Kışın ısınmak artık lüks mü oldu?

Yükselmezse şükredin hocam.
Hocam ben şunu anlayamıyorum, gerçekten Erdoğan'ı neden kötülüyorlar ki? Ekonomistler var ülkemizde yani. Ekonomistler düşünmez mi bu fiyatların nasıl ineceğini vs? Erdoğan cumhurbaşkanı, onun yaptığı şeyler ayrı, ekonomistlerin yaptığı şeyler ayrı değil mi? Siyasetle pek aram olmadığı için size soruyorum. Hiçbir ülke, kendi ülkesinin kötüye gitmesini istemez, her ülke kendini geliştirmeye ve nasıl daha iyi oluruz ona bakarlar. Erdoğan'da aynı şekilde düşünüyor olmalı, bizim vatandaşlarda öyle. O sonuçta bir cumhurbaşkanı, vatandaşını düşünür, insanlara yardımcı olur, ülkenin gelişmesini sağlar vs... O yüzden anlayamıyorum yani...

Hocam ben şunu anlayamıyorum, gerçekten Erdoğan'ı neden kötülüyorlar ki? Ekonomistler var ülkemizde yani. Ekonomistler düşünmez mi bu fiyatların nasıl ineceğini vs? Erdoğan cumhurbaşkanı, onun yaptığı şeyler ayrı, ekonomistlerin yaptığı şeyler ayrı değil mi? Siyasetle pek aram olmadığı için size soruyorum.
Değil. Dolar daha geçen ay aşırı oynaktı. Bir ülkenin kuru bir günde 1,5 lira artıp da düşmez hocam. Faiz'i indirmeye çalışıyor ve yapıyor ama faiz dediğiniz şey -ben indirdim oldu bitti- ile inmez. Bunun planlaması yapılması gerekir. Böyle -faiz haramdır- denilerek düşülürse olacağı bu. Ülkeden her gün yatırımcı çıkıyor niye? Ülkeye güvenemiyor. Yatırım yapacak ertesi gün doların ne olacağını bilmiyor. Asgari ücret gelişmiş ülkelerde bu kadar oynamaz. İnce ayar yapılır enflasyon farkı alınır vs vs. Şu an TÜİK bile gerçek enflasyon rakamını açıklayamıyor. Gerçek enflasyon neredeyse %80 seviyelerine geldi. Bunlar 94'den sonraki en yüksek rakamlardan. Bende tamamen bu işin piri değilim ancak ben düşünüyorum kendime bakıyorum geçen sene ne alabiliyordum ne kadar cebimde para vardı şu an ne alabiliyorum cebimde ne para var. Sizde kendinize bunu sorun ona göre cevaplar arayın.

Muhalefet partinin acındırma programı (ya da bir fanının) gibi geldi. Kimsenin ben böyle küçük bir yaşta bu kadar güzel yazabileceğini düşünmüyorum. Üstüne üstlük birisi technopata anında yazmak yerine internetten elektrik zammı hakkında bilgi öğrenebilir diye düşünüyorum. Sanki bu konuyu yazan kişi insanları malum partiden uzaklaştırmak için acındırıcı bir metin yazmış.

Diğer türlüyse Allah (c.c) yardımcın olsun.
Ucube.

Dostum ilk olarak soğuk iklimli bir yerde yaşıyorsun yani soğuktan kaçamazsın ikinci önerim ben bazen kansız olduğum için üşüyorum battaniye yorgan üstüne kıyafet atıyorum dolaptan ağırlık yaptığı için ısıtıryor beni kışın dışarı çıkarken erkekler için yapılmış yünlü veya kalın taytlar var evin içindede giyilir bir de kalın çorap giyersin ama elin için yapabileceğim bir şey yok ikinci önerim ise genelde mutfakta yemek veya çay demlenirken mutfak sıcak olur az da olsa aklıma başka bir şey gelmedi umarım düzelir her şey ama zor bu ülke halkını sömürüp saraylarda milyon TL değerinde fatura ödeniyor halkın çebinden bizde kışı nasıl geçircez derdindeyiz Allah yardımcın olsun.

Merhaba Erdem. :D

Babama sorduğumda, bu durum sadece Türkiye'ye has bir durum olmayıp, genel bir sorun olduğunu söylemişti. Gerçekten öyle midir? Ellerim acıyor soğuktan, ne yapmalıyım?
Kombinin ayarı kısılmıştır belki. Yetersizse elektikli ısıtıcı ya da klima al diyeceğim ama yaşadığın ülkedeki alım gücü ortada. Pandemide bir sürü ülkedeki faturalar da yükseldi ama bir fark var; onlar aylık ortalama 4-5 bin birim kazanırken 80-100 birim veriyordu, 200 birime çıksa da hissedecekleri ya da soğuktan üşümeyi tercih edecekleri bir konumda değiller. 4-5 bin birimden 200 birimini paşalar gibi rahat rahat verirler ısınmak için.

Türkiye'de asgari ücret 4250 TL oldu ve halkın en az yarısı bu maaşla çalışıyor, klima/elektrikli ısıtıcı açayım desen maaşın 1/3'ü direkt elektriğe, kombiyi doğru düzgün açayım desen yine en az 1/3'ü sırf ısınma masrafına gidecek.

Elektriksiz doğalgazsız ısınmanın tek yolu da evde ne kadar şey varsa giymek, yapacak bir şey yok.

Erdem pencerelere, balkon kapılarına filan bir bak aralık kalıyorsa oralara sünger tak. Bende de tam kapanmadığından soğuk hava geliyordu, sünger takınca inanılmaz fark oldu. Mesela burada hava -1 derece fakat kombiyi açmadan durabiliyorum, senin orada 10 derece daha rahat olman lazım.
Sağolun. Bu arada adımı nerden biliyorsunuz?

Bu arada adımı nerden biliyorsunuz?
Screenshot_27.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı