Kilo almak için Maltodextrin alınır mı?

xCrasiAx

Centipat
Yer
İstanbul
15 yaşındayım, boyum 176 kilom ise 49.20. yaşıtlarıma göre çok sıska kalıyorum. Arkadaşıma sorduğum zaman maltodextrin alabilirsin demişti ama hiç araştırmadım. Sağlığa bir zararı var mı veya gerçekten düzenli kullanımda kilo aldırır mı?

Sadece ürün kullanmakla olmaz. Beslenmenin yanında takviye diye geçer bunlar. Normalde çok yer misin?

Çok denecek kadar yemem ama şu şekilde anlatabilirim, kahvaltıda en az 25 dakika falan duruyorum yiyebildiğim kadar yiyorum sonrasında okulda nadir yemek yiyorum (8:50-15:45) eve geldiğim zaman 1-2 tabak daha yemek yiyorum sonrasında gece yatmadan önce 1 saat önce 2 bardak ballı süt içiyorum günlük rutin haline getirdim diyebilirim.

15 yaşındayım, boyum 176 kilom ise 49.20. yaşıtlarıma göre çok sıska kalıyorum. Arkadaşıma sorduğum zaman maltodextrin alabilirsin demişti ama hiç araştırmadım. Sağlığa bir zararı var mı veya gerçekten düzenli kullanımda kilo aldırır mı?
Cicibebe alıp sütle karıştırıp ye. Düzenli yersen inanılmaz kilo aldıran bir şey. Paketli gıda olsa da direk takviyelerden daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Bir sporla uğraş 3 öğün sağlıklı beslen. Karbonhidratı olsun proteini yağı olsun. Ama kilo almak için beslenme alışkanlığını bozmanı önermem, yüksek kalorili besinler yiyerek de kilo alabilirsin ama sadece yağlanmana yarar ve öyle beslenmeye alışırsın. Spor yaparsan kas dokunu da geliştirirsin. Tabi imkanın varsa bir doktora görünmeni de öneririm çünkü yaş ve boyuna göre çok zayıfsın. Belki dikkat edilmesi gereken bir durum olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı