Kilo vermek için ne yapılmalı?

atogrimers

Decipat
Yer
Adana, Gürselpaşa
Daha fazla  
Arkadaşlar, aşırı obez değilim ama kilomdan gerçekten rahatsız oluyorum. Az yemek yemek istesem de ailem durmuyor, sürekli yiyecek bir şeyler veriyorlar. Hayır diyemiyorum, canım çekiyor. Daha önce bu konuyu konuşup, kilo vermek istediğimi ve az yemek vermelerini söyledim. Ancak "Bu kadardan bir şey olmaz, kilo almazsın" diyorlar ve verdikleri şeyler sürekli kek, çikolata, tatlı gibi şeyler. Gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum. Önerileriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, aşırı obez değilim ama kilomdan gerçekten rahatsız oluyorum. Az yemek yemek istesem de ailem durmuyor, sürekli yiyecek bir şeyler veriyorlar. Hayır diyemiyorum, canım çekiyor. Daha önce bu konuyu konuşup, kilo vermek istediğimi ve az yemek vermelerini söyledim. Ancak "bu kadardan bir şey olmaz, kilo almazsın" diyorlar ve verdikleri şeyler sürekli kek, çikolata, tatlı gibi şeyler. Gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum. Önerileriniz neler?

Kalori açığı oluştur, kendini kısıtla ve spor yap.

Kalori alımını azaltıp yakımını artırman lazım yani daha az yemek yiyip yediğin yemeği yakmak kilo vermeni sağlayacaktır. Onun yanında ben cut yaparken daha hızlı sonuç almak için su orucuna başlamıştım 7 günde 5 kilodan fazla verdim. Su orucu ilk günler çok zorluyor ve bünyeye zarar verme ihtimali var yani yaparken 2 kere düşün derim.

Kalori alımını azaltıp yakımını artırman lazım yani daha az yemek yiyip yediğin yemeği yakmak kilo vermeni sağlayacaktır. Onun yanında ben cut yaparken daha hızlı sonuç almak için su orucuna başlamıştım 7 günde 5 kilodan fazla verdim. Su orucu ilk günler çok zorluyor ve bünyeye zarar verme ihtimali var yani yaparken 2 kere düşün derim.
Kas erimesi oluyor diye biliyorum, ayrıca 1 haftada 5 kilo vermek deri sarkması yapmaz mı?

Arkadaşlar, aşırı obez değilim ama kilomdan gerçekten rahatsız oluyorum. Az yemek yemek istesem de ailem durmuyor, sürekli yiyecek bir şeyler veriyorlar. Hayır diyemiyorum, canım çekiyor. Daha önce bu konuyu konuşup, kilo vermek istediğimi ve az yemek vermelerini söyledim. Ancak "Bu kadardan bir şey olmaz, kilo almazsın" diyorlar ve verdikleri şeyler sürekli kek, çikolata, tatlı gibi şeyler. Gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum. Önerileriniz neler?
Yaş, boy, kilo bilgileri önemli, bir. İkincisi zaten abur cubur yemek sağlıksız. Üçüncüsü kilo vermenin en etkili yolu aç kalmak, açlığı iliklere kadar hissetmek.

Kas erimesi oluyor diye biliyorum, ayrıca 1 haftada 5 kilo vermek deri sarkması yapmaz mı?
Kas erimesi oluyor evet ama 1 2 ay diyet programına katlanmak yerine bu yolu seçtim. Yağ olarak çok fazla yağım yok kütle indeksim normal seviyede estetik görünmek için cut yaptım. Tabi önemli miktarda kas kütlemden gitti.

Merhaba bende hafif kiloluyum önceden kilolu sayılırdım. Bu süreçte sana önerilerim hareketsiz kalmaman. Mesela basketbol, bisiklet, futbol gibi sporlar seni sıkmadan kalori yakımına destek sağlar. İkinci olarak bir spor salonuna yazılabilirsin. Spor salonuna yazılmak sana hem kardiyo yaptırır hem de yaktığın yağlar yerine kas kazanıp daha fit bir vücuda bürünmeni sağlar. Yemek konusuna gelirsek eğer geç kalkıyorsan mesela gece 3 de yatıp 11-12 gibi kalkıyorsan kahvaltıyı 2 gibi yapabilirsin. Bu senin geç acıkmanı ve günde 2 öğün yemeni sağlar ama erken yatıyorsan da 2 öğün yemeye çalışabilirsin. Ailenin verdiği yiyeceklerin sadece tadına bak. Tabak vs. yapma yada paketle onlarla yeme 1 kere tadına bak sonra iradene sahip çık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00