Kilo alamama problemi

Tek oturuşta rahat 1 ekmek yerim zaten hamur işinide yerim midem geniş ama nedense sık yememekten büyük ihtimalle kilo alamıyorum bundan sonra saatte bir tabak makarna yemeye çalışacağım minimum
Dostum kalori hesabı nedir, nasıl yapılır güzelce araştır. Ayrıca güzel boyun var, spora başlarsan zamanla kas kütlesi koyarak güzel bir vücuda ulaşabilirsin.

Kilo almanın temelinden kalori fazlası yaratmak geçiyor. Gün içinde yaktığın kaloriden daha fazla kalori alırsan vücuduna zamanla kilo alırsın. Kalori fazlası için de genelde karbonhidrat ağırlıklı beslenmeni öneririm, yağı çok abartma ve günlük protein ihtiyacını karşıla. Bol bol pirinç, pirinç unu, patates, makarna gibi karbonhidrat kaynakları tüketmelisin. Kilo almaya çalışırken yulaf önermiyorum, lifli bir besin olduğu sindirimi uzun sürer bu da tokluk hissi uyandırır.

Kilo alıp vermek öyle bir gün gaza gelip makarna yemekle olmaz, bu bir süreç. Sen ya öğün atlamadan düzenli besleneceksin ya da düzensiz olacaksan acıktığında istediğini yiyeceksin. Ben mesela acıktığım an sipariş veriyorum o yüzden kiloluyum ama obeziteye doğru gidiyorum.

Tek oturuşta rahat 1 ekmek yerim zaten hamur işini de yerim midem geniş ama nedense sık yememekten büyük ihtimalle kilo alamıyorum bundan sonra saatte bir tabak makarna yemeye çalışacağım minimum.

Hocam amacın ölmek mi kilo almak mı?
Makroları atlama.
Ben mesela kahvaltı hariç pişmiş gram olarak 300-350 gram pilav yanında yine 400-500 kaloriye denk gelecek yan yemek yiyorum bunu 3 öğün + kahvaltı +shake olarak günlük minimum 3500-4000 kaloriye getiriyorum.

Dostum kalori hesabı nedir, nasıl yapılır güzelce araştır. Ayrıca güzel boyun var, spora başlarsan zamanla kas kütlesi koyarak güzel bir vücuda ulaşabilirsin.

Kilo almanın temelinden kalori fazlası yaratmak geçiyor. Gün içinde yaktığın kaloriden daha fazla kalori alırsan vücuduna zamanla kilo alırsın. Kalori fazlası için de genelde karbonhidrat ağırlıklı beslenmeni öneririm, yağı çok abartma ve günlük protein ihtiyacını karşıla. Bol bol pirinç, pirinç unu, patates, makarna gibi karbonhidrat kaynakları tüketmelisin. Kilo almaya çalışırken yulaf önermiyorum, lifli bir besin olduğu sindirimi uzun sürer bu da tokluk hissi uyandırır.
Adam 50 kiloyum diyor kalori hesabı diyorsun. Podyum için iğne vuran adamların beslenme hesabını millete satma.

Hocam amacın ölmek mi kilo almak mı?
Makroları atlama.
Ben mesela kahvaltı hariç pişmiş gram olarak 300-350 gram pilav yanında yine 400-500 kaloriye denk gelecek yan yemek yiyorum bunu 3 öğün + kahvaltı +shake olarak günlük minimum 3500-4000 kaloriye getiriyorum.
182 50 kiloyum amacım kilo almak dediğin öğünleri tek oturuşta rahat yerim ben shake olarak ne kullanıyosun içinde?

186 boyunda 62-63 kiloydum aşırı zayıftım yıllardır kilo alamıyorum diye laf edip duruyordum psikolojim iyice bozulmuştu, asıl olay her gün haftanın 7 günü de öğünlü ve planlı beslenmekmiş. Spora başlayalı 10 ay oldu her gün 5 öğün (3800 kalori) alarak 20 kilo aldım şuan 83 kiloyum. Zaten birden kilo alamazsınız metabolizma hızlıysa yavaş yavaş alacaksınız ayda 1 buçuk kilo alsan bile iyi.

186 boyunda 62-63 kiloydum aşırı zayıftım yıllardır kilo alamıyorum diye laf edip duruyordum psikolojim iyice bozulmuştu, asıl olay her gün haftanın 7 günü de öğünlü ve planlı beslenmekmiş. Spora başlayalı 10 ay oldu her gün 5 öğün (3800 kalori) alarak 20 kilo aldım şuan 83 kiloyum. Zaten birden kilo alamazsınız metabolizma hızlıysa yavaş yavaş alacaksınız ayda 1 buçuk kilo alsan bile iyi.
Öğünlerde genelde ne yiyordunuz?

Boy 182 kilo 52 yemek yiyorum ama kilo alamıyorum bir hap ilaç veya kilo aldıran herhangi bir yiyecek var mı?
Aynı boy ve aynı kilolardayız. Ben de yıllardır kilo alamıyorum. Normalde böyle değildim, epey sağlıklıydım. 17 yaşımda 72 kiloydum. Her şey 17 yaşımda bazı ilaçları kullanmaya başladıktan sonra oldu. Git gide kilo vermeye başladım. Zayıflığım için yıllardır doktorlara gidiyorum ve anlatıyorum. Bir sebep bulamıyorlar. Kan testlerim hep temiz çıkıyor. Şeker hastalığı yok, çölyak hastalığı yok, gluten alerjisi yok. Hatta belki bağırsak kurdu vardır diye 1 kutu hap kullandım. Hiçbir değişiklik olmadı.
Siz yine de bir sağlık uzmanına görünün. Kilo alamamanıza dair bir sebep bulabilirler belki.

Ben 67 kiloydum 6 ay önce spora başladım her gün makarna ve lor peynirini karıştırdım kilo almak için ayrıca fıstık ezmesi ve keloggs yedim sabahları şu an 86kiloyum sende makarna ve lor peyniri ile kilo alabilirsin önemli olan yediğin miktar ve her gün yemek ekstra olarak tavuk yedim ama kilo almak için illa tavuk yemeğe gerek yok bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı