Kodlama dillerini bilmek oyun yapmak için yeterli mi?

Egehan Halis

Centipat
Arkadaşlar merhaba, ben bir oyun geliştirmek istiyorum. Bu maymun iştahlı bir biçimde verdiğim karar değil ileride de yazılım mühendisi olmak istiyorum. Önceden websitesi kodlamayı orta düzeyde bilsem bile bu benim esas hedefim değil. Benim isteğim bir oyun kodlama. Önceden bunu Unity ve Unreal Engine ile denemiştim lakin ben ne C# ne C++ biliyordum. Tutorial videoları yeter sanmıştım fakat eğer kendi emeğimle bir şey orataya koymak istersem kodlama bilmem gerektiğinin farkına vardım. İnternetten aradığımda en önemli iki dilin C# ve C++ olduğunu gördüm. Bunları öğrenmek için Programming Hub ve Udemy dersleri almayı planlıyorum lakin bir sorum olacak. Ben bu dilleri öğrendiğim zaman oyun motorunda (aklımdaki oyun motoru Cryengine) direkt olarak kullanabilecek miyim yoksa onların kendine has kütüphaneleri mi var? Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bölüm tasarımı, sanat yönetimi seslerin yapılması oyun motorunda uzmanlaşmak. Daha devamı getirilebilir bu listenin. Tek kişinin içinden çıkması zor iş. Tabi basit bir oyun yapmak istemiyorsa. Fikriniz güzelse bir şekilde başarılı olursunuz.

Oyun yapak için ekip lazım bence çünkü bunun hikayesi var kodlaması var tasarımı var 3D modelmem var tanıtımı var para lazım bir de.

Tabikide hazır Assets'leri kullanarak bir oyun yapabilirsiniz, ama ekip olarak çalışırsanız elinizden daha iyi şeyler gelicektir. 10 günde yapacağınız oyunu ekibinizle daha az sürede yapabilirsiniz ve daha iyi bir oyun çıkacaktır kesinlikle.

Tek başınıza oyun yapabilirsiniz. Bu kesinlikle başarılabilecek bir şey, çok ütopik bir hayal kurmadığınız sürece. Pixel art oyunlar tek kişinin rahatlıkla geliştirebileceği oyunlar. Stardew valley bunun en güzel örneği. Fakat iş sadece kodlamadan ibaret değil. Oyunda görünen mekanları ve karakterleri, sesleri, animasyonları yapmalısınız. Fakat merak etmeyin, çoğu oyun motoru için hazır assetler var bunun için. Fakat oyun tasarımı kodlama bilmekten öte kendi zihninizdeki düşünceyi oyunlaştırabilmek, eğlenceli ve başkalarının oynamak istediği hale getirmek, orijinal bir fikir ortaya koyma ve görselleştirme üzerine de dayanmakta. Yani oyun tasarımını yazılımın bir yan dalı olarak görebilirsiniz. Yani her ne kadar temeli yazılıma dayansa da, bir program yazmaktan daha farklı ve yer yer daha zahmetli bir süreç. Fakat bana sorarsanız azmedip başardığınız zaman size vereceği tatmin, mutluluk ve insanların sizin tasarladığınız oyunu oynayıp keyif aldığını görmenin zevki bir başka olacaktır. İstediğiniz taktirde yapamayacağınız bir şey değil. Başlangıç için gerçekçi hedefler koyarsanız kendinize, üstesinden rahatlıkla gelirsiniz. Başlangıçta pixel art veya 2 boyutlu oyun tasarımlarından başlamanız çok daha rahat olacaktır bunun için. Verebileceğim bir diğer tavsiye ise kodlama derslerinin yanında veya kodlama derslerini bitirdikten sonra giriş düzeyi de olsa oyun tasarım dersleri almanız ve tasarım süreci hakkında fikir sahibi olarak güzel ürünler ortaya koymaya çabalamanız. Kodlamaya yetenek ve ilginiz var anladığım kadarı ile. Tasarım konusunda da kendinizi geliştirirseniz kimse tutamaz sizi. Sadece her zaman ortaya orijinal ve yaratıcı fikirler koymaya gayret edin. Bol şans.

Yorum yazan herkesin konuyu okumadığına adım kadar eminim. Arkadaş C++, C# bilinirse Unreal Engine kullanılabilinir mi yoksa onların ayrı kütüphaneleri mi var diye soruyor ama kimi ekip işi, kimi tasarım, hazır assets vb. diyor.😂😂😂

Hocam derdime dermansınız vallaha diğer arkadaşların yardımları için çok teşekkür ederim ama ben zaten onunla ilgili bir soru sormamıştım. Sizin bilginiz var mı?
Tek başınıza oyun yapabilirsiniz. Bu kesinlikle başarılabilecek bir şey, çok ütopik bir hayal kurmadığınız sürece. Pixel art oyunlar tek kişinin rahatlıkla geliştirebileceği oyunlar. Stardew valley bunun en güzel örneği. Fakat iş sadece kodlamadan ibaret değil. Oyunda görünen mekanları ve karakterleri, sesleri, animasyonları yapmalısınız. Fakat merak etmeyin, çoğu oyun motoru için hazır assetler var bunun için. Fakat oyun tasarımı kodlamabilmekten öte kendi zihninizdeki düşünceyi oyunlaştırabilmek, eğlenceli ve başkalarının oynamak istediği hale getirmek, orijinal bir fikir ortaya koyma ve görselleştirme üzerine de dayanmakta. Yani oyun tasarımını yazılımın bir yan dalı olarak görebilirsiniz. Yani her ne kadar temeli yazılıma dayansa da, bir program yazmaktan daha farklı ve yer yer daha zahmetli bir süreç. Fakat bana sorarsanız azmedip başardığınız zaman size vereceği tatmin, mutluluk ve insanların sizin tasarladığınız oyunu oynayıp keyif aldığını görmenin zevki bir başka olacaktır. İstediğiniz taktirde yapamayacağınız bir şey değil. Başlangıç için gerçekçi hedefler koyarsanız kendinize, üstesinden rahatlıkla gelirsiniz. Başlangıçta pixel art veya 2 boyutlu oyun tasarımlarından başlamanız çok daha rahat olacaktır bunun için. Verebileceğim bir diğer tavsiye ise kodlama derslerinin yanında veya kodlama derslerini bitirdikten sonra giriş düzeyi de olsa oyun tasarım dersleri almanız ve tasarım süreci hakkında fikir sahibi olarak güzel ürünler ortaya koymaya çabalamanız. Kodlamaya yetenek ve ilginiz var anladığım kadarı ile. Tasarım konusunda da kendinizi geliştirirseniz kimse tutamaz sizi. Sadece her zaman ortaya orijinal ve yaratıcı fikirler koymaya gayret edin. Bol şans.

Çok motive etti hocam bu yazı beni teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı