Komşuya Wi-Fi vermemek için bahane

Umarım sahte konu değildir.

Şifreyi 2444666668888888 yapın.

Sorduğunda bir 2 üç 4 beş 6 yedi 8 dediğiniz zaman tamam. Sonra da ben bilmiyorum dedikten sonra kurcalamadığı sürece sorun yok. ( Taktiği bir İnstagram sayfasından aldım. )

Zaten 24 Mbps gibi düşük paketim varken geliyor internetime bağlanıyor internet hızı 10-15 Mbps'ye kadar düşüyor.

Dediğimi yapın. Paketi yükseltip para alın onlardan veya size internet yok bedava bağlanıyorsunuz deyip suratlarına kapayın kapıyı.
24Mbps düşük bir rakam değil 14Mbps olan internete 20 cihaın bağlı olduğunu düşünün ona rağmen ayakta duruyorum :D.
Veya şifreyi çokbeklersin yapın kafaları karışsın :D. Bu şifre taktiği tamamen babamın eseridir.

Geçen ay komşuya Wi-Fi verdik vermez olaydık komşunun kızı hep başka Wi-Fi'ye bağlanmaya çalışıyor. Sonra "Wi-Fi gitti bağlar mısın?" Diyor. Her gün artık usandım.
Şifreyi değiştireceğim vermeyeceğim ama bu sefer aramız bozulacak şifreyi değiştirip komsunun inanacağı bahane biliyor musunuz?

Açık sözlü olun azcık arkadaş. Veremem de tek kullanacağım falan de bahane kolay kolay kabul etmezler.

Ben anlamıyorum ne tuhaf yüzsüz insanlar var. Madem kullanmak istiyorsun ücretin yarısını da sen üstlen kardeşim ya da bir sor bakalım modem sahibi sana paylaşmak istiyor mu internetini. Gerçekten çok yüzsüzler. Sana önerim bahane bulmakla kendini yoracağına açıkça ortak kullanmak istemediğini belli etmek. Aranız bozulursa da onların karakterine kalmış. Böyle insanların hayatınızdan çıkması sizin iyiliğinize. Bu tarz olaydan çok müzdarip olduğum için biraz patladım kusura bakmayın :)

MAC adresi filtrelemeyi aç. Burada sadece bağlanmasını istediğin cihazların MAC adresini ekle. Bu cihazlar haricindeki bağlantıyı engelle yap. Şifreyi bilseler bile kimse bağlanamaz. Benim cihaz bağlanıyor dersin. Senin cihazda sorun var der geçersin.

Internetinizi kimseyle paylaşmayın arkadaşlar. Yasadışı bir şey yapsalar direkt sorumlu siz olursunuz, kimseye de bir şey anlatamazsınız.

Sormaya geldiklerinde direkt bunu söyleyin bu şekilde. Başımın belaya girmesini istemiyorum, kendi internetinizi kendiniz alın deyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı