Kız tarafından reddedilmek

Sevdiğim hoşlandiğım bir kıza açıldım.. Tip olarak hiç bir sıkıntım yok tabii her şey tıp değil. Kötü huylarım alışkanlıklarım da yoktur. Kızın verdiği cevap " arkadaş olarak görüyorum." Birini kolay kolay seven bir insan değilim yani bu başkaydı. Günlerdir kafayı yemek üzereyim. Görünce bile yolumu değiştiriyorum bakamıyorum suratına.
Söylemek haddime düşer mi bilmiyorum fakat çoğu insan bunu yaşıyor, bana kalırsa en önemli şey bu olaydan sonra özgüveninin kırılmaması. Reddedilme korkusuyla hareket etmek genelde vakit ve başka kayıplara yol açabiliyor ki bu durumda en azından teklifini geri çevirmiş. Bunu kabullendiğin sürece olabildiğince hızlı atlatacağına inanıyorum, canını mümkün olabildiğince az sıkmaya çalış. İyi geceler.

Çoğu kişinin cesaret edipte yapamadığını yapmışsın. Günlerce, aylarca veya yıllarca içimde ukte kalacağına reddedilmeyi yeğlerim. Böyle bir olaya giriştiğine göre özgüvenli birisin şimdi yapman gereken şey bu olay hiç yaşanmamış gibi hayatına devam etmen sonuçta yolunu değiştirecek veya utanılacak yüz kızartıcı birşey yapmadın sen.

Bunu bilimsel bir yoldan açıklayayım:

Liseli çağındaki kızlar -yani 20'lerine basmamış kızlar- Özgüven'e tav olurlar...
Kızlar, doğaları gereği sürüde en baskın erkeği, onlara en iyi yavruyu verecek erkeği seçerler.
"Seni arkadaş olarak görüyorum", eğer bir kız bunu diyorsa seni test etmiştir -yani acaba bu benim sevgilim olabilir mi? gibi testler- ve sen ise testi geçememişsindir. Başka türlü tavlayamazsın, o iş yaş artık.
Ayrıca gidip bir kıza açılma demek istemiyorum ancak cidden "Seni seviyorum, senden hoşlanıyorum(vs.)" gibi sözleri lütfen İlk sen söyleme.

Dostum çok saçma olur aşk bu herhangi bir giysi veya alışkanlık değil beğenmeyince değiştirsin?

Neden saçma olsun ki? Tamam duyguları kontrol etmek bazen çok zor olabiliyor. Fakat yukarıda kendisi zaten söylemiş içimden bir yük kalktı diye.. Aynı şeyleri bir çok insan yaşıyor. Sen senelerce sevmiş olabilirsin ama mantıklı düşünmek lazım bu kadar çaba hayatıma ne kattı diye sor bi kendine.. Yeni ilişki kurmak kötü değil unutmanı sağlar ve seni mutlu eder. Aynı duygulardan bende geçtim. Kendimi yıpratmaktan başka birşey katmadı bana. Birkaç senem boşa gitti. Ve o neler yaşadığımı bile bilmiyor. Acı bir şekilde tecrübe edinmiş oluyorsun işte bu kadar basit. Hissizleşiyorsun, güvenmiyorsun öyle kolay kolay kimseye. Bu dünyada ne kadar ince düşünürsen o kadar yalnız kalıyorsun.

Sal gitsin bu duyguda olanlar varsa biraz kendinize değer verin. Boşver değmiyor.

Neden saçma olsun ki? Tamam duyguları kontrol etmek bazen çok zor olabiliyor. Fakat yukarıda kendisi zaten söylemiş içimden bir yük kalktı diye.. Aynı şeyleri bir çok insan yaşıyor. Sen senelerce sevmiş olabilirsin ama mantıklı düşünmek lazım bu kadar çaba hayatıma ne kattı diye sor bi kendine.. Yeni ilişki kurmak kötü değil unutmanı sağlar ve seni mutlu eder. Aynı duygulardan bende geçtim. Kendimi yıpratmaktan başka birşey katmadı bana. Birkaç senem boşa gitti. Ve o neler yaşadığımı bile bilmiyor. Acı bir şekilde tecrübe edinmiş oluyorsun işte bu kadar basit. Hissizleşiyorsun, güvenmiyor öyle kolay kolay kimseye. Bu dünyada ne kadar ince düşünürsen o kadar yalnız kalıyorsun.

Sal gitsin bu duyguda olanlar varsa biraz kendinize değer verin. Boşver değmiyor.
Aşk diye bir şey yoktur, hormonlar vardır. Sen aşık olduğunu sanarsın. Buna "Nöral ağlar" denir, iyi araştır tavsiye ediyorum ;)

Sevdiğim hoşlandiğım bir kıza açıldım.. Tip olarak hiç bir sıkıntım yok tabii her şey tıp değil. Kötü huylarım alışkanlıklarım da yoktur. Kızın verdiği cevap " arkadaş olarak görüyorum." Birini kolay kolay seven bir insan değilim yani bu başkaydı. Günlerdir kafayı yemek üzereyim. Görünce bile yolumu değiştiriyorum bakamıyorum suratına.
Gerçek hayata hoşgeldin. ✋🤚 :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı