Kilo alamıyorum

Gainer diye bir ürün grubu var. Ciddi kilo alma sorunu olanlara doktor tavsiyesi olduğunu gördüm. Önce bir doktora gidin durumunuzu anlatıp bu ürünü sorun. Eğer kullanmanızı tavsiye ederse kullanın kilo almanızı kolaylaştırır. Kompleks bir ürün olduğu için doktor tavsiyesi dışında kullanmamanızı öneririm.
 
Spor yap, belliki vücudun yağ olarak birikim yapmıyor, bu aslında mükemmel bir özellik, ama bu bir yandan vücudunun zayıf kalmasını sağlıyor, sen bu açığı kas la tamamlamalısın, spor yap, protein tüket. Vücudun sağlam olsa zaten hastalık sorunun kalmaz, bir de kelle paça çorbası içebilirsen kemik yapını sağlamlaştırır kalıbınıda arttırır.
 
Erkeğim, boyum 1.61 ama kilo alamıyorum. Hiç sebze yemem ama sebze dışında her şeyi yerim. Ona rağmen kilo alamam. Günde ortalama 600Gr tüketiyorum ama yine de fayda yok. Lahmacun olsun 4 tane yerim, Makarna olsun tavayı silip süpürürüm. Ne kadar yesem de 1 saat sonra yine acıkıyorum. Evde hafta sonları ve okuldan geldiğimde ne dışarı çıkıyorum ne bilgisayarın başından kalkıyorum. Sadece boş boş sandalyede vakit geçiriyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Eğer sağlığınızda bir problem yoksa yeteri kadar yemediğiniz için kilo alamıyorsunuzdur. Genelde zayıf insanlar çok yediğini sanır ama aslında yeteri kadar yemiyorlardır. Şimdi diyetisyene gidin falan diyeceğimde; gitseniz pek ilgilenmezler, eliniz liste tutuşturup gönderirler o yüzden iş size kaldı. Kalori ihtiyacınızı hesaplayın ona göre yiyeceğiniz şeyleri planlayın ihtiyacınızın 700-800 fazlasını alırsanız git gide kilonuzda artış olur. Çok fazla eksik bilgi verdim biliyorum ama genel olarak bu şekilde araştırıp öğrenmeniz gerekiyor. Maalesef kilo almanın tek yolu iyi beslenmekten geçiyor bu yüzden beslenme konusu hakkında dikkatli olmalısınız.
 
Eğer sağlığınızda bir problem yoksa yeteri kadar yemediğiniz için kilo alamıyorsunuzdur. Genelde zayıf insanlar çok yediğini sanır ama aslında yeteri kadar yemiyorlardır. Şimdi diyetisyene gidin falan diyeceğimde; gitseniz pek ilgilenmezler, eliniz liste tutuşturup gönderirler o yüzden iş size kaldı. Kalori ihtiyacınızı hesaplayın ona göre yiyeceğiniz şeyleri planlayın ihtiyacınızın 700-800 fazlasını alırsanız gitgide kilonuzda artış olur. Çok fazla eksik bilgi verdim biliyorum ama genel olarak bu şekilde araştırıp öğrenmeniz gerekiyor. Maalesef kilo almanın tek yolu iyi beslenmekten geçiyor bu yüzden beslenme konusu hakkında dikkatli olmalısınız.

Ve bir detay vereyim, zeytin yağı ve ayçiçek yağını hayatınızdan olduğunca çıkarın, yerine tereyağı koyun, tost vb. şeyleri bol tereyağlı yiyin, haşlanmış yumurta yeme alışkanlığınızı bol tereyağlı sahana yumurtaya çevirin, yemek bittimie o dibindeki enfes lezzetli kalan tereyağını ekmek ile sıyırın, zaten o tadı aldıktan sonra bir kere yemeyi öğrenirsiniz, ben bu konuda Master'ım, 1.74 boy, 17 yaş, 112 kg, çok kuvvetli bir vücudum var yaşıma göre falanda kiloma görede canavar gibi koşarım iş yaparım, ama kiloluyum tabii ki yine de bayağı, yani gerçek gurmeyim, siz beni dinleyin, tereyağı yiyin, ekmekle tabak tava diplerini sıyırın, eğer yumurtayı yedikten sonra dibinde böyle sıvı olarak içinde hareket eden yağ kalmıyorsa az yağlı yapıyorsunuzdur yumurtayı, bunu da sakın unutmayın, fazladan yağ kalması ve sizin onu ekmekle sıyırmanız gerekiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı