Kola 7 TL Oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar aynı şey sigara için de geçerli. Sigaraya yapılan zammı haklı buluyorum hatta. Şirketler hem para kazanıp hem de insanların sağlığıyla oyuncak gibi oynarken sigaraya yapılan zam ( ve siyah paket uygulaması) yerinde bir uygulamadır. Kola da buna dahil. Yakında ünlü abur cubur markalarına da çeşitli kısıtlamaların geldiğini birlikte göreceğiz.
Amacın gerçekten bu tür ürünlerden uzaklaşmak olduğunu mu düşünüyorsun :D İyi uykular :)

Arkadaşlar aynı şey sigara için de geçerli. Sigaraya yapılan zammı haklı buluyorum hatta. Şirketler hem para kazanıp hem de insanların sağlığıyla oyuncak gibi oynarken sigaraya yapılan zam ( ve siyah paket uygulaması) yerinde bir uygulamadır. Kola da buna dahil. Yakında ünlü abur cubur markalarına da çeşitli kısıtlamaların geldiğini birlikte göreceğiz.
Peki bu mantığın doğru olduğunu varsayarsak haklısınız diyelim ki, diğer zararsız zamlanan ürünler hangi kategoride?

Her şeyin fiyatı artmış dediniz. Sorunun kolanın zamlanmasından öte olduğunu biliyoruz. Elbette daha az tüketilmeli veya hiç tüketilmemesi mantıklı ben de çok nadir tüketirim.

Ama böyle kola 7 TL olmuş deyince insan ister istemez yani tüketilmemeli diye düşünebiliyor.

Ancak bunların tüketilmesini fiyatını arttırarak yapmak bana mantıklı gelmiyor. Bu sefer daha düşük kalite kolalar piyasaya çıkabilir. Sigara konusunda ise farklı yollara girilebilir. Gerçekten sigaraya zam geldi diye kaç kişi bırakıyordur acaba merak ediyorum. Hatta tam tersi insanları daha fazla para harcamaya ve daha da fazla zor durumda bırakmaya kadar gidecektir.

Abur cuburlar konusu da öyle. Önemli olan insanları bilinçlendirmek. Paketlemeler çocukların ilgisini çekecek şekilde olmamalı ve üzerine sağlığa olan zararları yazılabilmeli.

Son düzenleme:
Peki bu mantığın doğru olduğunu varsayarsak haklısınız diyelim ki, diğer zararsız zamlanan ürünler hangi kategoride?
Bu konuda hemfikirim, olumsuz şartlar yüzünden temel gıda fiyatları geçen yıla nazaran az da olsa artmakta. Fakat dediğim gibi zararlı kategoride olan ürünlere zamlar da dahil değişik yaptırım/denetimleri sonuna kadar destekliyorum. Geçenlerde sağlık bakanlığı, (yanlış hatırlamıyorsam et firmaları hakkındaydı) hangi firmaların sektöründe yasak olduğu halde içine konulan kimyasal maddeler gibi yasaklı uygulamaları deşifre edip kamuoyuna sunmuş ve cezai işlem uygulamıştı.

Bu konuda hemfikirim, olumsuz şartlar yüzünden temel gıda fiyatları geçen yıla nazaran az da olsa artmakta. Fakat dediğim gibi zararlı kategoride olan ürünlere zamlar da dahil değişik yaptırım/denetimleri sonuna kadar destekliyorum. Geçenlerde sağlık bakanlığı, (yanlış hatırlamıyorsam et firmaları hakkındaydı) hangi firmaların sektöründe yasak olduğu halde içine konulan kimyasal maddeler gibi yasaklı uygulamaları deşifre edip kamuoyuna sunmuş ve cezai işlem uygulamıştı.
Bazı şeyler çok yanlış işliyor. En basitinden şehir veya herhangi bir devlet hastanesine gidiyorum kantinde şekerlemeler satılıyor. Renkli renkli. Bakın şekerli gıda demiyorum direk şekerleme. Bir şeyler yapılacaksa madem, gerçekten amaç buysa, bu kadar basit şeyler gözden kaçmamalı diye düşünüyorum. Aksi takdirde çocuk onun 2 lira veya 50 lira olduğuna takılmaycaktır sadece istiyorum diyecektir.

Ondan sonra da nasıl kilo veririm, göbeğimi nasıl eritirim, şekeroin bağımlılığından nasıl kurtulurum vs.

Aylardır kola almıyorum. Bir farklılık var mı? Hayır. Önceleri bir şişesini bir iki günde bitirirdim. Şimdi onun yerine maden suyu içmeye başladım. Bizim burada 24'lü kolisi 16 TL ve maden suyu tüketince vücuda zararı olmuyor aksine mineral olarak fayda sağlıyor. Tavsiyem maden suyu içiniz. Hem de paramız elin "Amerikalılarına" gitmesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı