G
GlorfindeI
Ziyaretçi
Öncelikle kardeşinin sağlık durumunun ne olduğunu tam bilmediğim için sorumluluk kabul etmiyorum bunu yazayım. Gizli bir kalp, şeker, tansiyon rahatsızlığı olabilir. Doktora başvurup kontrol ettirmesini tavsiye ediyorum. Bu yazacaklarım sağlıklı bireyler için uygulanabilir bir düzen. Uygulayıp uygulamamak sizin sorumluluğunuzdadır.Usta bak şöyle söyleyeyim sana antrenman yapması gerekiyor. Düzenli olarak gitsin boylu zaten. Ağırlık antrenmanı iyi gelir. Haftada 2 saat cardio yapsın ağırlık antrenmanının yanında. Bu düzene girdiği zaman unlu mamüller, bütün kızartma çeşitleri, içinde şeker bulunduran bütün kapalı gıdalar, kutuda meyve suları, kola, fanta, gazoz, enerji içecekleri bunların tamamını hayatından tamamen çıkartması gerekiyor. Bunun dışında üstün körü bir program yapacak olursak:Hocam vallaha olur cidden kilo vermek istiyor. Okuldaki moral bozuculardan da kurtulmak istiyor.
Sabah Kahvaltısı:
6 yumurtalı omlet ( 4 tanesinin sadece beyazı, 2si tam)
-14 adet zeytin
-Kaşar peynir hariç sevdiği bir peynirden istediği kadar tüketsin.(ne kadar tüketebilir diyerek gram vermiyorum abartmasın)
-50Gr yulaf ezmesi (bunu tüketmesi için tarif verebilirim sade çok tatsız oluyor.)
-Domates, salatalık, roka, maydonoz gibi şeyler tüketsin.
Ara Öğün:
Bu her öğün arası için geçerli. Bir kase yoğurt tüketsin. Bunun dışında öğle veya akşam yemeği arasında bir porsiyon düşük glisemik indeks değerine sahip meyvelerden bir porsiyon tüketebilir.
Öğle Yemeği (Akşam yemeği ile aynı.)
-Protein olarak 200 Gr. et tüketsin. Tavuk kanadı gibi derili ürünler olmamasına özen göstersin. Tavuk göğüsü tercih edilsin. Balık tüketebilir, az yağlı kırmızı et tüketilebilir.
- 1.5 (akşam bir porsiyon.) porsiyon bulgur pilavı yesin. Bunda yine gram vermiyorum. Esmer pirinçte tüketebilir fakat sevmeyecektir bu yüzden bulgur en uygun tercih olur. Kilo vermek istediği için pirinç pilavı önermiyorum glisemik inteksi oldukça yüksek. Kilo almak isteyenler için pirinç, patates, tatlı patates ile değiştirilebilir.
- Mevsim salata, salatanın içine güzel kaliteli bir yemek kaşığı zeytinyağı döksün.
Akşam 9'dan sonra asla yemek yemesin. Öğünü kaçırdıysa ve çok açsa büyükçe bir kasede yoğurt yesin.
Bu program ile sağlıklı ve düzenli bir şekilde kilo verecektir. Ölçüleri alınsın, kilosuna bakılsın. Bir ay uygulasın ve sonucu burada paylaşın. Fakat dediğim gibi kardeşinizin sağlık durumunu bilmiyorum. Doktora görünmesinde ve göstermesinde fayda var.
Son düzenleyen: Moderatör: