Komünizm - Sosyalizm ile ilgili kötü düşünceleriniz

Hala dediklerimle belgeler örtüşüyor. Kolestrol ve A Vitamini oranları Amerikanların diyetinde çok daha fazla. Bunlar da en çok ette bulunur ki Amerikalılar daha fazla et tüketiyor gösterdiğiniz belgelerde. SSCB'de ise karbonhidrat oranları ise çok daha yüksek. Tahıl ürünlerinde karbonhidrat çok daha fazla ki SSCB'de tahıl ürünlerinin tüketimi çok daha yüksek. Dediğimden farklı bir şey çıkmıyor bu belgeden. Diğer değerlere de bakarak Amerikalıların elde edilmesi daha zor olan et gibi besinlere erişebildiğini söyleyebiliriz.
  • Kırmızı ette A vitamini bulunduğunu zannetmiyorum. Beyaz ette belki vardır.
  • Karbonhidrat oranlarını zaten yalanlamıyoruz, ekstra belirtmeye gerek yok gibi.
  • Kişi başına protein kafa kafaya gidiyor.
  • Kolesterolün günlük kaç mg tüketilmesi gerektiğine bakılmalı. Fazlası atılıyor çünkü.
Yani kişi yeterli miktarda besin sağlıyor mu, evet. Her iki ülke için de bu sorunun cevabı evet. A vitamini ve kolesterol değerleri için yeterli bilgim yok, gün içinde ne kadar gereklidir bilmiyorum, bu yüzden yorum yapamayacağım.
 
Asıl bu yüzden bunlar tartışılmalı. Hangi sağ örgütün oturup devletini eleştirdiğini, eylem yaptığını gördün? :D Oturup "dövlet bubam çok yaşasın" demekten başka bir işlevleri yok. Uzaktan eleştirir, mesele eyleme geçmek olduğunda "devletimin yanındayız" çekerler.

Yani kısaca, benzin fiyatına itiraz etmek için solcu olmanız lazım. Yoksa ya eleştirmeyip "devletin bir bildiği vardır" dersiniz ya da eleştirisiniz ama sadece işte böyle forum ortamında, arkadaş arasında vs. olur bu. Orgutlenmek şarttır. Başka bir kurtuluş yolu yok.
İnsan psikolojisine uygun ideolojiler değiller bence.
İlkel yaşamda mülk yoktu, insanlar mulksuz bir şekilde asırlarca yaşam sürdü. Ortada bir psikolojiden bahsedeceksek bunları da göz önüne almak gerekiyor.
Komünizmde rekabet yoktur, rekabetin olmadığı ortamda gelişme olmaz. Maaşlar birbirine yakın olacağı için kimse yüksek rütbeler için uğraşmayacaktır. Bana göre en büyük nedenler bunlar.

Aslında ideolojiler falan hikaye. Adamakıllı, sert, dosdoğru bir adalet yeterli dünya için.
Koskoca Stahanovizm ne güne duruyor?


Rekabete dayalı teşvik kısaca. Maaşlar da birbirine yakın diye bir şey yok. Akademisyen ve profesörler daha çok alıyor, işçiler ve vekiller neredeyse yakın maaşlar alıyorlar ama işçiler isterlerse fazladan mesai yapıp yahut belirlenen üretim kotasını aşıp maaşlarına ek ücretler alabiliyorlar.
Post Soviet ulkede dogmus biri olarak soyluyorum, Sosyalizm ve Komunizm calisan seyler degil. Dogru uygulanabilirligi gibi bir durum yok. Esitlik adalet demek degildir. Hicbir komunist veya sosyalist ulkede esit olmadi zaten.
"Çalışan şeyler değil" demek icin herhalde tek bir örnek üzerinden gitmemek lazım. Marksizm ortaya atıldığından beri kaç sosyalist ülke kurulmuş, kaç devrim yapılmış? Çok az sayıda değil mi? Sosyalizm rahatça gelisecegi bir alan bulamadikca "çalışmıyor bu sistem" eleştirisi de biraz boşa kaçıyor.

Eşit olmayan nedir? Ne eşit değildi mesela? Veyahut eşitlikten kastınız nedir? Tamamen eşitliğimi mi kastediyorsunuz?
 
Bugün en demokratik ülkeler Sosyalist ülkelerdir. Evrim ağacı'nın anlattığı katılımcı demokrasi sosyalist ülkelerde uygulanıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
kendisinin Sosyalist olduğunu belirten Evrim Ağacı'nın videosu da mı kaynak olarak gösterilemez @Cruslan?
Bireycilik ve özgürlük için demokrasi şart değil. Kaldı ki gelişmiş Avrupa ülkelerinde de özgürlüğe aykırı birçok kanun bulunuyor.
 
Şimdi çöpçü ile doktor aynı maaşı mı alsın?
Komünizm ile beraber para dediğimiž şey ortadan kalkacağı için bu sorunuz kökten hatalıdır.

Komünizm ve sosyalizm hakkında zerre bilgim yok ama kendimi "Bir doktorla çöpçü aynı maaşı mı alacak?" demekten alıkoyamıyorum.
Komünizm ile beraber para dediğimiž şey ortadan kalkacağı için bu sorunuz kökten hatalıdır. (X2 😉)


Kendinizin de söylediği gibi bu sorunuz komünizmle ilgili hiçbir şey bilmediğinizi gösterir

İllaki farklı olur ama yaptığın şeyin çok değeri olmaz. Doktorsun diye ek bir avantajın olmaz. Ha iyidir kötüdür her taraftan sorunlar bulabiliriz. Mikail kalashnikov, AK-47'yi icat etti diye diğer askerlerden daha öteye gitmedi. Bir madalya ve harçlık denilecek bir parayla yetindi. Bütün emeğinin karşılığı bir madalya ve cep harçlığı. Ben kendim bakarak o kadar saat ameliyat yapacağım hasta bakacağım sürekli kendimi geliştireceğim ama atıyorum inşaat işçisinden farkım olmayacak. O zaman muhasebecilik gibi tek-düz iş yapayım da kendimi niye geliştireyim? Ha başkaları başka şeyler diyecektir, ortası yok bunun. Herkes haklı kendine göre.

Küba'nın kişi başına düşen doktor sayısında 1. ülke olması bu söyleminizi çürütmektedir.

Ayrıca sormak istiyorum, george mendel 8 yıl boyunca kimden daha zengin olmak için bezelyelerle cebelleşti? Veya Einstein izafiyet teorisini kiminle rekabet ederken yazdı?
 
Küba'nın kişi başına düşen doktor sayısında 1. ülke olması bu söyleminizi çürütmektedir.
Nasıl çürütüyor ben onu anlamadım. Nitelik olarak doktorlar nasıl? Bu doktorlar gerek ameliyat gerek tedavi gerek tanı için gerekli sarf malzemelerine sürekli olarak erişebiliyor mu? Veya günümüzde kullanılan cihazlara, ilaçlara tedavileri var mı?
Ayrıca sormak istiyorum, George Mendel 8 yıl boyunca kimden daha zengin olmak için bezelyelerle cebelleşti? Veya Einstein izafiyet teorisini kiminle rekabet ederken yazdı?
Yani şimdi Almanya o zaman diktatörlük veya krallık değildi de komünist bir sistemle mi yönetiliyordu demeye çalışıyorsunuz? Onu mu anlamalıyız? Savunacaksan bir konuyu düzgün savun ki yokuşa sürme.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı