldığım dönemde belki kütüphaneye belki derse götüreceğim. Bunların hiçbiri olmasa her yıl belki 1 belki 2 belki daha fazla kez memleketime döneceğim. Masaüstü bilgisayarla hadi yurtta bir şekilde düzenimi kurdum diyelim (ki o da imkansız yurtta kalmış birisi gayet net bir şekilde anlar bunu) o bilgisayar bu kadar fazla taşınamaz. Her gidiş gelişte arabayla gelip gidemiyoruz artık ki rahat taşıyalım. Sizin kendi fikrinizdir saygı duyuyorum ama benim fikrimce de gaming laptoplar şuanda bu kadar gömülmesi gereken değil aksine o kadar küçük bir yerde bile olsa hatırı sayılır performans verebildiği ve taşınabilirliğinden ödün vermediği için (ne kadar ağır olursa olsun 5 kilo bile olmuyor) güzel bir teknoloji ürünüdür.

Konuya cevaben de benim çevremden duyduklarıma göre eğer çok şanslı değilsen monster alma. Bazen şansına çok iyi olup uzun süre sıkıntısız sayılabilecek derecede giderken çoğunlukla ısınma sorunları batarya sorunlarıyla karşılaşmaya başlıyorsun yavaş yavaş devamı geliyor vs. Ömür boyu bakım laflarına kanma. Daha birkaç gün önce ben de alacaktım son anda dönüp Asus rog aldım. Şuanlık zamanım olmadığından dolayı çok kullanamadım ama ilk izlenimlerim iyiydi.
 
Monster Tulpar t7 v19.4 modelini kullanıyorum 3 senedir. Çok memnunum. Fan sesini sorun etmiyorsanız ki çoğu gaming laptoplarda var bu durum. Monster ın bazı serileri özellikle sıkıntılı eski Abra modelleri gibi.
 
Oyun için laptop alınmaz ki alınıp oynansa bile boşa yormaya gerek yok diye düşünüyorum. Ultra yerine orta ayarlarda açar oynarsın laptopta. Zorlamanın anlamı yok.
 
Yorumları baştan sona okudum ve bütün arkadaşlar marka ismi vererek alınmayacağını dile getirmiş.
Bende aynı görüşteyim, lakin tek farkla.
Marka - model fark etmeksizin, oyun için hiçbir dizüstü bilgisayar alınmaz.
Kendi şahsi görüşümdür ki, katılmayabilirsiniz.
Dizüstünün oyun oynamak gibi saçma bir kullanım alanı olamaz.
Dizüstünde oyun oynayanları da anlamadım anlamayacağım.
Dizüstü bilgisayarın amacının iş, ofis dışında farklı alanlara kaydığını düşünüyorum.
Üreticiler de ufacık kasanın içerisine havanın bile zor girdiği alana mobil işlemci ve mobil ekran kartlarını sığdırmaya çalışıyorlar.

Dizüstü almayın diyenler zeka seviyelerini söylüyorlar aslında malum almayın dediklerine göre herhangi bir üniversite kazanamamışlar.
Biz bilmiyorduk de mi masaüstü almayı üstün zekalı insanlar?
 
Dizüstü almayın diyenlerin zeka seviyelerini söylüyorlar aslında malum almayın dediklerine göre herhangi bir üniversite kazanamamışlar.
Biz bilmiyorduk de mi masaüstü almayı mükemmel insanlar?

Üniversite için oyun bilgisayarına ihtiyacınız yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı