Kişisel veriler nerede saklanmalı?

Linux kullan, encrypted home folder altinda kisisel dosyalarini tut.
Belirledigin zamanlarda belirledigin dosyalar belirledigin HDD ye yine encrypted sekilde backup yapilsin. Boylece disklerini sokseler bile veriye ulasamazlar ve kendin bu sureci otomatize ettigin icin kendi verilerine surekli sifre girerek ulasmak zorunda kalmazsin.
2 keyword arastirmasiyla nasil yapilacagini gorursun:
1. Home folder encryption
2. Encrypted backup

Istersen backup hedefi olarak dropbox klasoru secersin, bulutta yedeklersin ve sifreli oldugu icin baskasinin gorme sansi 0 a yakin.

Merhabalar. Uzun yıllardır kullandığım taşınabilir HDD'nin ihtiyaçlarıma artık cevap verememesi üzerine tüm kişisel bilgilerimi tek bir yerde toplayabileceğim kadar geniş hacimli ve güvenilir bir çözüm aramaya başladım. Önerilerinizi bekliyorum.
Şu an için kriterlerim:
  • USB bellek önerisi istemiyorum. Eğer -en azından şu an için- USB bellek kullanacak olsam böyle bir konu açmaya lüzüm dahi duymazdım. Boşuna niye bu satırları yazmakla uğraşayım ki?
  • Google Drive vb. bulut depolama servisi tavsiyeleri istemiyorum. Hem çok az alan veriyorlar, hem de fazla güvenemiyorum. E zaten Android kullandığın için Google zaten görüyordur diyeceksiniz. En azından 15-20 sene önceki fotoğrafların bana reklam olarak geri dönmemesi bile çok daha iyi olacaktır...
  • Güvenilir bir çözüm olursa iyi olur. Yüksek TB'lık olsa tadından yenmez. Çok da pahalı olmasa olur.
Duruma göre bir süre sonra belki kriterlerimde değişiklik olabilir. Böyle bir şey olursa zaten söylerim. Şu an için olsa fena olmaz dediğim kriterleri yukarıda sıraladım.

Mesajlarınız için şimdiden teşekkürler.
@Murat5038 @24099

Bir dahaki mesajda görüşene kadar kendinize iyi bakınız. İyi geceler, iyi Sosyal'ler. :)

Kesinlikle garanti olsun diye hem internete hem SSD'ye yedeklenmeli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı