Kilo veremiyorum

lucitikxD

Hectopat
Selam dostlarım. Kilo verme hakkında bazı sorunlar yaşıyorum ve düşüncelerinizi almak istedim. 16 yaşındayım 129 kiloyum ve boyum 1.84. eskiden 144 kilo civarındaydım, 123 kiloya kadar düştüm ve geri 132 kiloya kadar çıktım. Şu an yeniden başladım 5 gün oldu düzenli besleneli ve hafif spora başlayalı. Fakat şöyle bir sıkıntı var günlük kilo vermem için gereken kalori 2200 diye gözüküyor fakat ben hesaplıyorum günlük aldığım kalori 1100 çıkıyor hadi en fazla 1500 olsun o da en fazla. Fakat kilo vermem yavaş işliyor. Vücut görünüşü olarak en azımdan boyum kurtarıyor da kötü görünmüyorum. Fakat fit görünmek istiyorum 110 kilolara falan düşsem benim için çok güzel olacak var mı tavsiyesi olan ya da neden yavaş kilo verdiğim hakkında bilgisi olan? Şimdiden teşekkürler herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, ben 1 ayda yaklaşık 91 kilodan 77 kiloya düştüm. Benim yapmış olduğum tek olay günde 1 öğüne düşürmek. Mide bir yerden sonra alışacaktır ve az yemene neden olacaktır.

Diyetisyene gittin mi bu konu hakkında? Şahsen ben kilo vermek için kardiyo,düzgün yemek yemek ve spor yaptım sadece. Artı olarak spor yaparken terlemek için üzerine sıkı bir şey giyebilirsin daha çok terlemek adına. Birde yediğin şeyler çok sağlıklı şeyler olmadığı için olabilir belki sen öyle zannediyor olabilirsin.

Diyetisyene gittin mi bu konu hakkında? Şahsen ben kilo vermek için kardiyo, düzgün yemek yemek ve spor yaptım sadece. Artı olarak spor yaparken terlemek için üzerine sıkı bir şey giyebilirsin daha çok terlemek adına. Bir de yediğin şeyler çok sağlıklı şeyler olmadığı için olabilir belki sen öyle zannediyor olabilirsin.

Günde 1.5 saat yürüyüş yapıyorum yediğim şeyde salata ve yağsız tuzsuz haşlama tavuk göğüsü ne kadar kalori olabilir ki en fazla?
@dnzhsy562 Bende zaten sadece akşam yemeği yiyorum haşlanmış tuzsuz yağsız tavuk göğsü ve salatalık domates yiyorum 500 kalori yapmıyordur akşam yemeği.

5 gün olmuş daha. Ben 8 ayda 12 kilo verdim sadece sağlıksız yiyerek ve ben hızlı kilo veren biriyim hani yediğim şeylerden çok kilo da almıyorum. 1 yıl boyunca en az yapman gerekiyor şahsen düzgün bir kiloya gelebilmek için eğer kilo vermen yavaş ise.

Kanka ne kadar işine yarar bilmiyorum ama Nathan For You adlı bir Reality Showda bir taktik vardı. Adam postaneye gidip utanç verici bir fotoğrafını postaya veriyor ve belirli bir tarihe kadar, mesela 1 ay (hafta da olur sana kalmış) sonunda hedeflediği kiloyu veremezse bu fotoğraf utanabileceği birine gidiyor, ama eğer verebilirse noter onayı ile fotoyu geri alabiliyor. Denediği 4 kişiden 3 kişide bu taktik yarıyordu. Uygulamak ister misin bilmem ama istersen deneyebilirsin

Sanırım kilo vermenin psikolojik etiside var ben 25-30km bisiklet sürüyorum 1.74 boy 94 kiloyum 1 ayda sadece 4 kilo verebildim yememe içmemede dikkat ediyorum ama en başından beri hiç veremeyecekmişim gibi geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı