Kod yazan insanların zeki olması

453476

Megapat
Makaleler
1
Arkadaşlar bir şey fark ettim. Etrafımda çok kod yazan insan var. Ve fark ettim ki: Bu insanlar, diğer insanlara göre daha olgun ve daha zeki (anlama biçiminde). Sizlerin de var mı etrafınızda böyle insanlar? Abi adama "Windows 10'da imleç büyütme" sorsam, adam direkt ayarlar kısmını bana tarif ediyor ve tahmin ederek tarif ettiğini söylüyor. Yani buna zekilik mi desem, olgunluk mu desem bilemedim.

Sizler de fark ettiniz mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bir şey fark ettim. Etrafımda çok kod yazan insan var. Ve fark ettim ki: Bu insanlar, diğer insanlara göre daha olgun ve daha zeki (anlama biçiminde). Sizlerin de var mı etrafınızda böyle insanlar? Abi adama "Windows 10'da imleç büyütme" sorsam, adam direkt ayarlar kısmını bana tarif ediyor ve tahmin ederek tarif ettiğini söylüyor. Yani buna zekilik mi desem, olgunluk mu desem bilemedim.

Sizler de fark ettiniz mi?
Etrafımda böyle bir insan vardı ve kızlarla sevgili olmayı bir halt sanıyordu. Bende hayatımdan çıkararak çözüm buldum. Bence genel olarak akıllılar diyemeyiz.

Yani adamın alanı bilgisayar olduğu için böyle şeyleri biliyor olması normal değil mi?

Mesela bir tamirciye arabayla ilgili bir soru sorduğunuzda size en iyi cevabı verebilir. Yani bu tarz sorularla birinin olgun veya zeki olup olmadığına karar vermek mantıklı gelmedi bana.

Kendi etrafımda kendime uygun kişileri seçtiğim için etrafımdaki tüm developerlar öyle. Lakin genelleme yapmak doğru olmaz, iki cümleyi bir araya getiremeyenleri de gördüm yani. :D

Ayrıca dediğiniz örneğin "zeka" ile ne alakası var onu anlamadım.

Kendi etrafımda kendime uygun kişileri seçtiğim için etrafımdaki tüm developerlar öyle. Lakin genelleme yapmak doğru olmaz, iki cümleyi bir araya getiremeyenleri de gördüm yani. :D

Ayrıca dediğiniz örneğin "zeka" ile ne alakası var onu anlamadım.
Akıllılık anlamında dedim onu.

Akıllılık anlamında dedim onu.
Akıllılıktan çok programlamayla uğraşan kişiler PC'yle de uğraştığı için o tür soruları bilmesi doğal.

Çözüm üretebilme ve problem çözmesi iyi diyorsan; zaten olması gereken şey bu temel olarak bir yazılımcıda. Yazılımın ana amacı zaten problem çözmek.

Yetenek ve uğraş işi olduğunu düşünüyorum. Sürekli aynı şeyleri yaparak yeni şeyler öğrenerek ve tabii ki bunun üstüne düşerek geliştirilebilecek bir şey. Kullanmayı bilmediğin bir programı bir süre haşır neşir olduktan sonra pirisi olmak gibi diyebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı