Kilo Verememe Sorunu

Protein ağırlıklı beslenmen lazım. İşin püf noktası kaloriler. Günlük ihtiyacından az kalori alırsan kilo verirsin çok kalori alırsan kilo alırsın. Bu kadar basit. Kaloriler deyince gözün korkmasın. Şeker ve basit karbonhidratlardan uzak dur, temiz beslen, abur cubur yeme. Her şeyin kalori değer internette ve en basitinden paketlerin üzerinde yazıyor. Örneğin bir Karam Gurme, 4 yumurtanın kalorisine eşdeğer. Ama hangisi daha sağlıklı? Hangisi doyurur ve besler?

Başarılar.

Açıkçası ben diyetisyen önermem. Eğer hastalığın yoksa herkese tutuşturdukları bir listeden sana da vereceklerdir. Canan Karatay'ın videolarını izlemeni öneririm. Ayrıca günlük en az 30 dk. yürüyüş yapman gerek çünkü kilo vermenin baş kuralı hareket etmektir. Beyaz ekmeğe tercihen kepekli veya tam buğday ye, çay içiyorsan şeker atmayı bırak, pirinç pilavı yerine bulgur pilavına yönel. Bunlar benim aklımda kalanlar. Dediğim gibi Karatay'ın videolarını izlersen yararına olacağına düşünüyorum. Bende de tam tersi kilo alamama sıkıntısı var, ben ne yapacağım hiç fikrim yok.

Açıkçası ben diyetisyen önermem. Eğer hastalığın yoksa herkese tutuşturdukları bir listeden sana da vereceklerdir. Canan Karatay'ın videolarını izlemeni öneririm. Ayrıca günlük en az 30 dk. yürüyüş yapman gerek çünkü kilo vermenin baş kuralı hareket etmektir. Beyaz ekmeğe tercihen kepekli veya tam buğday ye, çay içiyorsan şeker atmayı bırak, pirinç pilavı yerine bulgur pilavına yönel. Bunlar benim aklımda kalanlar. Dediğim gibi Karatay'ın videolarını izlersen yararına olacağına düşünüyorum. Bende de tam tersi kilo alamama sıkıntısı var, ben ne yapacağım hiç fikrim yok.
Kilo alamama problemi nedir yav. Ne varsa göm:ROFL::ROFL::ROFL:

Asıl çevrendeki insanlar, internetteki siteler eline bir liste tuttuşturuyor. Diyetisyen, senin yağına, kilona, boyuna, yaşına hatta sindirim sistemine göre sadece sana özel sadece sende işe yarayacak bir beslenme planı oluşturuyor. Bunun kontrolünü yapıyor ve zaman ile değişiklikler yaparak tam sonuç elde ediyor. Bizim insanımız doktoru gereksiz görüp internetteki, haberlerdeki, sabah programlarındaki kişilerin dediğini yapsın halen. Diyetisyenler boşuna okuyor, boşuna hastanelerde çalışıyor, boşuna klinikler açıyor çünkü.

Kilo almak vermekten daha zordur.
Buna katılmıyorum hocam. :D Her insana göre değişir o. Ben çok kolay alıp, veriyorum mesela.
Kesin sonuç istiyorsan diyetisyene git. Ben bir kaç sene önce gitmiştim sporsuz 1 ayda 7 kilo falan vermiştim (Her ay ortalama bu kadar veriyordum). :D Kiloluydum o zamanlar. Şimdi de pek zayıf sayılmam...
Sen nereden çıktın şimdi ya. :D Fotoğraftakine göre değilsin, arkadaş 93 diyor yani. :D

Buna katılmıyorum hocam. :D Her insana göre değişir o. Ben çok kolay alıp, veriyorum mesela.
Genel olarak konuştum ben. Kilo almakta zorlanan insanların genelde metabolizması hızlı çalışır. Her ne kadar yesede kilo almakta zorlanır.

Bana göre düzenli spor ve düzenli, sağlıklı beslenen her kişi zayıflayabilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı