Konserve Ton Balığı Tüketiyor musunuz?

Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.494
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
Selam arkadaşlar.

Ben haftada 1-2 oranında tüketiyorum. Orta bir konservedeki protein oranı 3 haşlanmış yumurtaya bedel oluyor. Bunun dışında çeşitli vitaminler konusunda da zengin olduğu için öneren çok. Aynı şekilde gömen de çok. Bazıları civa oranı cok, uzun vadede kansere kadar götürür demiş. Civa vücuttan atılamıyor bildiğiniz üzere ancak araştırdığıma göre bu konservedekilerin içindeki civa oranı bizim sağlığımızı etkileyecek düzeyde yüksek değil. Hamile kadınların yememesi tavsiye edilmiş.

Sivilce yapıyor, vücuttaki faydalı vitaminleri atıyor vb. diyenler de var ama hiç rastlamadım bunlara. Yakın zamanda da kan tahlili vermiştim. Değerler gayet iyiydi.

Spor sonrası veya öncesi pratik bir şey olduğu için arada tercih ediyorum dediğim gibi. Düzenli tüketiyor musunuz siz?
 
Ton balığının faydası çoktur ama bazı abartanlar gibi beslenme programını onun üzerine kurarsan çok sakıncalı oluyor. Özellikle vücutta civa birikimi ve fazla proteinden karaciğer yorulması görülebiliyor. Yani kararında olduğu sürece faydası büyüktür.
 
Gayet mantıklı. Spor yapıyorsan üç bile olabilir. Ama bu sefer de bıkma gelebilir yemekten:)
Haftada 3 gün yapıyorum. Aslında 3 yapıp 3 güne yayarsam daha iyi olur. Yumurtanın falan yerini tutmuyor ama üşengeçlik ne yaparsın :)
 
Haftada 3 gün yapıyorum. Aslında 3 yapıp 3 güne yayarsam daha iyi olur. Yumurtanın falan yerini tutmuyor ama üşengeçlik ne yaparsın :)
Onu biliyorum çünkü bende de oluyordu:) Hatta yumurta pişirme makinası bile almıştım:) O biraz kolaylaştırıyor işi. Yumurta ayrı bir olay ama cidden.
 
Sağlık raporlarında da açıklandığı gibi, çok da faydalı bir şey değil. Yenecekse de zeytinyağlı veya sulu olanın yenmesi tavsiye ediliyor. Onlar da aksi gibi fazla pahalı bence.
Buzluk varsa, ben tavuk göğsünü farklı soslarla önceden pişirip porsiyonlar halinde buzluğa atıyorum. gerektiğinde çıkarıp ya tavada ya mikrodalgada ısıtıyorum. Tavuk ton balığından ne kadar daha iyi? Bence farkı yok. Benimkisi çeşit olsun diye işte. :D
 
Konserve ton balığı tüketmek yerine mevsimine göre ızgara levrek, çipura, karagöz, lüfer, kalamar, karides, yengeç tüketmeyi tercih ediyorum. Bunun için mangal yakmakla filan uğraşmıyorum. Hem balık satışı yapan hem de pişirip size teslim eden mekanlar var. İster mekanda, ister evinizde yiyebiliyorsunuz genelde yanına ücretsiz güzel salatalardan da koyarlar. Bence böyle daha sağlıklı. :)
 
Balik buyudukce civa miktarida buyuyor. Bunu belgeselde izlemistim. Bundan dolayi hep kucuk baliklar tuketin diyordu. Bir de civanin ton baliginda bayagi bir buyuk oldugunu dusunuyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı