Kilo almakta zorlanıyorum

Hocam akşam yemeğine ne önerirsiniz? Sabahları yumurta, peynir, yulaf bu üçünü yerim öğlene de dediğiniz gibi tavuk bonfile ve pilav/makarna yaparım ama akşama ne yesem onu bilemedim. Yine tavuk yesem bir zararı olur mu veya başka alternatif ne yiyebilirim?
Olmaz da Türkiye'deki tavuklar antibiyotikli, lezzet düşük olacak ama tavuğu hindi ile değiştirmen daha iyi olur. Kuşbaşı soslu yaparsın, tavada ızgara yaparsın yeter zaten. Günlük yarım kilo et türevi tüketirsin yarısı öğlen yarısı akşam olacak şekilde. Yanına da yeteri kadar karb ve yağ kaynağı koy. Sabah da yulaf yerine pirinç unu ve yumurtayla pankek yapabilirsin veya aromalı pirinç unu (cream of rice) alıp ayrı da yiyebilirsin muhallebi gibi. Öğünler arası süreyi azaltırsan daha kolay olur makroları tamamlaman.

Zararı olmaz fakat protein çeşidini çeşitlendirme şansın varsa kesinlikle yap. Dananın az yağlı yerini kıyma yaptırıp pişirebilirsin. Kontrfile biftek veya diğer dana etleri olur. Balık çok güzel olur hem de sağlıklı yağ. Karides falan taze bulabilirsen güzel olur.

Arkadaş şişmanlamak değil kas kütlesi kazanmak istiyor.

Fıstık ezmesi fena değil ama Nutella boş.

Sporla alakalı bir şey göremedim ama yine de aynı şeyleri önerirdim muhtemelen. Ara öğün olup da bu kadar kalori içeren besin çok az.

Zararı olmaz fakat protein çeşidini çeşitlendirme şansın varsa kesinlikle yap. Dananın az yağlı yerini kıyma yaptırıp pişirebilirsin. Kontrfile biftek veya diğer dana etleri olur. Balık çok güzel olur hem de sağlıklı yağ. Karides falan taze bulabilirsen güzel olur.

Arkadaş şişmanlamak değil kas kütlesi kazanmak istiyor.

Fıstık ezmesi fena değil ama nutella boş.
Şişmanlamak için yazmadim, arkadaş kilo almak istiyor,nasil alınacağıni yazdım.

Sporla alakalı bir şey göremedim ama yine de aynı şeyleri önerirdim muhtemelen. Ara öğün olup da bu kadar kalori içeren besin çok az.
Palm yağı ve şekerden aldığın kalorinin pek faydasını görmezsin emin ol.

Şişmanlamak için yazmadim, arkadaş kilo almak istiyor,nasil alınacağıni yazdım.
Sen kas kütlesi kazanmanın değil yağlanmanın formülünü yazmışsın.

Yağ ve şeker olmadan enerji alamazsın.
Bu nutella yemeyi mantıklı kılmıyor. Herkes biliyor bunu. Ben yağı sağlıklı yağlardan karşılamayı tercih ediyorum mesela balık, çiğ yemişler, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı. Şekeride meyvelerden. Ayrıca şeker olmadan rahat rahat yaşarsın.

Olmaz da Türkiye'deki tavuklar antibiyotikli, lezzet düşük olacak ama tavuğu hindi ile değiştirmen daha iyi olur. Kuşbaşı soslu yaparsın, tavada ızgara yaparsın yeter zaten. Günlük yarım kilo et türevi tüketirsin yarısı öğlen yarısı akşam olacak şekilde. Yanına da yeteri kadar karb ve yağ kaynağı koy. Sabah da yulaf yerine pirinç unu ve yumurtayla pankek yapabilirsin veya aromalı pirinç unu (cream of rice) alıp ayrı da yiyebilirsin muhallebi gibi. Öğünler arası süreyi azaltırsan daha kolay olur makroları tamamlaman.
Yulaf neden olmaz merak ettim.

Bu Nutella yemeyi mantıklı kılmıyor. Herkes biliyor bunu. Ben yağı sağlıklı yağlardan karşılamayı tercih ediyorum mesela balık, çiğ yemişler, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı. Şekeride meyvelerden. Ayrıca şeker olmadan rahat rahat yaşarsın.

Şeker olmadan da yaşayamayız orası kesin. Söylediğin besinler iyi güzel ama klasik bir beslenmede olan şeyler. O şekilde yaşayıp yıllarca kilo alamayabilir, sağlıksız ürünler birkaç ay içinde istenilen kiloya çıkmada işe yarıyabiliyor dengeli kullandığında.

Şeker olmadan da yaşayamayız orası kesin. Söylediğin besinler iyi güzel ama klasik bir beslenmede olan şeyler. O şekilde yaşayıp yıllarca kilo alamayabilir, sağlıksız ürünler birkaç ay içinde istenilen kiloya çıkmada işe yarıyabiliyor dengeli kullandığında.
Öncelikle şekerden kastım basit şeker. Vücudun tüm besin türlerini (protein dahil) basit şekere çevirebiliyor. He bu günde 5kg et ye demek değil elbette mantıklı olmaz bütçe için o yüzden şeker yerine temiz karbonhidrat kaynakları tüketmek mantıklı. O şekilde yaşayıp yıllarca kilo alamayan birisi muhtemelen antrenman programında büyük yanlışlar yapıyor. Nutella kilo aldırır kısmına gelirsek palm yağı ve şekerin vücutta sihirli bir anabolik etkisi olmayacaktır. Hatta testosteron düşürüp yağlanmana ve kas kazanımını azaltacaktır. Vücudun doğal sınırları belli, üstünde yiyerek ekstra kas kazanını mümkün değil. Nutella’yla hiç değil. 6 yıldır vücut geliştirme yapıyorum düzenli şekilde.

Öncelikle şekerden kastım basit şeker. Vücudun tüm besin türlerini (protein dahil) basit şekere çevirebiliyor. He bu günde 5kg et ye demek değil elbette mantıklı olmaz bütçe için o yüzden şeker yerine temiz karbonhidrat kaynakları tüketmek mantıklı. O şekilde yaşayıp yıllarca kilo alamayan birisi muhtemelen antrenman programında büyük yanlışlar yapıyor. Nutella kilo aldırır kısmına gelirsek palm yağı ve şekerin vücutta sihirli bir anabolik etkisi olmayacaktır. Hatta testosteron düşürüp yağlanmana ve kas kazanımını azaltacaktır. Vücudun doğal sınırları belli, üstünde yiyerek ekstra kas kazanını mümkün değil. Nutella'yla hiç değil. 6 yıldır vücut geliştirme yapıyorum düzenli şekilde.

Karbonhidrat dediğin şey düz şeker. Şekersiz yaşam da karaciğeri yorar, glikoza ise sürekli ihtiyacımız var. Söylediklerimin sihirli etkisi kilo aldırması, konu sahibi de onu sormuş. Eğer kilo alamıyorsa bu tarz bir düzenleme işe yarar diye düşünüyorum hâlâ. İstediği kiloya geldiğinde de keser zaten.

Karbonhidrat dediğin şey düz şeker. Şekersiz yaşam da karaciğeri yorar, glikoza ise sürekli ihtiyacımız var. Söylediklerimin sihirli etkisi kilo aldırması, konu sahibi de onu sormuş. Eğer kilo alamıyorsa bu tarz bir düzenleme işe yarar diye düşünüyorum hâlâ. İstediği kiloya geldiğinde de keser zaten.
Aldırdığı kilo yağ olacaktır. Şayet anabolik sihirli bir etki göremezsin nutella’dan. Göstereceği tek sihirli etki kalp hastalığı. Karbonhidrat dediğim şey düz şeker değil. Araştırmanı öneririm. 9. sınıf biyoloji, sakkaritler konusu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı