Kılıçdaroğlu; Demirtaş'ın, Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alakası yok.

AİHM bir yargılama yapmıyor ki. Tutukluluk süreleri uzun oldu diyor sadece. Bu insanlar masum suçsuz veya suçlu flan demiyor. Ya ceza verin yada tutuksuz yargılayın diyor.

Kemal Kılıçdaroğlu çıkıp biz kısa süre içinde yargılayacaz ve suçsuz iseler serbest suçlu iseler tutuklayacaz demiyor fark ettiyseniz. Bunu 2-3 oldu söylüyor direk SERBEST BIKARACAZ diyor. Yargıymış mahkemeymiş hiç anmıyor bile.



O neden ?

Sonuçta Sarıgül CHP'nin 2014 İBB adayı olmuş ve tarihinin en yüksek oyunu almıştı kendi dönemi için. HDP'nin aday çıkardığı MHP'nin aday çıkardığı bir seçim yüzde 40 oy aldı.
İşiniz gücünüz yalan, eyyam, trollük...

AİHM, Demirtaş ve HDP'li 40 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması ve yargılanması hakkında ihlal kararı verdi. Bununla beraber Demirtaş ve 40 HDP'liye manevi tazminat ve mahkeme kararlarının ödenmesi kararı verdi.
 
İşiniz gücünüz yalan, eyyam, trollük...

AİHM, Demirtaş ve HDP'li 40 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması ve yargılanması hakkında ihlal kararı verdi. Bununla beraber Demirtaş ve 40 HDP'liye manevi tazminat ve mahkeme kararlarının ödenmesi kararı verdi.

Ne yalanından ne trollüğünden bahsediyon.

HDP'li vekiller ve Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlıkları meclis kararıyla kalkmadı mı? AİHM nasıl ihlal veriyor ona. Hatta CHP bile dokunulmazlıklar kalksın diye evet oyu vermişti. Meclis çoğunluğu kararı ile kalktı.

Ben hiç öyle bir karar veya tazminat hatırlamıyom varsa bile kim takar AİHM'i kendi meclisin oy birliği ile dokunulmazlığı kaldırdıktan sonra.

Ayrıca Selahatin Demirtaş'ı direk Serbest bıkracam diyor AİHM kararı hak ihlali adil yargılama flan demiyor ki. Üstüne daha davası devam ediyor Selahattin Demirtaş'ın o devam eden davalar varken nasıl serbest bırakıyor. Hadi bir olaydan hak ihlali olsa ne olur devam eden diğer davalar ne olacak. Bilinen 12 davası var.

1653783900939.png
 
AİHM, Türkiye'ye Demirtaş hakkında birden fazla kez ihlal kararı verdi.

AİHM, siyasetin pisliğini meşru mu görecek? Oh ne güzel goygoy...
Meclis her şeye karar versin. Ne hukuk, ne mahkeme, ne anayasaya gerek var o zaman. Böyle saçma savunma mı olur? Güçler ayrılığı diye bir şey duymadınız mı hiç?

Zavallı CHP, o zamanki korkaklığı yüzünden mecliste acizlik yaptı. Ve gün geldi, o acizliği kendisini vurdu, vurmaya da devam ediyor.
Şimdi bu hatalarını anlayıp doğru şeyler yapmaya çalışıyorlarsa ne mutlu.
 
AİHM, Türkiye'ye Demirtaş hakkında birden fazla kez ihlal kararı verdi.

Arkadaşım ihlal karası vermesi suçsuz yapmıyor ki. Daha mahkeme sonuçlanmamış. Hakkında 12 dava var deniyor. 1-2 tanesinden suçsuz çıkınca hepsinden suçsuz olmuyor ki.

Bak şöyle örnek vereyim. Senin hakkında 12 ayrı suç iddiası var. Birisi tecavüz birisi taciz birisi hırsızlık birisi adam öldürme birisi gasp böyle böyle gidiyor. Son iki tanesinden birisi hatalı araç park etme biri de kırmızı ışıkta geçme. Senin mahkemen devam ederken bir karar çıkıyor kırmızı ışıkta geçtiğin zaman ışıklar bozukmuş o suçtan beraat ettin diye. Sen otomatikman diğer 12 suçtan da beraat etmiyon ya. AİHM burada haksız tutuklamışınız 5 bin $ ceza ödeyeceksiniz diyor bizim ülke de ödüyor olay böyle bir şey. Sen diyon ki bak gördün mü kırmızı ışıkta geçmemişim demek ki ben suçsusum salın beni.

Meclis her şeye karar versin. Ne hukuk, ne mahkeme, ne anayasaya gerek var o zaman. Böyle saçma savunma mı olur? Güçler ayrılığı diye bir şey duymadınız mı hiç?

Güçler ayrılığı başka bir şey. Sonuçta Meclis kararı en üstte sayılır. Bu tarz kararlar meclis kararı ile alınır. Şimdi atıyorum terör suçu için idam kararı verilmek istense gene meclis verecek kararı. Veya genel af çıkarmak istense gene meclis verecek kararı. Meclis kararı ile dokunulmazlık kalkmasında yanlış olan ney?

Zavallı CHP, o zamanki korkaklığı yüzünden mecliste acizlik yaptı. Ve gün geldi, o acizliği kendisini vurdu, vurmaya da devam ediyor.

O zaman evet verdi mi verdi. Şimdi 3-5 oy için bu tarz dönüşlere ne gerek var. Bu arada bence terör ile bağı olan ilişkisi çıkan herkesin dokunulmazlığı kalkmalı.

Erdoğan bile senin kadar koyu AKPli değil özkan.

Bu ne Kemal Kılıçdaroğlu ve Selahattin Demirtaş sevgisi arkadaş. Bu söylemi bile eleştiremiyeceksek neyi eleştirecez. Neden bu kadar dert oluyor sana!
 
Son düzenleme:
HDP'nin birinci parti çıkıtğı Van'da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir açıklama yapmış.

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili ifadelerinin tamamı şöyle:


"Vanlı kardeşlerim bu bölgede huzur içinde yaşamak istiyorsanız bize katılın. Van’ın büyümesini, bölgenin yıldızı olmasını istiyorsanız bize katılın. Kayyum uygulamasına son verilmesini, seçimle gelenin seçimle gitmesini istiyorsanız, oyunuzun değeri olsun istiyorsanız bize katılacaksınız. Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişileri ya da düşüncesinden ötürü kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız, Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız."

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Not: Benim şahsi yorumum Kemal Kılıçdaroğlu mahkeme falan mı? Kimin serbest bırakılıp kimin tutuklanacağına karar mı veriyor? Bu söylemi daha önce de yapmıştı bence çok yanlış bir açıklama. Bizim iktidarımız döneminde tarafsız bağımsız mahkemeler yargılayacak ve suçlu suçsuz ortaya çıkacak dese hiçbir itirazım yok. Ama biz iktidar olursak serbest bırakacağız ne demek oluyor! Yargıya mı müdahale edecek suçlu bulunsa mesela? Sırf HDP'den oy gelsin diye bu tarz açıklamalara gerek var mı? Bakın bu söylemi duyduktan sonra millyetçi muhafazakar veya HDP karşıtı seçmen dolar 20 TL'de olsa mazot 25 TL'de olsa CHP'ye oy verir mi?
oyumu kaybetmiştir, şuan ki hükümeti adalet yapısını Erdoğanın mahkemesi Erdoğanın yasaları vsvs eleştiren adam yargıyı ben kontrol edicem onu bunu sunu çıkarıcam diyor.. Akp'nin 20 küsür sene iktidar kalmasının sebebini daha iyi anlıyoruz. Ülkede muhalefet en büyük sorun. Muhalefet yapsalardı suan baska bir ülke olurduk.
 
Bu parti ve devam ekibi türk gençlerinden, vatanseverlerden oy alamaz. Akp formasyonu, onlar gibi adamcılık olan partilerden birisi. Aksini iddia edemezler. Türkiyede büyük tüm partilerden uzak durun, bunlar bu milletin kamburudur. Hdp gibi partiyi çözüm olarak buraya getiren akp ve chp birgün hesabını verecek adli makamlarda..
 
Hocam ben kılıçdaroğluna oy vermeyeceğim zaten aday olması beni bağlamaz. Erdoğan'a da oy vermeyeceğim. Parti olarak ise Ümit Özdağ'a vereceğim, meclise bir adet ofansif parti şart. Ek olarak size forumun merak ettiği bir şeyi soracağım. Ne işle meşgulsünüz? Çünkü gerçekten AKP'ye inanılmaz biat etmişsiniz. Bunun aksini boş yere iddia etmeyin Technopat forumun tamamı bunun farkında, AKP aleyhine tek bir yazınız olmadığı gibi her konu altında AKP lehine yorum, muhalefet aleyhine yorum yapıyorsunuz. Yani mutlaka bu işten bir çıkarınız olmalı. Öyle durduk yere kimse çomarlık yapmaz, mv misiniz? Ya da AKP teşkilatının bir üyesi misiniz? Bunun alaya almak için değil Allah var çok ciddi soruyorum sadece merakımdan. Çünkü belki farkında değilsiniz ama aşırı derecede AKP'yi allah kabul etmişsiniz.
Akp gençlik kollarından olabilir :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı