Kilo alamama problemi

navavanerr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben 1.91 boyunda ve güncel olarak 68 kiloda bir bireyim. Çocukluğumdan beri genetik midir bilmem, hep zayıfım. 3-4 kere doktora gitsem de "Zayıflık iyidir, sağlığında problem yoksa boş ver" diyerek yolladılar. Kilo problemim yaşantımı etkiliyor. İnsanların yorumlarını boş verdim artık ancak memurluk mülakatına katılacağım ve mülakattan önce boy-kilo ölçümü yapılacak. Benim boyum için istenen minimum kilo 74. Mülakatı bir şekilde hallederim, fazla dik durmadan boyumu kısa tutabilirim. Mülakat için değil ancak kilo sorunum bana dert oldu iyice. Şöyle ki bende reflü var. Hayatımın bir kısmında (1 sene kadar) sabahları 1 lokma dahi yemeden sadece 1 bardak çay içebiliyordum. Öğlen acıktığımda üşengeçlikten yemek yapmıyor, akşam yerim diyordum. Akşam da ne az ne çok yiyordum ve o zamanlar kilom sabit 68 idi. Sonrasında ise bu konuyu kafama taktım ve sabahları midem bulana bulana da olsa zorla en az 3 yumurta, öğlen makarna-pilav-patates tarzı karbonhidrat ağırlıklı, ikindi tavuk-pilav, akşamları evde ne yemek varsa, ve gece yatmadan önce de cici bebe ve kilo aldırıcı gainer kullandım. O dönem spora da başladım. 9 aylık yazıldığım sporda bu beslenme ile sadece 1.5 kilo aldım. Benim anlamadığım aldığımız kaloriye göre kilomuzda oynama olmuyor mu? Ben önceki gibi azıcık yemek yerken 68 kiloysam spor yaptığım dönemde o beslenme ile nasıl 69.5 kiloda sabit kalıyorum? Sonrasında sporu bıraktım ancak beslenmemi devam ettirdim. O kadar fazla yemek gerçekten çok yorucu oluyordu. Spor yapmadan aynı beslenme ile devam ettim ve 69 civarı bir kiloda kalmaya devam ettim. En sonunda fayda görmeyince yoruldum ve zorla yemek yemeyi bıraktım. Yine günde 2 öğün yiyorum ve sabahları sadece birkaç parça ekmek yiyorum. Şu an yine 68 kiloyum. Araştırma yaptım ve zayıflık ile ilgili hastalıkların hiçbir belirtisini kendimde görmüyorum. Şeker tahlili falan da yaptırdım. Bu sadece genetikle alakalı bir şey mi gerçekten?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok daha bilgili arkadaşlar daha iyi bilgi verecektir ama kilo almanın formülü basit. Harcadığın kaloriden fazlasını almak. Senin vücudunun 5 kaloriye ihtiyacı varmış, ama sen sürekli 3 kalori aldığın için vücudun 3 kalori ile idare etmeyi öğrenmiş. Daha sonra spor yapıp 5 kalori almaya başlamışsın ama o aslında alman gereken kalori. 6-7 kalori alırsan bu sana kilo olarak geri dönecektir.

Merhaba arkadaşlar. Ben 1.91 boyunda ve güncel olarak 68 kiloda bir bireyim. Çocukluğumdan beri genetik midir bilmem, hep zayıfım. 3-4 kere doktora gitsem de "zayıflık iyidir, sağlığında problem yoksa boş ver" diyerek yolladılar. Kilo problemim yaşantımı etkiliyor. İnsanların yorumlarını boş verdim artık ancak memurluk mülakatına katılacağım ve mülakattan önce boy-kilo ölçümü yapılacak. Benim boyum için istenen minimum kilo 74. mülakatı bir şekilde hallederim, fazla dik durmadan boyumu kısa tutabilirim. Mülakat için değil ancak kilo sorunum bana dert oldu iyice. Şöyle ki bende reflü var. Hayatımın bir kısmında (1 sene kadar) sabahları 1 lokma dahi yemeden sadece 1 bardak çay içebiliyordum. Öğlen acıktığımda üşengeçlikten yemek yapmıyor, akşam yerim diyordum. Akşam da ne az ne çok yiyordum ve o zamanlar kilom sabit 68 idi. Sonrasında ise bu konuyu kafama taktım ve sabahları midem bulana bulana da olsa zorla en az 3 yumurta, öğlen makarna-pilav-patates tarzı karbonhidrat ağırlıklı, ikindi tavuk-pilav, akşamları evde ne yemek varsa, ve gece yatmadan önce de cici bebe ve kilo aldırıcı gainer kullandım. O dönem spora da başladım. 9 aylık yazıldığım sporda bu beslenme ile sadece 1.5 kilo aldım. Benim anlamadığım aldığımız kaloriye göre kilomuzda oynama olmuyor mu? Ben önceki gibi azıcık yemek yerken 68 kiloysam spor yaptığım dönemde o beslenme ile nasıl 69.5 kiloda sabit kalıyorum? Sonrasında sporu bıraktım ancak beslenmemi devam ettirdim. O kadar fazla yemek gerçekten çok yorucu oluyordu. Spor yapmadan aynı beslenme ile devam ettim ve 69 civarı bir kiloda kalmaya devam ettim. En sonunda fayda görmeyince yoruldum ve zorla yemek yemeyi bıraktım. Yine günde 2 öğün yiyorum ve sabahları sadece birkaç parça ekmek yiyorum. Şu an yine 68 kiloyum. Araştırma yaptım ve zayıflık ile ilgili hastalıkların hiçbir belirtisini kendimde görmüyorum. Şeker tahlili falan da yaptırdım. Bu sadece genetikle alakalı bir şey mi gerçekten?

Senelerce uğraştım sonunda 10 kilo kadar aldım sonra midem rahatsızlandı 1 hafta yemeği kıstım ve 5 kilo verdim :(. Genetik bir olay. Bu kilo olayı kiminin hayali kiminin laneti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı