Köpek korkusu nasıl yenilir?

watchdogs123p

Kilopat
Yer
İstanbul
Yanlış hatırlamıyorsam küçüklüğümden beri köpekten korkarım. Köpekten çok havlamasından korkuyorum. Tabii bu köpeğe göre de değişiyor. Bazı köpekler sakin oluyor, onlardan korkmam için bir neden yok. Bir köpek havlayınca kaçıyorum, o da kovalıyor. Ben ısıracağını düşünerek kaçıyorum. İnsanlar bu köpek korkuma şaşıyor. Korkup kaçma, köpek bir şey yapmaz diyorlar. Şimdi ben köpekten korkmaz veya kaçmazsam dünya üzerinde bana zarar verebilecek hiçbir köpek yok mu? Ayrıca köpek korkumu nasıl yenerim?

Psikologa giderek olabilir. Üniversitede dersimize giren hocamız hastasının köpek korkusunu hipnotize yöntemiyle geçirdiğini söylemişti.
Psikoloğa gitmeyi ben de düşündüm. Hipnotize olmayı düşünmedim ama iyi bir fikir gibi.
Köpek havlarken koşarsanız tabii ki peşinizden gelecektir. Soğukkanlılığınızı koruyun. Bizim buralarda her sokakta onlarca köpek var. Ne zaman geçsem ya bana havlıyorlar ya da yoldan geçen başka birine. Bir kez bile birini ısırdıklarını, yaraladıklarını duymadım. Çünkü hepsi bildiğimiz ezik sokak köpeklerinden. Köpek size doğru olduğu yerde havlıyorsa sadece sesinizi yükseltin ve üstünüzde mont vesaire varsa kendinizi daha büyük göstermek için kullanın. Köpek havlaması saldıracağı anlamına değil sizi korkutmaya, o bölgenin sahibi olduğunu belli etmeye çalıştığı anlamına gelir. Köpeği üstüne doğru hamleler yapıp kalın bir sesle hayır vesaire diye bağırarak korkutun. Eğer köpek uzak mesafeden havlıyorsa umursamadan yürüyebilirsiniz. Hiç saldıran köpek yok mu peki? Tabii ki var. Fakat bunlar öyle her yerde olan köpekler değil. Ayrıca internetten yoldan geçen birine saldıran köpek videolarına bakarsanız. Hiçbiri havlamaz. Sessiz ve hızlı bir şekilde saldıracağı kişinin üstüne koşar. Köpeğin saldırıp saldırmayacağını buradan anlayabilirsiniz. Eğer köpek üstüne bu şekilde saldırıyorsa ve kendinizi koruyabileceğiniz bir yer veya kaçabilecek alanınız yoksa en mantıklı şey bir kolunuzu köpeğin ısırmasına izin verecek şekilde uzatmanız olur.
Bu yüzden yanımda çakı taşıyorum. Köpek saldırırsa bir kolumu verir, diğer elimle çakıyı saplarım.

Son düzenleme:
Yanlış hatırlamıyorsam küçüklüğümden beri köpekten korkarım. Köpekten çok havlamasından korkuyorum. Tabii bu köpeğe göre de değişiyor. Bazı köpekler sakin oluyor, onlardan korkmam için bir neden yok. Bir köpek havlayınca kaçıyorum, o da kovalıyor. Ben ısıracağını düşünerek kaçıyorum. İnsanlar bu köpek korkuma şaşıyor. Korkup kaçma, köpek bir şey yapmaz diyorlar. Şimdi ben köpekten korkmaz veya kaçmazsam dünya üzerinde bana zarar verebilecek hiçbir köpek yok mu? Ayrıca köpek korkumu nasıl yenerim?

Hocam siz kaçtığınız için o kovalıyor göz teması kurmayın birkaç dakika sonra gider kaçarsanız sizi tehdit olarak algılar.

Bir anda havlamasından korkabilirsiniz ses yakından geliyorsa hele. Ben köpeklerden korkmayan birisiyim küçükken şu anım yüzünden çok korkardım. 4 tane köpek gelmişti böyle tipleri Pitbull'a benziyordu hepsi yanıma gelmişti babam olmasa belki orada köpekler ısırabilirdi. Ayaklarımın dibindelerdi havlıyorlardı ısırcak gibilerdi neyse. Köpek seve seve korkun geçer köpekten korkmayan bir arkadaşınla gidin beraber köpek sevin ben böyle korkumu yendim. Bu arada köpekten kaçmayın çünkü ne kadar hızlı koşarsanız koşun o sizi yakalar zekanız varsa köpeği atlatabilirsiniz bir kovalama anında fakat kesinlikle kaçmayın. Yavaş yavaş yürüyün ve köpeğin gözlerinin içine asla bakma. Havladı diye de koştuğunu belirtmişsin köpekler senin ondan korktuğunu anlar ve saldırı moduna geçerler. Ben 15 yaşındayım 8 yaşına kadar köpek korkum vardı. Umarım sende korkunu yenersin sorun varsa sorabilirsin.

Kalp atışınızı dengeleyin mümkün olduğundaca ona bakmayın çıktınız bir gökdelenin altına bakmadığınız gibi.

Bende yaş ilerledikçe bu korku yok olmuştu kaç yaşındasın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı