Konsol almak bilgisayar almaya göre daha mı mantıklı?

T-Bad

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Öncelikle herkese iyi günler, iyi forumlar dilerim. Şunu söylemek isterim ki bu yazımda kendi fikirlerimi belirteceğim. Dün uzunca bu konu hakkında düşündüm ve konsol almak, konsol oyuncusu olmak bana daha mantıklı geldi. Tabii bu fikirleri bilgilerim ile yürüttüm. Eğer yanlış bildiğim bir bilgi varsa lütfen söyleyiniz. Uzatmadan konuya giriş yapayım;

2009'dan beri bilgisayar oynuyorum. Bunca zaman boyunca hep PC oyuncusu oldum. Ve çok sık olmasa da hep sorunlarla karşılaştım. FPS düşmesi, hile optimisazyon sorunları, kasma, oyundan atma, driver güncelleme, bakım yapma, termal macun değiştirme sebebini çözemediğim ping problemleri vb şeyler beni biraz baydı. 2013'te (PlayStation 4 cihazının çıktığı sene) bir laptop aldım. Kendisi çok iyi değildi ama zamanına göre güçlüydü. O bilgisayardan umudumu 2017 senesinde kestim. Yeni oyunları kaldıramıyordu. Böylelikle yeni laptop (laptop almamın sebebi fazla gezmem ve okula götürmem) için para biriktirmeye başladım. O laptop da aynı şekilde harika değildi ama zamanına göre güçlüydü. Şu an o bilgisayarı kullanıyorum ve garip garip sorunları var. Bu sorunların beni bezdirmesi konsol oyuncusunun olmanın daha mantıklı olduğunu düşünmeye itti. Çünkü konsolda biraz titiz bir kullanıcı olursam hiç sorun yaşamayacak gibi duruyorum. Yeni oyun fiyatları zaten bilgisayar ile konsol arasında fazla bir fark yok. Daha ucuz olanlar bile var. Şimdi gelelim asıl anlatmak istediğime, 2013'te bir adet PlayStation 4 alsam daha mantıklı olacaktı gibi. Sene 2020, halen daha oyun çıkıyor. Bu senenin sonunda PlayStation 5 çıkacağı söyleniyor, yani 2-3 sene daha ömrü var. 2013 senesinde alınan bilgisayar 4-5 sene götürüyorken, aynı senede alınan konsol nereden baksan 7-9 sene götürecek gibi duruyor. Kısacası bu tarz düşününce bana konsol oyuncusu olmak daha mantıklı geldi. 30 FPS olayı ise bence gayet akıcı duruyor konsol için.

Düşüncelerim bu şekilde. Biraz hayat hikayesi gibi oldu kusura bakmayın olayı detaylı anlatmaya çalıştım. Bu konu hakkında tartışmaya açığım. Yazımı okuduğunuz için teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konsol konusunda şu an yeni konsollar beklenmeli şu an konsol almak saçma olur.

Exclusive oyunlar ilginizi çekmiyorsa kesinlikle Xbox daha mantıklı bunu baştan söyleyeyim.

Konsollar kısaca daha uzun ömürlü denebilir. 2020 yılı sonunda alınacak bir 400-500 dolar aralığında bir PC, konsoldan daha az ömürlü olur diye düşünüyorum.

Ama bilgisayar sadece oyun oynanmıyor ve donanım olarak güncellenebilir.

Kişiye göre değişir aslında bu konu hocam, bende mesela Xbox One X aldım geçenler de baya doldurdum içini ama sadece Fifa 19 oynuyordum online diye çünkü bilgisayarda da sürekli online oyunlara alıştığım için (rainbow, league of legends vs.) artık single player oyunlar sarmıyor beni 1 saat oynayıp bırakıyorum. Ama Fifa 19'un online modu baya kesintili ve gecikmeli olduğu için sinir oldum onuda saldım,1ay sonra sattım Xbox'uda.

Konuda şuan bir yanlış anlaşılma olmuş. Şuan konsol alma planım yok. Sadece bu konu biraz tartışma olsun gibisinden açtım. Bilgisayar alırsam mecbur laptop almak zorunda kalıyorum. Ama inanın bana sorunları beni biraz baydı. Bu laptopla bir iki sene daha idare etmeyi düşünüyorum. Sonraki hamlem Playstation 5 + Ortalama diyebileceğimiz (yazılım ve dizi+film için) laptop almak olacak. Zaten genelde büyük yapımların oyunlarını oynuyorum. Rockstar Games, Ubisoft, EA Games, 2K Games gibi. Öyle fazla bağımsız oyun manyağı değilim. Zaten alacak olduğum ortalama laptop bağımsız oyun oynamak istersem bu işi halledecektir diye düşünüyorum. Nedense bana PS oyunları çok pahalı gelmiyor.Misal Dead Stranding kutulu fiyatı 250 TL , Steamde ise 400 TL, bir başka oyun Red Dead Redemption 2 kutulu fiyatı 190 TL, Steam fiyatı ise 300 TL. Sanırım artık konsol oyunculuğundan yanayım.

AAA dediğimiz oyunlar zaten her türlü pahalı. Konsolda oyunları pahalı diyenler PSN'de 469 olduğunu bakarak söylüyor oyun zaten kutulu olarak 250 TL civarına bulunabiliyor ki satma, takas imkanınız oluyor onu geçtim indirim ile gayet uygun fiyata alınabiliyor.

Orijinal oyun aldıktan sonra oyunlar konsolda pahalı değil kısaca.

Ben zaten konsol alıcak olursam dijital bir oyun büyük bir indirime girmediği sürece almam. Tam adı ne bilmiyorum ama ben özel kutulu oyunlar diyeceğim onlara. Böyle onların içinden harita marita çıkıyor oyuna ait figür benzeri şeyler çıkıyor onlar çok güzel oluyor.

açıçası laptop almanızın ana nedeni kolay taşınabilir olması ve konsol ile laptop kıyaslamak bu nedenle pek mantıklı değil. laptoplar doğaları gereği kompakt olmalarının yanında bazı handikaplarla geliyorlar malesef. küçük kasanın içinde çok büyük performans beklemek doğru olmaz zira çok iyi performans veren laptopların ne ağırlık olarak ne de boyut olarak masaüstü bilgisayardan farkı kalmadı zaten. eğer devamlılık ve destek sizin için esassa ve illa konsol ile kıyaslama yapacaksanız bu kıyaslama masaüstü bilgisayar ile konsol arasında yapılmalıdır.

Konsol bana her zaman mantıksız gelmiştir. Aynı bütçeye daha iyi bir donanım alabilir ve bu aldığım donanımı oyun haricinde diğer konsolun yapamadığı bir çok şey için kullanabilirim. Ayrıca aynı oyuna da daha fazla ödemek zorunda kalmam.

İki laptoptan birisi monster diğeri lenovoydu. Lenovonun eski kasalarını bilen bilir zaten. Masaüstü ile konsol karşılaştırması yaparsak masaüstünü zamanla güncelleştirmek gerekiyor. Konsol da ise böyle bir sorunun olduğunu düşünmüyorum. Yeni donanım parasına 2-3 oyun daha alırsın net.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı