Kilo vermek için yapılabilecekler nelerdir?

Hocam vallaha olur cidden kilo vermek istiyor. Okuldaki moral bozuculardan da kurtulmak istiyor.
Öncelikle kardeşinin sağlık durumunun ne olduğunu tam bilmediğim için sorumluluk kabul etmiyorum bunu yazayım. Gizli bir kalp, şeker, tansiyon rahatsızlığı olabilir. Doktora başvurup kontrol ettirmesini tavsiye ediyorum. Bu yazacaklarım sağlıklı bireyler için uygulanabilir bir düzen. Uygulayıp uygulamamak sizin sorumluluğunuzdadır.Usta bak şöyle söyleyeyim sana antrenman yapması gerekiyor. Düzenli olarak gitsin boylu zaten. Ağırlık antrenmanı iyi gelir. Haftada 2 saat cardio yapsın ağırlık antrenmanının yanında. Bu düzene girdiği zaman unlu mamüller, bütün kızartma çeşitleri, içinde şeker bulunduran bütün kapalı gıdalar, kutuda meyve suları, kola, fanta, gazoz, enerji içecekleri bunların tamamını hayatından tamamen çıkartması gerekiyor. Bunun dışında üstün körü bir program yapacak olursak:
Sabah Kahvaltısı:
6 yumurtalı omlet ( 4 tanesinin sadece beyazı, 2si tam)
-14 adet zeytin
-Kaşar peynir hariç sevdiği bir peynirden istediği kadar tüketsin.(ne kadar tüketebilir diyerek gram vermiyorum abartmasın)
-50Gr yulaf ezmesi (bunu tüketmesi için tarif verebilirim sade çok tatsız oluyor.)
-Domates, salatalık, roka, maydonoz gibi şeyler tüketsin.

Ara Öğün:
Bu her öğün arası için geçerli. Bir kase yoğurt tüketsin. Bunun dışında öğle veya akşam yemeği arasında bir porsiyon düşük glisemik indeks değerine sahip meyvelerden bir porsiyon tüketebilir.

Öğle Yemeği (Akşam yemeği ile aynı.)
-Protein olarak 200 Gr. et tüketsin. Tavuk kanadı gibi derili ürünler olmamasına özen göstersin. Tavuk göğüsü tercih edilsin. Balık tüketebilir, az yağlı kırmızı et tüketilebilir.
- 1.5 (akşam bir porsiyon.) porsiyon bulgur pilavı yesin. Bunda yine gram vermiyorum. Esmer pirinçte tüketebilir fakat sevmeyecektir bu yüzden bulgur en uygun tercih olur. Kilo vermek istediği için pirinç pilavı önermiyorum glisemik inteksi oldukça yüksek. Kilo almak isteyenler için pirinç, patates, tatlı patates ile değiştirilebilir.
- Mevsim salata, salatanın içine güzel kaliteli bir yemek kaşığı zeytinyağı döksün.
Akşam 9'dan sonra asla yemek yemesin. Öğünü kaçırdıysa ve çok açsa büyükçe bir kasede yoğurt yesin.
Bu program ile sağlıklı ve düzenli bir şekilde kilo verecektir. Ölçüleri alınsın, kilosuna bakılsın. Bir ay uygulasın ve sonucu burada paylaşın. Fakat dediğim gibi kardeşinizin sağlık durumunu bilmiyorum. Doktora görünmesinde ve göstermesinde fayda var. 😊

Son düzenleyen: Moderatör:
İşin başında şiddetli tavsiyem saçma salon hocalarının hazır beslenme ve antreman listesi yerine profesyonel vücut geliştirici antrenörlerden uzaktan eğitim almanız. Hem antreman hem beslenme şeklinde destek veriyorlar ve reklam gibi olacak ancak cidden ''kişiye özel'' kavramı sadece burada var. Elbette çok para dökülen güzel salonlarda da bireysel ilgilenirler ancak 300-500TL gibi komik rakamlara 3aylık paketler alınabiliyor. Önerim Shredded Brothers veya Baran Kalaycı gibi yerlerden uzaktan eğitim almanız ve kendinizi bir profesyonelin eline bırakmanız.
Hiç bütçe yok ise ağırsağlam sitesinden belli başlı bilgiler edinebilirsiniz.

Öncelikle kardeşinin sağlık durumunun ne olduğunu tam bilmediğim için sorumluluk kabul etmiyorum bunu yazayım. Gizli bir kalp, şeker, tansiyon rahatsızlığı olabilir. Doktora başvurup kontrol ettirmesini tavsiye ediyorum. Bu yazacaklarım sağlıklı bireyler için uygulanabilir bir düzen.Usta bak şöyle söyleyeyim sana antrenman yapması gerekiyor. Düzenli olarak gitsin boylu zaten. Ağırlık antrenmanı iyi gelir. Haftada 2 saat cardio yapsın ağırlık antrenmanının yanında. Bu düzene girdiği zaman unlu mamüller, bütün kızartma çeşitleri, içinde şeker bulunduran bütün kapalı gıdalar, kutuda meyve suları, kola, fanta, gazoz, enerji içecekleri bunların tamamını hayatından tamamen çıkartması gerekiyor. Bunun dışında üstün körü bir program yapacak olursak:
Sabah Kahvaltısı:
6 yumurtalı omlet ( 4 tanesinin sadece beyazı, 2si tam)
-14 adet zeytin
-Kaşar peynir hariç sevdiği bir peynirden istediği kadar tüketsin.(ne kadar tüketebilir diyerek gram vermiyorum abartmasın)
-50Gr yulaf ezmesi (bunu tüketmesi için tarif verebilirim sade çok tatsız oluyor.)
-Domates, salatalık, roka, maydonoz gibi şeyler tüketsin.

Ara Öğün:
Bu her öğün arası için geçerli. Bir kase yoğurt tüketsin. Bunun dışında öğle veya akşam yemeği arasında bir porsiyon düşük glisemik indeks değerine sahip meyvelerden bir porsiyon tüketebilir.

Öğle Yemeği (Akşam yemeği ile aynı.)
-Protein olarak 200 Gr. et tüketsin. Tavuk kanadı gibi derili ürünler olmamasına özen göstersin. Tavuk göğüsü tercih edilsin. Balık tüketebilir, az yağlı kırmızı et tüketilebilir.
- 1.5 (akşam bir porsiyon.) porsiyon bulgur pilavı yesin. Bunda yine gram vermiyorum. Esmer pirinçte tüketebilir fakat sevmeyecektir bu yüzden bulgur en uygun tercih olur. Kilo vermek istediği için pirinç pilavı önermiyorum glisemik inteksi oldukça yüksek. Kilo almak isteyenler için pirinç, patates, tatlı patates ile değiştirilebilir.
- Mevsim salata, salatanın içine güzel kaliteli bir yemek kaşığı zeytinyağı döksün.
Akşam 9'dan sonra asla yemek yemesin. Öğünü kaçırdıysa ve çok açsa büyükçe bir kasede yoğurt yesin.
Bu program ile sağlıklı ve düzenli bir şekilde kilo verecektir. Ölçüleri alınsın, kilosuna bakılsın. Bir ay uygulasın ve sonucu burada paylaşın. Fakat dediğim gibi kardeşinizin sağlık durumunu bilmiyorum. Doktora görünmesinde ve göstermesinde fayda var. 😊
Hocam size de teşekkür ederim. Sadece zeytine alerjisi vardı. Onuda tüketmez diğerlerinde bir sıkıntısı yok. Hafif kilolu olarak geçmekte ama bence obez gözüküyor. O göbeği gördükçe benim arada psikolojim bozuluyor. Öneriniz için teşekkür ederim. 😊Saat 9'dan-4.30'a kadar okulda oluyor. Zaten okulundaki yemekler iyi. Sağlıklı yemekler veriyorlar. Tekrar teşekkür ederim.

Merhaba kilodan çok çekmiş biri olarak başımdan geçenleri anlatayım, ben 6.sınıftan lise 4e kadar durmadan kilo aldım, en son lise 4de 117 kiloydum, herkes başıma spora başla, yediklerine dikkat et vs dedi, Ne kadar spor yapsamda beslenmeme dikkat etsemde tam olarak kilo veremedim, verdiysemde geri aldım. En son bu böyle olmaz diyip uzman görüşü alınmalı diyerek Diyetisyene başvurdum hayatımda yaptığım en iyi karardı sanırım, Diyabet 2 İnsülin direnci olduğunu buldular birde yüksek bir seviyedeymiş, ilaç ve diyet yardımıyla 2-3 hafta gibi bir sürede 117,8 kilodan 106lara indim ardından spora başlayıp 94lere kadar indim. Bu yazıdan demek istediğim; fikir danışmak her zaman işe yaramıyor, herkes bilirkişi gibi cevap veriyor, en sağlıklı yol bir diyetisyene gitmek, bu bir hastalıktanmı, yeme düzenindenmi en iyi yöntemi yine onlar belirler.

Bilinçsiz şekilde yapılan diyetler genç yaştaki arkadaşları geleceğe yönelik olarak ciddi sağlık problemleri bekliyor. Diyetisyenler ve sporcu diyetisyenleri bu yüzden varlar. Hatta öyleki çoğu diyetisyen bile bu konularda yeterli gelişmeyi göstermedikleri için insanların sağlıklarıyla oynuyorlar. Arkadaşın(@actanonverba ) bahsettiği kişiler amatör sporcudan ötesi kesinlikle değiller. Şahsım adına bu alanda eğitim almış ve 10 yılı aşkın süre çeşitli spor branşlarında yer almış birisi olarak kesinlikle benzeri kişilere para dökmenizi asla önermiyorum. Size yukarıda verdiğim diyeti dediğim şartlar altında uygularsanız güzel sonuçlar alacağınızı umuyorum. Bu konu sağlık her konuşanı kesinlikle ciddiye almayın. Bu arada öğle yemeğinde 2-3 tane kuru erik 1 tane kuru kayısı yesin bağırsağı düzenlensin.

Hocam size de teşekkür ederim. Sadece zeytine alerjisi vardı. Onuda tüketmez diğerlerinde bir sıkıntısı yok. Hafif kilolu olarak geçmekte ama bence obez gözüküyor. O göbeği gördükçe benim arada psikolojim bozuluyor. Öneriniz için teşekkür ederim. 😊Saat 9'dan-4.30'a kadar okulda oluyor. Zaten okulundaki yemekler iyi. Sağlıklı yemekler veriyorlar. Tekrar teşekkür ederim.
Rica ederim ne demek. Yanlış bir şekilde kilo vermeye çalışıp sağlıksız sonuçlar almasınlar diye her zaman bilgilerimizi paylaşırız. Bu şekilde"2 ayda 20 kilo verdi" tarzı bir şey yaşamayacak. Düzenli ve sağlıklı kilo verecek. Aynı zamanda kas yapısı gelişecek, ileriki yaşlarda oluşacak kas erimelerinin önüne geçecek bir düzene oturtur ise. Dediğim gibi bu konulardan fayda sağlamaya çalışan şarlatanlara prim vermesin sakın.

Şöyle ki şunu ye bunu ye demeden önce şunu belirtmemiz gerekir ki her insanın günlük tdee yani "
Total Daily Energy Expenditure" farklıdır. Bu; insanların günlük olarak alması gereken kalori miktarını ortaya koyar ki gün içerisinde hiçbir aktifliği olmayan bir insanın (orta yaşlarda ve kilosu kendine göre uygun) 1500 kalori alması gerekir. Bu kalori insana enerji olarak geri dönecektir. Ancak en sık yapılan hatalardan biri vücuda bu enerjiyi verecek olan kaloriyi kesmek ve tek öğünlü beslenmektir. Gün içerisinde yapılacak öğünler en az 2, en fazla 8 ve antrenman yoğunluğuna göre en ideal 3'tür.

Kilo vermede yapılması gereken en önemli 3 şey vardır;
-Kalori açığı oluşturmak
- Su tüketimini arttırmak
-Ve mutlaka idmanları eksik etmemek.

Zira antrenman yapılmadıkça ve kalori yakılmadıkça, alınan kaloriler vücutta yağ olarak depolanmaya devam edecektir. Su tüketimi arttırmanın mantığı ise şöyledir, gün içerisinde içtiğiniz su aldığınız kilo ile ters orantılıdır. "Bugün çok yedim, yarın çok şu içerim." Mantığı bilinçsizce ancak doğrudur. Post'un en başında belirtmiş olduğum tdee'yi internetten (arama kısmına tdee yazarak) hesaplayabilir ve antrenman yoğunluğu/ boy/ kilo/ yağ oranı/ gibi etmenleri girerek vücudunuzun alması gereken kalori miktarını öğrenebilirsiniz. Ancak mutlaka ve mutlaka şunu da unutmamak gerekir ki, kafein tüketimi ve yeşil çay tüketimini arttırmak, sağlıklı beslenmek, tarçın, limon, karnabahar, ıspanak gibi besinleri tüketmek de Bu yolda size en çok yardımcı olacak ve size vücudunuzun ihtiyaç duyduğu birçok mineral ve vitamini sağlayacaktır. Tüm bunlardan sonra ise dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise mutlaka uyku olması gerekir. Zira vücudunuz için(erkek) en önemli hormonlardan birisi Testosteron'dur, kas gelişimi için %200 etkiye sahip olan bu hormonun en çok etkilendiği şeyler az uyku ve vücut yağ oranıdır. Kötü bir uyku düzeni ve sağlıksız yağlı bir vücut, hormonlarınız için tam bir baş belasıdır ve size sağlıksız bir hayat verir.

@Silinen üye Amatör sporcudan öte değil mi? :) İyi akşamlar diliyorum kısıtlı internet ve spor alemi bilginiz ile.
Şimdi burada ilaç ismi vermeyeceğim neyse. 😄 Kendisi fitness modeldir, kıyıda köşede kalmış ufak tefek BB yarışmalarında bile dereceye girememiştir. Bir tek işte kıyıda köşede bir üniversitede mutfak sanatları eğitimi almış. O da beslenme programı yazmasına yetecek bir eğitim değildir. Özetle kendisi spor diyetisyeni değil. Kendisi öyle olduğunu mu savunuyor bilmiyorum. Fakat kendini öyle tanıtması öyle olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Bu arada baktım spor geçmişi 10 yıl yok bile. Bu konu AMD-Intel seviciliğine benzemez arkadaşım. Konunun ucunda sağlık var. Yarın öbür gün bu adamın kardeşi hiper tansiyona bağlı nöbet geçirdiği vücudu kalıcı hasarlar aldığı zaman sorumluluk alacak mısın? Ya da bu alanda bir eğitim aldın mı? Cevapların hayır ise lütfen uzatma.

Şimdi burada ilaç ismi vermeyeceğim neyse. 😄 Kendisi fitness modeldir, kıyıda köşede kalmış ufak tefek BB yarışmalarında bile dereceye girememiştir. Bir tek işte kıyıda köşede bir üniversitede mutfak sanatları eğitimi almış. O da beslenme programı yazmasına yetecek bir eğitim değildir. Özetle kendisi spor diyetisyeni değil. Kendisi öyle olduğunu mu savunuyor bilmiyorum. Fakat kendini öyle tanıtması öyle olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Bu arada baktım spor geçmişi 10 yıl yok bile. Bu konu AMD-Intel seviciliğine benzemez arkadaşım. Konunun ucunda sağlık var. Yarın öbür gün bu adamın kardeşi hiper tansiyona bağlı nöbet geçirdiği vücudu kalıcı hasarlar aldığı zaman sorumluluk alacak mısın? Ya da bu alanda bir eğitim aldın mı? Cevapların hayır ise lütfen uzatma.
Sizinle bir tartışmaya girmeyeceğim çünkü* size karşı nötr bakış açım mesajlarınızı gördükçe nefrete doğru kaymakta.
Ekleme: Nasıl donanım-yazılım sistemlerinden anlamadığınızı düşünüyorsam, sağlıklı kilo verme konusu adı altında da benzerini düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı