Klavye ve Mousepad Önerisi

Pika2000

Kilopat
Logitech G103 klavye kullanıyorum. Mekanik klavye almayı düşünüyorum. Baktığım kadarıyla K95 hem bütçeme uyuyor hem de çok iyi bir klavye. Takıldığım nokta G103 varken mekanik klavye almama gerek var mı? Klavye alırsam klavye ve fareyi kaplayacak maksimum 80 TL'lik mouse pad de almayı düşünüyorum, öneriye ihtiyacım var. Ekstra şeyler de var. Mesela kullandığım monitör 60Hz ve 5ms belki 144Hz 1ms monitör alabilirim veya m.2 SATA SSD'de alabilirim. 250 GB Samsung SSD var, kapasitesi az geliyor ve hızı M.2 SATA'ya göre düşük. Çok kararsızım ne almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair K68 alsam bile istediğim gibi bir SSD almaya yetmiyor maalesef. Onu ben de düşündüm ve 2 farklı şeyin düşüğünü almaktansa 1 şeyi iyi şekilde almayı seçtim. Sonuçta ekran kartı işlemci tarzı birbirine göre alınması gereken şeyler değil bunlar. Bu yüzden K95'i seçmiştim ama bir yandan diğer seçenekleri de hala düşünüyorum. Tabii klavyeye o kadar para verilir mi veya eski klavyen bozulmadan yenisini almak saçma gibi şeyler diyenler var.

Tabii klavyeye o kadar para verilir mi veya eski klavyen bozulmadan yenisini almak saçma gibi şeyler diyenler var.
Sacmalikla alakasi yok. Benim de eski klavyem hala calisiyordu fakat ben kendime yurt disindan 150TL'ye mekanik klavye buldugum icin bu klavyeye gectim. Milletin agizi bos konusur. Eger istiyorsaniz 8 tane 1000TL'lik klavye alip hic birini kullanmazsiniz 1980'lerden IBM klavye kullanirsiniz. Hic bir sey de diyemezler. Onun disinda klavyenizden memnunsaniz bilgisayar donanimina yukseltme yapmaniz mantikli olur. 144FPS alamayan bilgisayara 144hz monitor almak mantiksiz olur.

144FPS konusunda bir sorun yok. Her oyunda alamayabilirim evet ama yeterli yani 144FPS için. Takıldığım noktalardan biri mekanik klavye hiç kullanmadım ve Cherry MX Speed'e alışabilir miyim emin değilim, Cherry MX Brown bana uygun değil ondan eminim. Red belki olabilir ama K95 de o yok. Monitör alma konusuna girersem ailemden bir miktar para almam gerekir öyle bir sorun var. Biriktirdiğim parayla bile almama laf söylerlerken onlardan istemem biraz daha zorlar. 200 tl istemem gerekir en ucuz 144Hz monitör için. SSD olarak da hem M.2 SATA daha hızlı hem de 250GB SSD yetmiyor Hard Diskim var onu kullanabilirim tabii. Çok kararsızım kısacası. Bütçe olarak 830-850 TL var.
Kulaklık ve mouse de düşünmüştüm ama Asus ROG Gladius da bir sorunum yok ve Rampage SN-RX8 ses kalitesi olarak gayet iyi.

144FPS konusunda bir sorun yok. Her oyunda alamayabilirim evet ama yeterli yani 144FPS için. Takıldığım noktalardan biri mekanik klavye hiç kullanmadım ve Cherry MX Speed'e alışabilir miyim emin değilim, Cherry MX Brown bana uygun değil ondan eminim. Red belki olabilir ama K95 de o yok. Monitör alma konusuna girersem ailemden bir miktar para almam gerekir öyle bir sorun var. Biriktirdiğim parayla bile almama laf söylerlerken onlardan istemem biraz daha zorlar. 200 tl istemem gerekir en ucuz 144Hz monitör için. SSD olarak da hem M.2 SATA daha hızlı hem de 250GB SSD yetmiyor Hard Diskim var onu kullanabilirim tabii. Çok kararsızım kısacası. Bütçe olarak 830-850 TL var.
Klavye olarak Speed switchler en hafif switchler. Bu yuzden oyunlarda en fazla hataya sebep olan switch olabilir. Red switch kullanan ben bile bazen bir harfe yanlislikla basabiliyorum ki Speed klavyeyi siz dusunun. Monitor konusunda gercektende dardasiniz birazcik. HDD'i dahil edin bence. SSD'de bulunan oyunlari HDD'ye tasiyin. Windows SSD'de kalsin. Klavye alin bence en mantikli olarak.

K95 Red olsa daha rahat olurdu belki ama maalesef ülkemizde bulunmuyor. Korkuyorum Speed switchlerden de çünkü oyunda ben 1 kere tuşa basarsam 2 kere algılayabilir gibi bir korkum var. HDD var evde zaten gerekirse onu kullanırım SSD almazsam. 250GB yetiyor diye çıkartmıştım. Ama yeni ve çok GB isteyen oyun indirmeye kalkınca alan doldu doğal olarak. Ve alan dolmasa bile hızdan dolayı düşünüyordum M.2 SATA SSD'yi ama emin değildim. Monitör açısından sıkıntı olan bütçemin yetmiyor oluşu ve ailemi ikna etsem bile ancak 144Hz en dandik monitörü alabilecek oluşum. Klavyenin veya SSD'nin daha cazip gelme sebebi hızlı bir SSD veya en iyilerden bir klavye alabilecek olmam. Ve anlamadığım bir şey de K70'in Rapidfire modelleri neden K95'den daha pahalı ki?

K95 Red olsa daha rahat olurdu belki ama maalesef ülkemizde bulunmuyor. Korkuyorum Speed switchlerden de çünkü oyunda ben 1 kere tuşa basarsam 2 kere algılayabilir gibi bir düşüncem var. HDD var evde zaten gerekirse onu kullanırım SSD almazsam. 250GB yetiyor diye çıkartmıştım. Ama yeni ve çok GB isteyen oyun indirmeye kalkınca alan doldu doğal olarak. Ve alan dolmasa bile hızdan dolayı düşünüyordum M.2 SATA SSD'yi ama emin değildim. Monitör açısından sıkıntı olan bütçemin yetmiyor oluşu ve ailemi ikna etsem bile ancak 144Hz en dandik monitörü alabilecek oluşum. Klavyenin veya SSD'nin daha cazip gelme sebebi hızlı bir SSD veya en iyilerden bir klavye alabilecek olmam. Ve anlamadığım bir şey de K70'in Rapidfire modelleri neden K95'den daha pahalı ki?
K95 daha pahali. K70 1100TL civarinda K95 1400TL. SSD'nin mantikli gelmesini anliyorum cunku bilgisayar da buna bagli olarak hizlanacak. Monitoru zaten direk eleyin seceneklerinizden.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı