Kodlamaya nereden başlanır?

pwleredal

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Artık bir zamandan sonra bilgisayarda oyun oynamak, film dizi izlemek, sörf yapmak sıkmaya başladı. Son zamanlarda yazılıma Python'a falan merak sardım hafiften. Ama nereden başlayacağımı bilemiyorum. Kodlama için ne gerekir nereden başlanır?

Hangi alanda ilerlemek istediğinize göre değişir. Her alanın farklı ön gereklilikleri vardır.
Mesela bazıları ufak yazılımlar programlar tasarlıyor. Örnek olsun diye söylüyorum küçük oyun virüsleri yapanlar falan var :D amacı pc ye zarar vermek değil tabii ama ben exe dosyasını açtığım zaman istediğim şeyleri yapsın ya da bilgisayarda şu şu uyarı versin gibisinden. Öyle büyük işler değil zaten amacım.

Mesela bazıları ufak yazılımlar programlar tasarlıyor. Örnek olsun diye söylüyorum küçük oyun virüsleri yapanlar falan var :D amacı pc ye zarar vermek değil tabii ama ben exe dosyasını açtığım zaman istediğim şeyleri yapsın ya da bilgisayarda şu şu uyarı versin gibisinden. Öyle büyük işler değil zaten amacım.
Makro programı yazabilirsin. Ekranda beliren belli başlı bir bölgedeki renklere tıklayan bir makro olabilir mesela. Böyle bir makro ile istediğin oyuna bot yapabilirsin.

Bunun için Python temellerini öğrenebilirsiniz. Daha sonra tk veya GUI kütüphanelerini kullanarak programlarınızı arayüze dökebilirsiniz. En sonda pyinstaller terimini araştırabilirsiniz.

Visual Studio kur sonra istediğin dilden başla ben dil önermeyi pek sevmiyorum ama istersen C# veya Java ile başlayabilirsin iyice kavra internetten derslere bak bir şeyler yapmaya çalış ama eğer amacın para ise sana önerim bir üniversite bitir garanti olsun bende bu yüzden bu tür şeyleri bırakıp derslerime yoğunlaştım.

Not: İnternete virüs nasıl yapılır vb. yazmak yerine direkt dili öğrenip kendin yaz çok daha işine yarar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı