Kilo almakta zorlanıyorum

Aldırdığı kilo yağ olacaktır. Şayet anabolik sihirli bir etki göremezsin Nutella'dan. Göstereceği tek sihirli etki kalp hastalığı. Karbonhidrat dediğim şey düz şeker değil. Araştırmanı öneririm. 9. sınıf biyoloji, sakkaritler konusu.

Ne demek istediğini anlamıyorum, şekerler karbonhidrattır, tüm şekerler beyaz toz şeker değil ki. Aynı mantıkla bakarsan sürekli tavuk yiyecek kişinin sonu da jinekomasti olabilir. Dediğim yiyeceklerin 100 gramında olan değerler belli. İhtiyacı neyse o kadar kullanır, istediği kiloya geldiğinde de bırakır. Jinekomasti kısmı bilimsel değilmiş 🫢

Ne demek istediğini anlamıyorum, şekerler karbonhidrattır, tüm şekerler beyaz toz şeker değil ki. Aynı mantıkla bakarsan sürekli tavuk yiyecek kişinin sonu da jinekomasti olabilir. Dediğim yiyeceklerin 100 gramında olan değerler belli. İhtiyacı neyse o kadar kullanır, istediği kiloya geldiğinde de bırakır. Jinekomasti kısmı bilimsel değilmiş 🫢

Benim söylediğim şeyi destekleyen bir link atmışsın sanırım da zaten şekerlerin karbonhidrat olduğu tartışmaya açık değil ki.

Benim söylediğim şeyi destekleyen bir link atmışsın sanırım da zaten şekerlerin karbonhidrat olduğu tartışmaya açık değil ki.
Dostum hala diretme yahu. Karbonhidratlar glisemik indeksi falan anlattırma işte. Her karbonhidrat şeker değildir vücutta katabolik tepkimeye girip parçalanarak basit şekere dönüşürler. Anla da

Dostum hala diretme yahu. Karbonhidratlar glisemik indeksi falan anlattırma işte. Her karbonhidrat şeker değildir vücutta katabolik tepkimeye girip parçalanarak basit şekere dönüşürler. Anla da.

Glisemik indeksi ile konunun ne bağlantısı var gerçekten çözemiyorum. Ben yanlış konuya mı geldim, konu sahibi bana tamamen sağlıklı (bunun imkansız olması apayrı bir tartışma konusu) bir program hazırlayın falan dememiş, ben de diyetisyen değilim. Kilo aldıracak öneri istemiş söylediğim şeyler de kilo aldıran gıdalar. Tüm karbonhidratlar şeker değil diyorsun. Vücuda neden karbonhidrat gerekiyor, onları yıkıp yapı taşları olan glikoz ve türevlerini parçalayarak enerji elde etmek için (ya da yapıya katmak için). Lif dediğin şey de şeker, sadece sen sindiremiyorsun. Yulaf gibi besinler kilo almak için bu yüzden iyi değil. Sen zaten yarısını kullanmadan dışarı atıyorsun. Hâlâ aynı noktadayız.

Bu nutella yemeyi mantıklı kılmıyor. Herkes biliyor bunu. Ben yağı sağlıklı yağlardan karşılamayı tercih ediyorum mesela balık, çiğ yemişler, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı. Şekeride meyvelerden. Ayrıca şeker olmadan rahat rahat yaşarsın.

Yulaf neden olmaz merak ettim.
Lifli olduğundan sindirimi daha zor. Pirincin sindirimi ise çok daha rahattır.

Mesele yağlanmak değil kas kütlesi kazanmak. Zargana kişi yağlanırsa çok daha kötü durur.

Sindirimi zor değil daha yavaş. Pirinç ununu antrenmana 15 dakika falan kalmadıysa yemek mantıksız tadı da kötü.
Midesinde fazla hacim kaplayacak ve daha uzun süre duracak. Sonraki öğüne kadar sindiremezse iştahsızlık olur ve yerken zorlanır. Kalori açığı yapmayan birinin yulaf yemesinin bir anlamı yok.

Mesele yağlanmak değil kas kütlesi kazanmak. Zargana kişi yağlanırsa çok daha kötü durur.

Yani evet, dengeli beslenmiyorsa yağlanma yapar. Bende ise durum farklı, günlük yeterli protein, karbonhidrat ve yağ aldığımda bile spor ve yaşam şeklim yüzünden kalori açığı yaşayabiliyorum. Ekstra bir öğün yerine onları almak daha rahat oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı