Klips kablolara zarar verir mi?

brocklesnar

Megapat
Daha fazla  
Klips kelepçe ile Power'in kablolarını sıkıca bağladım. Klipsle klips sıkı tuttuğu için kabloları gergin tuttu. Herhangi bir zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Klips kelepçe ile Power'in kablolarını sıkıca bağladım. Klipsle klips sıkı tuttuğu için kabloları gergin tuttu. Herhangi bir zarar verir mi?
Kasanızda kablo gizleme bölümü bulunmuyorsa ve kablolar ön planda ise hava akışını azaltır. Klips ile toparlamak düzgün durmasını sağlar. Kablolara zarar vermez, kabloları fazla bükmemeye özen gösterin yeterli

Abartı sıkma klipsi yeter, bi de diğer arkadaşların da dediği gibi kabloları çok bükme, gerdirme.

Abartı sıkma klipsi yeter, bi de diğer arkadaşların da dediği gibi kabloları çok bükme, gerdirme.
Klipsleri fazla sıksa dahi zarar vermez. Sökmek, koparmak istese daha çok zorlanır ve buda kabloya zarar vermeye kadar gider. Klipsler plastiktir absürt derecede sert sıkarsa patlar zaten.

Abartı sıkarsa kabloyu ezer.

Hocam 16 yaşından beri elektrik işi ile uğraşıyorum, klips ile sıktığım hiçbir kablonun bu zamana kadar ezildiğini görmedim ama sıkarken patlattığımı biliyorum. Kablonun dışında koruma izolasyonu eğer kalitesiz ise zedeleyebilir oda çok düşük bir ihtimal

Hocam 16 yaşından beri elektrik işi ile uğraşıyorum, klips ile sıktığım hiçbir kablonun bu zamana kadar ezildiğini görmedim ama sıkarken patlattığımı biliyorum. Kablonun dışında koruma izolasyonu eğer kalitesiz ise zedeleyebilir oda çok düşük bir ihtimal
Bizde de baba mesleği.
Koruma izolasyonunun ne denli kaliteli olduğunu bilemeyiz. Dandikse, zedeleyebilir. Düşük de olsa o ihtimal var işte.

Bizde de baba mesleği.
Koruma izolasyonunun ne denli kaliteli olduğunu bilemeyiz. Dandikse, zedeleyebilir. Düşük de olsa o ihtimal var işte.
Maalesef bizde de baba mesleği :D Ona göre dikkat etmesi gerekecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı