Komik bilgisayar anılarınızı anlatın

Bizim okulda bilişim hocasını izne ayrılırken tüm pclere şifre koyup gittiydi. Bende Linux USB geritip pclere utilman hack yaptım. Okulda mesih ilan edildim. Her boş derste CS 1.6 turnuvası atıyorduk.
 
Hatırlıyorum da daha Windows 8.1 yeni çıkmıştı. Benim de rezil ötesi sistemim vardı. Zaten doğru dizgün Vista kaldıramazken ben ona 8.1 kurmaya çalıştım ve sonuç: HDD'nin sağlığı 0'a indi ve ekran kartım yandı. O zamanki ekran kartım ise Radeon x1550.
 
8.5k değerinde bilgisayara 12.5k vermem zaten komedi. Bilgisayarcı mağduruyum. 😬
allahkurtarsın.png
Diyelim hocam. Kötü kazık yemişsiniz.
 
İkinci el Lenovo G510'um vardı 1650 liraya almıştım (i7 4712mq + HD8570M). Şimdi gelelim asıl olaya, bilgisayarcı buna yenilenmiş eski bir HDD'yi basmış 6 ayda bad sector verdi. Güç kaynağı da orijinal bile değildi 45W normali 65W oluyor ve onun yüzünden işlemcinin Turbo frekansı 0.78GHz idi ek olarak kasanın içi çok fazla oynanmış leş bir laptoptu ek olarak 1 yıl boyunca bu işlemci sorununu öğrenemedim xd. O laptopa da canım sıkılmıştı Letgo'da ilana koyup 2 saate satmıştım sonra gidip Casper C500 aldım i5 5005U 840MX mi öyle bir NVIDIA GPU'su vardı oda fazla oynanıktı ve sarmadı 1200'e alıp 2 gün sonra 1600'e sattım gitti.

Son olarak şu anki bilgisayarımın anakartının 1. SATA portu sorunluymuş oda beni çıldırtmadı değil meğerki bağlantı kopup geri geliyormuş 1. portada SSD'yi takmıştım 5 günlük çalışma süresi olan SSD'nin aç kapat sayacı 4300 olmuş xd bir de format atacaktım ama keyi hiçbir yere yedeklememiştim 45 dakika keyi almak için uğraştım.
 
Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın.
Komşu çocuğunun bilgisayarında bir sorun vardı gittim baktım ekran gelmiyordu.
Ne denediysem olmadı (BIOS bile açılmıyor) başka monitör ile denedim o da olmadı.
Siz tamire götürün demiştim ama sadece monitörü götürüp gitmişler.
 

Geri
Yukarı