Kodlamaya nasıl başlanabilir?

Seekio

Centipat
Daha fazla  
9. sınıf öğrencisiyim seneye 10. sınıf olacağım. Gelecek hayatımda yazılımcı olmayı düşünüyorum küçükken çok merak ederdim ve havalı gelirdi gerçekten üstün bir yetenek ki hala aynı düşünüyorum. Ayrıyetten de kişiliğime çok uyan bir meslek olduğunu düşünüyorum. Küçük bir bakındığımda 6 aylık falan kamplar olduğundan ve İngilizcenin çok önemli olduğunu çünkü kaynakların çoğunun İngilizce olduğundan bahsediliyordu videolarda ayrıyetten de yazılımda önemli olan şeyin pratik ve kodlama dili olduğundan yoksa iş hayatımın çok kötü olacağından vs. bahsediliyordu. Bu nedenlede erkenden öğrenip kendimce pratik yapmak istiyorum. İnternette arattığımda kafam çok fazla karıştı bir sürü program dili, alan vesaire var. Bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa çok mutlu olurum.

9. sınıf öğrencisiyim seneye 10. sınıf olacağım. Gelecek hayatımda yazılımcı olmayı düşünüyorum küçükken çok merak ederdim ve havalı gelirdi gerçekten üstün bir yetenek ki hala aynı düşünüyorum. Ayrıyeten de kişiliğime çok uyan bir meslek olduğunu düşünüyorum. Küçük bir bakındığımda 6 aylık falan kamplar olduğundan ve ingilizcenin çok önemli olduğunu çünkü kaynakların çoğunun İngilizce olduğundan bahsediliyordu videolarda ayrıyeten de yazılımda önemli olan şeyin pratik ve kodlama dili olduğundan yoksa iş hayatımın çok kötü olacağından vs. bahsediliyordu. Bu nedenlede erkenden öğrenip kendimce pratik yapmak istiyorum. İnternette arattığımda kafam çok fazla karıştı bir sürü program dili, alan vesaire var. Bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa çok mutlu olurum.

İngilizce öğren sonra yazılımcı ol.

Öncelikle, alan araman başlangıçta anlamsız. Programlama öğrenmeye temellerden başlanır. Alan spesifik çalışma sonraki iş. Programlama nedir, ne değildiri öğrenmen lazım. Bu aşamada okulunu aksatacaksan programlamaya vakit ayırıyorsun diye, YKS çalışman en hayırlısı. Ama oyun oynayacağın zamanı, programlama öğrenerek ilgiyi korumak adına geçirebilirsin. Onda da çok ciddiye alarak öğrenmeye çalışmana gerek yok. Şimdilerde edineceğin bir yanlış alışkanlık üniversitede canını bile sıkabilir. Acele etme.

Matematik ve Ingilizce ile. Universiteye gittiginde de bunlarla baslayacaklar zaten.

Programlama ogrenmeye ilk adim programlama dili ogrenmek degildir. Aksi olsaydi ilk programmer 1800 lu yillarda cikmazdi. Ayrica bilgisayar bilimi ve muhendisligi programlamayi da kapsayan ust bir kavram.

Hevesini diri tutacak kadar ogren , dil fark etmez, ama esas odak noktan derslerin olmali. Yasitlarinin cogu sacma sapan discord botu, roblox bilmemnesi, c# ile spagetti form uygulamalarina saatler gomerken senin universite 3. sinifta 15 dakikada ogrenebileceginden fazlasini ogrenmiyorlar.

Önceliğin İngilizce olsun. Belirli bir İngilizce seviyesine sahipsen aşağıdakilere göz at.

9. sınıf öğrencisiyim seneye 10. sınıf olacağım. Gelecek hayatımda yazılımcı olmayı düşünüyorum küçükken çok merak ederdim ve havalı gelirdi gerçekten üstün bir yetenek ki hala aynı düşünüyorum. Ayrıyetten de kişiliğime çok uyan bir meslek olduğunu düşünüyorum. Küçük bir bakındığımda 6 aylık falan kamplar olduğundan ve İngilizcenin çok önemli olduğunu çünkü kaynakların çoğunun İngilizce olduğundan bahsediliyordu videolarda ayrıyetten de yazılımda önemli olan şeyin pratik ve kodlama dili olduğundan yoksa iş hayatımın çok kötü olacağından vs. bahsediliyordu. Bu nedenlede erkenden öğrenip kendimce pratik yapmak istiyorum. İnternette arattığımda kafam çok fazla karıştı bir sürü program dili, alan vesaire var. Bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa çok mutlu olurum.
İngilizce ve Matematik öğren. Alan seçmediysen C ile beraber DSA öğren sonrası gelir. (Frontend için DSA bilmene gerek yok ancak bilmenin bir zararı olmaz).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı