Kılıçdaroğlu aday olmasın diyenlere karşı

Bir de insanların atladığı şey de Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş kaç yıldır iktidar karşıtı bir partide oldular? İkisi de şu anda çok önemli insanlar ona şüphe yok lakin şu anda bir çok partide çok önemli, deneyimli ve alanına hakim insan var ancak ana seçmen kitlesine sahip değiller. Haliyle bilinirlik sağlayamıyorlar, kendilerini anlatamıyorlar topluma.

Sevip sevmemekten bağımsız olarak Kılıçdaroğlu, CHP'nin bugünkü ana seçmenini hazırlamıştır. Burası tartışmaya açık değil bence. Aday olmasını ben de istemiyorum açıkcası ama "Kılıçdaroğlu aday olursa iktidara oy veririm" demek de terbiyesizlikten başka bir şey değil diye düşünüyorum.

Veremi gösterip sıtmaya razı etmek, demokrat dedemin yaptığı öğretilmiş çaresizlikten farksızdır. Biz tek adam rejiminden rahatsızken neden 80 yaşına merdiven dayamış ve parti başkanlığı haricinde seçim kaybetme makinasına dönüşmüş, alternatif koltuk sevdalısı birine neden oy vermek istemediğimiz için biz suçlu oluyoruz? Bir ana muhalefet partisinin tek başına iktidar olması gerektiği ortamda oyunu baki oyu olan %23'ün bile üzerine çıkaramıyor olması size garip gelmiyor mu?
Ek olarak seçilme hakkı olan her adaya vatandaş oy vermekte özgürdür, insanlara oy verme tercihleri yüzünden hakaret etme hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz? Demokrat dedemin destekçileri ile uzun adamın destekçileri arasında gram bir fark görmüyorum, her iki seçmen tipi de bu ülkeye en fazla zarar veren kesim.

Türkiye tarihinde en iyi siyasetçi Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. Hep de öyle kalacaktır kim gelirse gelsin nereye gideceğimiz belli sonunda. Son yıllarında hepsi sapıtıyor.
Dediğiniz şeyle konunun ilgisini çözemedim. Atatürk'ü seviyoruz zaten de konunun Atatürk ile ilgisi nedir şu anda?

Kemal Kılıçdaroğlu aday olmayacak ki sadece ak-troller gündemi oyalama çabası için dedikodu çıkartıyor.
Maalesef Türkiye o kadar tozpembe bir ülke değil.

En az şu ankiler kadar tehlikeli insanlardır. Kılıçdaroğlu'nun kendisinin adaylığını empoze ettiğini düşünürken asıl kendileri ise başka insanlara düşüncelerini empoze ederler.

Kendilerince şakalar, akımlar çıkararak bu kişinin adaylığını ve ismini lekelemeyi hedeflemekte, bazıları ise "kılıçdaroğlu aday olursa Tayyip'e oy veririm." şeklinde tarafını belli eder.

Gerçekten komik. Karşısında kim olsa veririm diye başlayan insanlar yok şu kesin aday olsun kazanır yok bu kesin aday olsun kazanır şeklinde konuşuyor.

Öncelikle Cumhurbaşkanı olmak yorucu bir iş. Ne olursa olsun çok yoğun programı olan işi bitmeyen bir meslek. Mansur ve Ekrem bey gerçekten aday olmak istemiyor olabilir. Bunun dışında da adayımız olmadığına göre kılıçdaroğlu'nun aday olmasına soğuk bakmıyorum.

Ayrıca yavaş kürtlerden aday alamazken imamoğlu da belli bir kesimden oy alamıyor. Mükemmel aday diye bir şey de yok. Anketlerin hiçbiri seçim gecesi olacakları bilemez.

Son olarak şunu belirteyim ben bir "taraf" değilim ancak sözde vatansever arkadaşlarımızın hiçbirinin öyle olmadığı kanaatindeyim. Bu konudan ne kadar linç yiyeceğimin de farkındayım ancak yine de açıyorum.

Mansur ve Ekrem oy alamıyor demişsin ancak

Kemak kılıçdaroğlu daha beter ve hiç alamaz. Çok fazla antipatik. Ve bol bol hata yapan biri. O nedenle diğerlerinni şansı daha yüksek.

Kemal Kılıçdaroğlu zaten akıllı biri olsaydı bu kadar hezimet ve yenilgiden sonra bırakırdı. Ama maalesef AKP de kızılan tek adam olayı bizde muhalefette de var. Bizde başa gelen çekilmeyi bırakmayı bilmiyor.

Yenen de yenilen de. Ben karşıyım arkadaş bugün işe giriyorsun 2 ay hedef yapama bak nasıl kapı önüne koyuyorlar. K. K sürekli başka şeyleri bahane edip kendini sıyırdı. Ama artık bundan sonra bir daha yenilirse bu adamı savunan bir kişi olursa akıl sağlığından şüphe ederim. Ya da çıkarı vardır derim. Yeter artık. Göreceğiz bakalım.

Aday olmasını ben de istemiyorum açıkçası ama "Kılıçdaroğlu aday olursa iktidara oy veririm" demek de terbiyesizlikten başka bir şey değil diye düşünüyorum.
Hoşgörülü biri olduğumu düşünsem de "iktidara başkası gelse daha mı iyi yönetecek" ya da "x kişisi aday olmazsa iktidara oy veririm" tarzı düşünceler akıl ve mantıktan yoksun, inanılmaz sığ görüşlü düşüncelerdir bence. Eğer birisi hem mevcut yönetimden şikayet edip, hem de seçimlerde yine mevcut yönetime oy verme ihtimali olduğundan bahsediyorsa, o kişi net bir şekilde iktidarın destekçisidir. Arada sırada iktidarı kötülediklerini görebilirsiniz, bu da bir çeşit kamufle olma çabasıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı