Kilo alamıyorum

MriSyrlex

Hectopat
Makaleler
1
Yer
C:/Adana İmparatorluğu.
Selam 17 yaşımdayım 1,85 CM boya sahibim fitnessa gidiyorum. Ağırlık kaldırıyorum parçalanıyorum eyvallah da yeme düzeni hazırladım düzen şöyle;

Sabah 07:00 kalkış kahvaltı üstüne whey protein.

Saat 12.00 okul öğle molası tavuk, pilav.

Saat 17:00 antrenman başlangıç 18 bitiş sonra tekrar yemek ve gece yatmadan önce yemek whey protein.

Ama bir türlü etkisini göremiyorum şişemiyorum vücut tipim ektamorf.

Antrenmana başlamadan 10-15 dakika önce kreatin+bcca bol su.

Günde 4-5 litre su içiyorum.

Selam 17 yaşımdayım 1,85 CM boya sahibim fitnessa gidiyorum. Ağırlık kaldırıyorum parçalanıyorum eyvallah da yeme düzeni hazırladım düzen şöyle;

Saat 17:00 antrenman başlangıç 18 bitiş sonra tekrar yemek ve gece yatmadan önce yemek whey protein.

Porsiyonları arttırabilirsin bir de antrenmanda 1 saatin üzerine çıkabilirsin diye düşünüyorum. Ayrıca kütle kazanmak birkaç ayda olacak bir şey değil uzun süre istikrarlı şekilde devam etmen gerekli.

Hocam bu programı kaç aydır kullanıyorsunuz?

İhtiyacın olan kalori miktarını hesapla boyunu ve kilonu baz alarak sonra spor yaparken yaktığın kalori miktarını hesapla. Tüm bunları topla ve çıkan kalori miktarına göre beslenme programı düzenle.
Örneğin, spor +günlük kalori ihtiyacın 3000 kalori çıktı. Bu durumda 4000 kalori alırsan 1000 kalori fazla almış olursun.

Supplementleri bilinçsiz kullanma. Alman gereken proteini halihazırda besinlerden alıyorsa protein tozu almana gerek yok. 1,5 haftada tabii ki gelişme göremezsin doğru düzgün, adamlar yıllarını veriyor. Şu anda yaptığın çalışma ve beslenmenin karşılığını bile muhtemelen haftalar sonra alacaksın zaten.

Kaç öğün yediğinden çok neyden ne kadar yediğin, ne kadar kalori aldığın önemli. İstersen günde 20 öğün ye her öğünde birer muz yediğin sürece yine kilo alamazsın.

07:00 de kalkıyorum kahvaltı ediyorum ardından whey protein içiyorum saat 12:00 da tavuk pilav öğünümü yiyorum ardından saat 18'e kadar bir şey yiyemiyorum antrenmandan geldikten sonra ne varsa.
Öğünü arttırın dememin sebebi kendi tecrübelerimdi aslında. Zamanında ben de 3 öğün besleniyordum ve harbiden zargana derler ya, işte onun gibiydim. Öğün sayısını 7'ye çıkarttım ve kiloyla derdim kalmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı