Kilo vermek için nasıl beslenmeli ve egzersiz yapmalı?

Makaleler
21
Daha fazla  
14 yaşına yeni girdim. 1.66 boyunda ve 70 kiloyum.
Düzenli olarak spor yaparım fakat beslenme alışkanlıklarım pek sağlıklı değildir.
Kilo vermeye artık başlamak istiyorum fakat beslenme alışkanlığımı nasıl düzenleyebilirim pek bir fikrim yok.
Ağırlık egzersizlerine yaşımın erken olduğunu düşündüğüm için hiç girişmedim. Nasıl egzersizler yapmalıyım ve nasıl beslenmeliyim bu konuda önerileriniz nedir? Ayrıca boyumun yaşıma göre kısa olduğunu düşünüyorum fakat ergenlik gelişiminin hızlı evresine daha girmediğim için fazla takmıyorum. Bu konuda da düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.

Merhaba kardeşim, yaşına göre boyun şimdilik ideal olabilir ırsi olabilir ama kilon fazla.
Ağırlık mevzusuna gelirsek 2,5-5kg dambıl alıp evde sporunu yapabilirsin fazla zorlamadan.

Beslenme alışkanlığını da diyetisyen ile çözebilirsin.
Devlet hastanesi veya özel hastanelerden diyetisyen için randevu alıp gitmeni öneririm.
(Devlet hastanesinden diyetisyene gitmek için önce Dahiliye'den randevu alacaksın, dahiliye uzmanı uygun görürse seni diyetisyene yönlendirecektir.)
Bol şans

Merhaba kardeşim, yaşına göre boyun şimdilik ideal olabilir ırsi olabilir ama kilon fazla.
Ağırlık mevzusuna gelirsek 2,5-5kg dambıl alıp evde sporunu yapabilirsin fazla zorlamadan.

Devlet hastanesi veya özel hastanelerden diyetisyen için randevu alıp gitmeni öneririm.
(Devlet hastanesinden diyetisyene gitmek için önce Dahiliye'den randevu alacaksın, dahiliye uzmanı uygun görürse seni diyetisyene yönlendirecektir.)
Bol şans

Teşekkürler. Diyetisyen konusunda aileme danışacağım. Sporda da ufak ağırlıklarla başlarım.

Bol şans
Ha bu arada ben de biraz ırsi olduğunu düşünüyorum şayet ailemdeki kişilerin çoğunun boyu kısa.
15 yaşında 1.62 boyunda 81 kiloyum :( sen yine iyisin konuyu takibe aldım.
Boyunu bilmiyorum da kilo çözülür bence iyi bir beslenme ve sporla. Hızlı verirsin zaten metabolizma gelişim çağında hızlı oluyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı