İyi bir fitness salonu, düzgün antrenmanlar, takviyeler ve beslenmeyle 5-6 ayda zımba gibi olursunuz, kilonuz normal yağ oranınız fazla olabilir. Spor işi süreklilik ister bıraktığınız an 2 ay içerisinde eski halinize dönmeniz kaçınılmaz.
Spor salonunun olayı biraz daha hızlandırdığını düşünüyorum. Ancak olmazsa olmaz gibi bir durum olduğunu da düşünmüyorum. Evde de yapılabilecek bir çok şey mümkün aslında.
Ancak salon daha motive ediyor. Evde yapmak için daha sağlam disiplin gerekiyor. Evde yapmanın da avantajları var salonda yapmanın da başka avantajları oluyor tabi.
Özetle isteyen yapabiliyor.
@Rambo Okan Güler Doğru söylüyorsun hocam, bu yaz tatili gitmeyi düşünüyorum. Amacım yağları kasa dönüştürüp, kas kütlemi arttırmak olacak. Hem bu sırada beslenmem de düzene girecek. Herkesin tavsiyelerini tek tek okudum, hepinize çok teşekkür ederim.
Hiç spor yapmadıysanız başta evde vücut ağırlığıyla bile yapılacak hareketleri yaparak eğer salona gitme fikriniz varsa salon için bir anlamda hazırlanmış olursunuz. Hamlığınızı biraz atarsanız en azından.
Ben uzun süre Focus T25 yapmıştım. Haftanın her günü 25 dk. Daha çok yağ yakma odaklı ama kaslara yönelikte çalışıyorsunuz. Fazlasıyla zevkli bir program. Birkaç kez yapıp bitirmiştim. İçinde 3 ayrı program var. Alpha Beta Gamma diye. Alpha da ekipmana ihtiyaç yok. Beta ve Gamma da direnç lastiği veya ağırlık gerekiyor.
Insanity Max 30 da yaptım. Biraz da P90 yapmıştım. Ama böyle birçok program var. Beni en çok bağlayan Focus T25 olmuştu. Shaun T keyifli yaptırıyor
Ancak sizin bu oranda tamamen kilo verme amaçlı HIIT Cardio tarzı egzersizler yerine direk kaslara yönelik çalışmanız daha mantıklı.Ayrıca HIIT Cardio nabzı yükseltir bu yüzden doktordan onay almadan yapmanızı önermem.
Ancak mesela 1 2 ay sonra salona yazılırım diyorsanız bu programları daha yavaş şekilde yapabilir veya HIIT Cardiosu daha az olan veya olmayan bir egzersizi seçmenizi öneririm. Böylece salona kendinizi hazırlamış olursunuz.
Youtube da da böyle hazır programlar mevcut. Karşınızda hoca varmış gibi onun yaptıklarını yapıyorsunuz. Bu sizi hem daha motive ediyor hem de hazır bir programı yapmış oluyorsunuz. Mesela bir kanal vereyim. Bu tarz başka kanallar veya videolar bulabilirsiniz.
Fiziğinizi bilmiyoruz. Yağ oranınız belli değil. Boyunuza göre kilonuz ideal hatta erkek olarak düşük bile görülebilir. Sizin yorumlarınıza göre bölgesel yağlanma mevcut. Yağları kasa dönüştürmek imkansız. Yağları yakarsanız kaslarınızı da geliştirirsiniz. Ancak sizin sorun biraz daha farklı.
Bahsettiğinize göre siz Skinny Fat'siniz. Nedir, ne değildir, nasıl aşarsınız youtube da bir çok video bulmanız mümkün.
Ama genelde yapılan tavsiyelere göre biraz kilo alıp aynı anda kaslara yönelik çalıştıktan sonra yani biraz kas kütlesi yaptıktan sonra hafif kilo vererek kurtulmanız mümkün. Çokta ahkam kesmek istemiyorum. Kendiniz farklı kaynaklardan araştırarak kafanızda şekillendirin derim.
Ama salona gitmeyecekseniz alabilirseniz direnç lastiği dambıl ağırlıklar ve barfiks gibi üst vücudu çok iyi çalıştıran aletleri kullanmanız çok faydalı olacaktır.
Şuradaki bazı programları internette bulmanız mümkün.
Get the BODi app (formerly Beachbody) and meet your goals. You've tried working out before; BODi keeps you engaged in ways that work for you.
www.beachbodyondemand.com