Kolay para biriktirmek

Hahahaha. :D

Tamam kardeşim dikkate alırım. :D

Bu arada sendeki avatar Cemil Meriç falan mı? :D

Zaten Elon'un kürünü şimdi yapamayız. :D

Dolar arttı malum.

Standartlar genişletilerek yapılabilir. :D
Necmettin Halil Onan o. [emoji4]

Dolar arttı, doğru. Artık bir dolara yapamayız...

Fifti cent falan tutuyor artık dediğim yöntem. :ıslık:

Öğrencilikte para biriktirip almak zor. Eğer ailenin durumu müsait ise iste, vaat ver. Yoksa ciddi diyorum para yetişmez. Hele okul zamanı haftada 50 lira su gibi akıp gider. Yazın da haftada 30 lirayla evde pineklemek mantıklı değil. Gir bi işe çalış ya da iste. Bu arada bahşiş için sakın garson komi falan olayım deme. Yazlık yerdeysen güneşin altında bayılana kadar çalıştırılar. Alacağın paraya lanet okursun. Market, kıyafet mağazası gibi klimalı yerlerde şansını dene. Hem parası güzel olur hem fazla yorulmasın.
Bir de 1200 liradan daha düşük ücrete çalışma. Kimisi derse çalış bi maaşı konuşuruz bil ki en fazla 800 verir yorulduğuna değmez.

Sosyal'de abisine para ödeyenlere sıkça rastlar oldum. Hey anam hey, nerelere düşmüşüz. Kardeş, kardeşten para alıyor.
Ben de lise sona geçtim, kolay para biriktirmeyle alakalı yorumları bekliyorum. Aylık 50-100 TL arası alıyorum. Okul sezonu boyunca 2 haftada bir 20 TL atmak zorunda kalıyorsun zaten. Olabildiğince yememeye çalışıyorum okulda, malum kantin rezalet. Satılan yiyeceklerin besin değerlerinden şüpheliyim. Kahvaltısız geçirdiğim her gün migren vurduğu için bazen mecburen alıyorsun. Çıkışta bir şeyler alıyorsun. Zaten her gün su alıyorsun falan. Hop ay sonu para uçmuş gitmiş.

Ben aylık 400 TL alıyorum kenara en az 250 TL atmayı planlıyorum. Duruma göre 280 TL bile olabilir. Vize veya sınav hastasında daha kolay atarım hatta. Önemli olan para harcamamak değil kenara ayıracağın parayı iyi bilmek. Çok fazla da sosyal bi insanım ama kafe kafe gezip paramı boşa harcamıyorum. Monitör, kulaklık, klavye, mouse hepsini biriktirip aldım. Şimdi gözümü kararttım ve kasayı alacağım. Kendimi de bu konuda ilerde savurgan olmama konusunda eğitiyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı