Kilo verirken nasıl bir yol izlenmeli?

bayalpaslan08

Decapat
Yer
İstanbul, Üsküdar
Arkadaşlar iyi akşamlar herkese. Direkt konuya girmek istiyorum. 18 yaşındayım boyum 176 ve kilom 102. Bugün itibariyle spora başladım. Evde günde 30 dk kadar şınav, squat, mekik vs. yapıyorum. Ayrıca dışarı çıkıp yürüyüş yapmaya da başladım günlük. Örneğin bugün 11.000 adımda 9 kilometre yürüyüş yaptım toplamda (735 kalori + egzersiz ile 925 kalori). Günlük almam gereken kaloriyi, protein ve karbonhidratı vs. hesapladım ve buna göre de düzenledim öğünlerimi. Şeker, yağ, kızartma gibi sağlıksız şeyleri çıkardım hayatımdan. Tavuk pilav ve haşlanmış yumurta ile protein almaya çalışıyorum. Birkaç sorum olacak ;

1) Sizce yaptığım doğru mu ve işe yarar mı?

2) Kas kaybı ve deri sarkması yaşar mıyım? (Benim içimi kemiren iki durum) (Protein ve egzersiz yaparak kas kaybını önlemeye çalışıyorum)

3) Bu gidişle sizce haftada ne kadar kilo verilir?

4) Ve son olarak ekstra tavsiye ve önerileriniz var mı? Şunu yap bunu yapma değiştir gibi gibi..

Hocam ben 5 km yürüyerek 749 kalori yakıyorum. Üstelik yokuş olduğu halde yokuş yakma +sini koymadan. Siz nasıl 9 km 735 kalori yakiyorsunuz?

Merhaba öncelikle çok fazla kilo verip almıs biri olarak sana yardımcı olabilirim.
Yeni başladıgın için çok fazla su atacaksın. Bu sporda en onemli unsur süreklilik adım sayını 8000'lerde tutman yeterli kardio yapabilirsin (orta yavaş tempoda)
-Kilo verirken sana yağ kaybettirecek en onemli unsur kalori saymak egzersizle kafayı yemene gerek yok
-Diyet yapacağım diye sevdigin gıdalardan uzak durma.
-Kendine ödül koyma (ileride diyetini bozmana sebep olur)
-Yavas bir sekilde adım sayını artıra artıra kaloriyi azalta azalta ilerle deri sarkması olmaz boyle yaparsan.
-Sana önerim sporu çok fazla yapıp soğuma diyetini zorlu yapma yeterli proteini alıyorsan protein tozu alma.
-Yağ yakıcı kullanma.
-Mekik vs. egzersizler kilo verdirmez yağ yakmaz bunu da unutma.

Hocam ben 5 km yürüyerek 749 kalori yakıyorum. Üstelik yokuş olduğu halde yokuş yakma +sini koymadan. Siz nasıl 9 km 735 kalori yakiyorsunuz?
Aletler doğru ölçmüyor

Merhaba öncelikle çok fazla kilo verip almıs biri olarak sana yardımcı olabilirim.
Yeni başladıgın için çok fazla su atacaksın. Bu sporda en onemli unsur süreklilik adım sayını 8000'lerde tutman yeterli kardio yapabilirsin (orta yavaş tempoda)
-Kilo verirken sana yağ kaybettirecek en onemli unsur kalori saymak egzersizle kafayı yemene gerek yok
-Yavas bir sekilde adım sayını artıra artıra kaloriyi azalta azalta ilerle deri sarkması olmaz boyle yaparsan.
-Sana önerim sporu çok fazla yapıp soğuma diyetini zorlu yapma yeterli proteini alıyorsan protein tozu alma.
-Yağ yakıcı kullanma.

Aletler doğru ölçmüyor

Xiaomi'nin bilekliğini tavsiye ederim telefondaki App ile de daha kesin bir sonuç alıyorsunuz durdugunuzda sayaç da titreyip duruyor yürümeye başladığınızda da kendi tekrar titreyip saymaya devam ediyor

-Yağ yakıcı kullanma.

Aletler doğru ölçmüyor
Bugün dediğim gibi 1200 kalori civarı açık bıraktım.
Sevdiğim gıdalar yüksek kalorili ve beni aşıyor mecbur bırakmalıyım.
Günlük kaç adım önerirsin?
Protein tozu kullanmayı ben de düşünmüyorum. Tavuk, balık, yumurta ve kuruyemişlerle proteini karşılamayı düşünüyorum.
Egzersizleri yağ yakmak için değil kas kütlemi korumak ve arttırmak için yapıyorum.

Xiaomi'nin bilekliğini tavsiye ederim telefondaki App ile de daha kesin bir sonuç alıyorsunuz durdugunuzda sayaç da titreyip duruyor yürümeye başladığınızda da kendi tekrar titreyip saymaya devam ediyor
Bakacağım teşekkürler.

Evet maalesef. 1746 kalori aldım bazal metabolizma zaten 2035. İhtiyacımsa 2400. Ekstra birde 925 yaktım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı