Klavye Temizliği ve Tuş Yumuşatma Rehberi

  • Konuyu başlatan CanerX
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 14B
WD-40 elektrik aksamını etkilemeyen bir üründür.
Ne gibi bir sorun yaşanır açıklar mısınız?
Bu ürün sıvı içermez, elektrik iletimini aksatmaz. Araç kontaklarında bile kullanılır.

Farklı plastik türleriyle farklı etkileşime girebiliyor içerisindeki maddeler. Çok merak ediyorsanız araştırabilirsiniz hangi plastik türlerinin güvenli hangilerinin sorunlu olabileceğini. Fikir vermesi açısından şunu inceleyebilirsiniz.

Bizim mekanik swtichlerdeki kullanımımız açısından bakarsak olaya, switch yağlamaktaki amaç nedir? Switch türüne de bağlı olarak, stem, top ve bottom housing ve spring yağlanarak daha yumuşak bir basım hissi daha ve iyi bir ses elde etmektir.

Pas çözücü diye geçen WD40 bunu sağlayacak bir ürün değil ki. Niye sıkıyoruz pas çözücü denen ürünü switch içerisine? Benim tahminin yapış yapış halde bırakabilir switch içinde kuruyunca.

Bir de bildiğim kadarıyla tek tür değil bu WD40 denilen ürün. Su bazlı ve silikon bazlı olan çeşitleri var. Sizin kullandığınzı versiyon anladığım kadarıyla su bazlı olan. Kullandıktan sonra çok ince kaygan bir tabaka bırakıyor mu bilmiyorum, ama bırakmıyorsa yine yukarıdaki gibi bir faydası olmayacaktır switch yağlama açısından bence.
 
Bilgiler için teşekkürler ancak WD-40 sadece bir pas sökücü değil. Yağlama özelliği var biz de bunu kullanıyoruz.
Genelde silah temizliğinde de kullanılıyor. Hareketli parçalarda etkisi mükemmel.
 
Yağlama özelliğinden de bahsediyor o attığım linkte okuduysan eğer.

Şu şekilde anlatmış o kısmı da.

WD-40 isn't actually a true lubricant. WD stands for "water displacing" and its main use is as a solvent or rust dissolver.


The lubricant-like properties of WD-40 come not from the substance itself, but from dissolving components. And the effect doesn't last.

WD-40 can be a good substance to start with — it can help clean up rust or other grime. But depending on what you're working with, you should probably follow up WD-40 with use of a true lubricant such as one based on silicone, grease, Teflon, or graphite.
 
Son düzenleme:
Merhabalar, kullanmış olduğum klavyemin tuşları sertleştiğinden dolayı temizleme ve yağlama işlemi yaptım. Sonuçtan aşırı memnun kalınca buraya konu açıp sizleri bilgilendirmek istedim.

adım 1: düz tornavida ile tuşları dikkatlice söküyoruz. (sökmeden önce fotoğraf çekin ki geri takarken bakarsınız.)
Klavyemizi hava ve fırça yardımı ile temizleyelim.
va94mz.jpg


adım 2: yağlama. Ben burada WD-40 kullandım çünkü elektronik herhangi bir aksama asla zarar vermeyen iletken pas sökücü/yağlayıcı bir spreydir. Araç kontaklarında dahi kullanıp tecrübe ettim. Alternatif olarak yuvalara gress yağı sürebilirsiniz.
r0r9j3.jpg


adım 3: spreyi sıktık, şimdi yuvaların dışındaki yerlere gelen fazla yağları peçete yardımı ile alalım.
lQl1kr.jpg


adım 4: tuşları silip temizleyerek geri takalım.
4p4lLA.jpg


işlem tamamlandı!
GZVzvr.jpg


Bu işlem sonunda klavyemizi temizlemiş olduk. Bunun dışında klavye tuşları yumuşadı ve sessizleşti. Ben sonuçtan inanılmaz memnun kaldım.

İyi sosyaller :)

Hocam eski Microsoft klavye buldum. Tuşları çok sararmış. Nasıl eski haline getirebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı