Kıbrıs'ta internet nasıldır?

Baran Gölge

Hectopat
Yer
Marmaris
Daha fazla  
Selam dostlar, Kıbrısa okumaya gideceğim fakat önemli bir nokta var o da internet. Kıbrısta internet nasıldır? Ayrıca Turkcell Superbox kıbrısta var mı? Bunun hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim. (LAÜ Yurtta kalıcam)

Ne yani usta benim üzerime mi oynayicaklar kumarı :D Gidiyorum artık. Türkiye de okuyup bir yerlere gelememektense kıbrısta okur diploma farkım olur en azından.

Usta baktım oralara da turkcell den başka bir şey yok mudur? Bir de ben o sitede superboxı bulamadım olmadığı için de olabilir ama emin değilim.

Ne yani usta benim üzerime mi oynayicaklar kumarı :D Gidiyorum artık. Türkiye de okuyup bir yerlere gelememektense kıbrısta okur diploma farkım olur en azından.

Usta baktım oralara da turkcell den başka bir şey yok mudur? Bir de ben o sitede superboxı bulamadım olmadığı için de olabilir ama emin değilim.
O7 asker yolun açık olsun TR sunucusu başarıyla geçildi.

Selam dostlar, Kıbrısa okumaya gideceğim fakat önemli bir nokta var o da internet. Kıbrısta internet nasıldır? Ayrıca Turkcell Superbox kıbrısta var mı? Bunun hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim. (LAÜ Yurtta kalıcam)
LAU'de okuyan, Lefke'de kalan biri olarak hemen açıklayayım internetin nasıl olduğunu;
Öncelikle alt yapı yok. Var olanda çok eski. Haliyle firmalar alt yapıya yatırım yapmaktan vazgeçmişler. Erişim noktalarıyla internet sağlıyorlar, bir nevi çanak. Alabileceğin maksimum hız 20 down, 4 up ödenebilir fiyatlar içerisinde. 150-160 liraydı Lifecell (Turkcell alt markası). Nethouse gibi firmalar çok daha pahalıya denk geliyor.

Eğer Lifecell alıyorsan ve oyunlarda düşük gecikme istiyorsan, ek ücret ödeyip oyuncu paketine geçmen gerekiyor. P2P bir bağlantı sağlanıyor. Sana özel bir erişim noktası kanalı açılıyor, böylece çevrede aynı erişim noktasının kullanıcılarının bağlantıları senin bağlantının gecikmesini etkilemiyor, eğer almazsan gecikme epey yüksek oluyor. Ben Valorant'ta oyuncu paketi olmadan 70-100, oyuncu paketiyle 25-30 ms alıyordum. Fiyatlar için web-sitelerini gezmen lazım, güncel fiyatları bilmiyorum. Sürekli artıyor ne yazık ki. Mobil hat ile internete bağlanmayı unut. Hala 3G kullanıyorlar, yetmiyormuş gibi hayvani derecede bir gecikme var.

Usta, orada yaşayanlardan kablolu bağlantının ve aldıkları hizmetin pekte iyi olmadığını ve fiyatlarının kazık olduğunu işittim.
Kalacağın bölgedeki birine ulaşıp bilgi alman sana dâhâ net cevap verir.
Doğru dedin kral. Ben de zaten Superbox araştırıyorum inşallah vardır orda da

Technopat Haberler

Geri
Yukarı